Élelmiszerek

Natur Tanya® KENDERMAGOLAJ - Hidegsajtolással készült olaj, külsőleg és belsőleg 250 ml

Natur Tanya®
Hol tudom megvásárolni?

NATUR TANYA PRÉMIUM KENDERMAGOLAJ

A Natur Tanya kendermagolaj adalékanyagmentes, hideg sajtolással készült.  A kendermagolajat nem csak belsőleg, de külsőleg is használhatjuk. A Natur Tanya kendermagolaj független, akkreditált labor által is ellenőrzött termék.

Natur Tanya prémium kendermagolaj

 

 

  • E-VITAMIN, OMEGA-3 ÉS OMEGA-6 FORRÁS
  • GLUTÉNMENTES ÉS VEGÁN
  • HASZNÁLJUK KÜLSŐLEG ÉS BELSŐLEG EGYARÁNT
  • ADALÉKANYAGMENTES
  • NEM TARTALMAZ AROMÁT, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS SZÍNEZÉKET
  • DIÉTÁS ÉTREND KIEGÉSZÍTÉSÉHEZ
  • PALEO ÉTRENDBE BEILLESZTHETŐ
  • GMO-MENTES

Kíméletes gyártástechnológia

Kendermagolajunk hidegsajtolással készült, hőkezelés, tartósítószerek, színezékek és egyéb adalékanyagok hozzáadása nélkül. 

Kendermagolaj Receptek

Humusz kendermagolajjal

Hozzávalók: 500 gr csicseri borsó, melyet egy éjszakán át hideg vízben áztattunk, 1 mérőcsészényi kendermag-őrlemény, 5 mérőcsészényi víz, 1 ½ teáskanál só, 2 teáskanál ánizs, 3 gerezd péppé zúzott fokhagyma, ½ kávéskanálnyi fehér bors, ½ maréknyi friss bazsalikom, apróra vágva (helyette 2 teáskanálnyi szárított bazsalikom), ½ maréknyi friss mentalevél apróra vágva. ½ mérőcsészényi kendermagolaj, ½ citrom kicsavart leve.

Elkészítés: Tegyük főni a csicseriborsót. Várjunk, amíg kicsit langyosra hűl. Szűrjük le és tegyük félre a főzővizét is. A borsókat tegyük egy keverőtálba, adjuk a borsóhoz a citromlevét, a kendermagolajat és öntsünk alá a főzővízéből. Kezdjük el kiturmixolni, és úgy szaporítsuk a főzővízzel, hogy kellemes, krémes-pástétomos állagot kapjunk. Általában ez a mennyiségű csicseriborsó felveszi az egész főzőlevét. Ha még szükséges, adhatunk a péphez kevés sima vizet.  Tálaláskor halmozzuk egy tálkára, hintsük meg kevés pirospaprikával, apróra vágott friss bazsalikommal, mentával. Ha adunk hozzá paradicsomot, a paradicsomot kockázzuk, úgy mutatósabb és jobban el lehet oszlatni a pép halom tetején. Tehetünk rá különféle egyéb zöldségeket is. Fogyaszthatjuk önmagában sok zöldséggel, szendvicskrémként korpás, teljes kiőrlésű zsemlére, kenyérszeletre kenve.

Sütőtökös lencsesaláta kendermagolajjal

Hozzávalók: 3 ek kendermagolaj,1 tk mézes mustár,1 gyümölcsecet, 50 g lencse, 200 g sütőtök, 125 ml víz, 25 g feta sajt, 50 g vegyes zöldsaláta,1 mk zsálya, 1 mk só, 1 csipetnyibors.

Elkészítés: A lencsét átmossuk, majd egy kis fazékba tesszük a vízzel, és 2 csipet sóval együtt. 30-40 percen át pároljuk közepes hőfokon. Akkor jó, ha elfőtte a levét: belseje krémes, kívül roppan.

A sütőtököt meghámozzuk, kockára vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 180 fokos sütőben puhára sütjük.

Az alma gyümölcsecetet egy zárható kisebb üvegbe tesszük, hozzáadjuk a maradék sót. Hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak.

Majd hozzáadjuk a kendermagolajat, a borsot, a zsályát és a mustárt. Lezárjuk az üveget, és alaposan összerázzuk, hogy a hozzávalók elegyedjenek.

A párolt lencsét összekeverjük a sült sütőtökkel, a kockára vágott feta sajttal, a salátával és az öntettel

Felhasználási javaslat: napi 1-2 evőkanál ételekhez hozzáadva: salátaöntet, mártás, szendvicsfeltét, szószok, hideg levesek, pesztó, vagy italokhoz hozzáöntve: smoothie, proteinshake. Külsőleg masszírozzuk a bőrbe, körmökre és hajra, hajpakolásként.

Összetevők: 100% kendermagolaj (Cannabis sativa L.).

Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia: 3700 kJ / 900 kcal

Zsír: 100 g

- amelyből telített zsírsavak: 10 g

- amelyből egyszeresen telítetlen zsírsavak: 14 g

- amelyből többszörösen telítetlen zsírsavak: 76 g

               - Omega-3 zsírsavak: 18 g (alfa-linolénsav)

               - Omega-6 zsírsavak: 58 g (linolsav és gamma-linolénsav)

Szénhidrát: < 0,5 g

- amelyből cukrok: < 0,5 g

Fehérje: < 0,5 g

Só: 0,01 g

E-vitamin: 70 mg (583,33%*)

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

Nyomokban DIÓT, FÖLDIMOGYORÓT, SZEZÁMMAGOT, MANDULÁT tartalmazhat.

Származási hely: Magyarország

Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Felbontást követően napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat, de ez természetes folyamat, nem befolyásolja a termék minőségét. 

A készítmény természetes voltából eredően, a színe, íze, állaga, gyártási tételenként változhat, de ez nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát.

Nettó térfogat: 250 ml

100%-ban Magyar tulajdonú cég, a termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.