Gyártástechnológia

 A Natur Tanya® tudatosan választ tudományosan megalapozott, brendelt alapanyagokat termékei formulázásához. Ezek az alapanyagok nem csak széleskörű dokumentációval rendelkeznek, de szabadalmazott gyártástechnológiákkal is. Ezek az innovatív gyártástechnológiák kulcsszerepet játszanak az élettani előnyökben, például a jobb biológiai hozzáférhetőségben a hagyományos kiegészítőkhöz képest.

Példaként említve az élelmiszerek tartósítására és az ízek javítására hagyományosan használt fermentáció ma már innovatív technológiává fejlődött a növényi vegyületek aktiválása és teljes terápiás potenciáljuk felszabadítására. A Natur Tanya® fermentált multivitaminban a 36 féle fermentált zöldség, gyümölcs és gyógynövény egy szabadalommal védett, speciális 4 lépéses biotranszformációs fermentációs technológiai folyamaton megy keresztül. A fermentáláshoz különböző, DNS-szekvenálással törzsazonosított mikroorganizmusokat használnak, mint tejsavbaktérium, élesztő törzsek, Lactobacillusok, Bifidobaktériumok és ecetsav baktérium. A folyamat során az alapanyagok emészthetőbbé válnak és kedvező irányba változnak beltartalmi értékeik. 

Fontosnak tartjuk azt is, hogy ahol csak az alapanyag megengedi a formula megfeleljen a vegán követelményeknek és kizárólag növényi összetevőkkel készüljön, illetve rendelkezzen laktóz és gluténmentes certifikációkkal. Továbbá, mivel az étrend-kiegészítők notifikációs száma nem garancia a minőségre, csupán a legális forgalmazás alapfeltétele, a Natur Tanya® minőségbiztosítási rendszert működtett, melynek részleteit ide kattintva ismerheti meg. 

SAJÁT RECEPTÚRÁS FOLYADÉKKONCENTRÁTUMOK

1-sajat-recepturas-folyadekok-gyartastechnologia-natur-tanya.jpg 

Termékeinket kifejezetten ott helyezzük gyártatásba, ahol az alapanyag a legújabb gyártástechnológiával dolgozható fel, hiszen ez a legmagasabb minőség kulcsa. Amikor ez nem oldható meg valamilyen okból Magyarországon, akkor elkezdünk EU-n belül megoldásokat keresni. Például a Natur Tanya® folyékony étrend kiegészítői a technológiai sajátosságok miatt Olaszországban és Spanyolországban készülnek. Saját receptúrás folyékony koncentrátumaink ma már vezető sikertermékeink.

Büszkék vagyunk arra, hogy több mint 15 éve töretlen a sikere Puridren, Gambe Slim, Lipo+ és Facelift® kollagén termékeinknek és, hogy népszerűségük évről-évre exponenciálisan nő, mely jól mutatja az elégedettséget és bizalmat innovatív koncentrátumaink iránt.

Kapcsolódó termékek


SZILÁRD KONCENTRÁTUMOK 

2-natur-tanya-szilard-koncentratumok-gyartastechnologia.jpg

A modern gyártástechnológiáknak köszönhetően termékpalettánk olyan koncentrált kivonatokkal büszkélkedik, mint a szerves króm + kapormag tabletta, ami egyetlenegy tablettában 3000 mg kapormag őrleménynek megfelelő kivonatot tartalmaz, és tőzegáfonya tablettánk, ami 18.000 mg tőzegáfonya őrleménnyel egyenértékű extraktumot rejt a napi adagban, vagy éppen a 19-féle aktív komponenst tartalmazó szépségvitaminunk, ami nagy mennyiségű mezei zsurlóból kivont szilícium tartalommal rendelkezik.

Tablettáink többlépcsős gyártási folyamaton keresztül, modern, nagy sebességű, tömörítőállomásokkal rendelkező forgó prések segítségével készülnek, ahol a legkritikusabb minőségi jellemző az összetevők koncentrációjának növelése.

Kapcsolódó termékek


STANDARDIZÁLÁS/SZTENDERDIZÁLÁS

3-natur-tanya-standardizalas-gyartastechnologia.jpg

A standardizálás olyan gyártástechnológia, ami garancia arra, hogy egy kivonat egyenletes hatóanyag tartalommal fog rendelkezni minden egyes napi adagban, legyen az csepp, tabletta vagy kapszulaforma. 

Például, veszünk egy doboz csokis kekszet, de semmi garancia nincs rá, hogy mennyi csokidarabkát találunk majd az egyes keksz darabokban, amíg be nem látunk a csomagolás alá. A csomagban lesz olyan is, amiben alig van csoki – nagy csalódás, nem igaz? Most pedig képzeljünk el egy standardizált kekszes dobozt, ami 40% csokidarabot tartalmaz. Bármennyiszer veszünk belőle, mindegyik darabkájában pont 40% csokidarab lesz. Ez már sokkal jobb így. A táplálékkiegészítők esetében minél magasabb ez a százalék, annál erősebb a kivonat és nem utolsó sorban, megbízható.

Kapcsolódó termékek


SPECIFIKUS ÉLŐFLÓRÁK

4-natur-tanya-specifikus-eloflorak-gyartastechnologia.jpg

A Natur Tanya® kizárólag NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBEN LETÉTBE HELYEZETT jótékony baktériumtörzsekkel dolgozik, melyek élőflóra tartalma FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABOR ÁLTAL IS ELLENŐRZÖTT. Élőflóráink KONTROLLÁLT GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁVAL KÉSZÜLNEK, mely több lépcsős munkafolyamatok szabadalmazott, és harmadik fél által is ellenőrzött rendszere. 

A kiválasztott törzsek ELLENÁLLNAK A GYOMOR SAVASSÁGÁNAK és az epe sóival szemben, hiszen a gyomor körülményei nem kedveznek a mikroorganizmusoknak: a gyomor pH-ja 2-3 egységet is eshet az étkezések között. A készítményeinkben megtalálható mikroorganizmusok NEM RENDELKEZNEK ANTIBIOTIKUM-REZISZTENS GÉN ÁTADÁSÁRA VONATKOZÓ TULAJDONSÁGGAL (amelyek a patogén baktériumokra is átkerülhetnének).

Ezen felül a garantált minőség további biztosításaként minden élőflórás termékünk a címkén feltüntetett mennyiséghez képest, A GYÁRTÁS PILLANATÁBAN 3X-OS TÚLDOZÍROZÁSSAL készül, majd késleltetett hatóanyag leadású, NÖVÉNYI KAPSZULATOK-ot kapnak, mely a nedvesség ellen is védi őket, ezt követően ALU-ALU BLISZTER CSOMAGOLÁS-ba kerülnek, ami a külső környezeti tényezőkkel szembeni védelemről gondoskodik. Élőflóráink továbbá NEM IGÉNYELNEK HŰTÉST, szobahőmérsékleten is tárolhatók. 

Kapcsolódó termékek


FERMENTÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK 

6-natur-tanya-fermentalas-gyartastechnologia.jpg

Fontos tudni mit viszünk be szervezetünkbe, nem mindegy, hogy szintetikus kémiai izolátumot fogyasztunk, vagy élő, szerves tápanyagot. Előbbi úgy kerül forgalomba, hogy egy teljes értékű alapanyagot kémiai eljárások során egyszerű vegyületté alakítanak, mint pl. a kukoricát aszkorbinsavvá. De lehet ezt másként is!

Világszerte a társadalmak évezredekig erjesztették az ételeket jó féle baktériumokkal, hogy olyan egészséges és kíméletes termékeket hozzanak létre, mint a joghurt és a miso.

Mi is rajongunk ezért a hagyományos erjesztő (fermentált) folyamatért, amit beépítettünk portfoliónkba is, és megtalálható például fementált papaya, hialuronsav, gyomor- és bélbarát PHGG rost, Q10, K2-vitamin, Alpha, és fekete fokhagyma termékeinkben. Fermentációval olyan táplálék kiegészítőket szolgáltatunk, melyeket enzimekkel és élőflórákkal tenyésztettünk a lehető legmagasabb biohasznosulás érdekében.

Kapcsolódó termékek:


BIOHASZNOSULÁS

 5-natur-tanya-biohasznosulas-gyartastechnologia.jpg

Különbséget kell tenni felszívódás és biohasznosulás között. Számos tápanyag jó felszívódású a szervezetben, de csak kevés rendelkezik magas biohasznosulással, ami azt jelenti, hogy egy hatóanyag valóban eléri a célsejteket. Például az L-szelenometionin egy majdnem 100%-os felszívódási profillal rendelkező szelén forma, de hogy mennyi szelenometionin alakul át szelenociszteinné (15 félét ismerünk) - azzá a formájává, mely bizonyos enzimekbe beépül, és ezzel valódi élettani hatást képes kifejteni sejtszinten, az már a biohasznosulás.

Ha azonban a szerves szelén mellé egy biológiai hozzáférhetőséget fokozó hatóanyagot helyezünk, akkor a felszívódott mennyiség nagyobb mennyiségben éri el a sejteket, vagyis megnő a biohasznosulása. Ennek köszönhetően a hatóanyag szignifikánsan jobb élettani hatást tud kifejteni. A Natur Tanya® pont ezért előszeretettel alkalmazza termékeiben a 7 világszabadalommal rendelkező BioPerine® fitonutrienst, mely bizonyítottan növeli a gyógynövény kivonatok, vitaminok, antioxidánsok, ásványi anyagok és aminosavak biohasznosulást.

A Natur Tanya® elkötelezett az innovatív alapanyagok mellett és ennek köszönhetően olyan alapanyaggyártókkal áll üzleti kapcsolatban, mint a Sabinsa, aki több mint 503 amerikai és nemzetközi szabadalom tulajdonosa, melyek közül a BioPerine® alapanyag 7-et birtokol.
(+ jelenleg több mint 290 függőben lévő szabadalmi bejelentése van világszerte. - 2025.04.14.)

Kapcsolódó termékek

KELÁTOLÁS (ALBION™ TRAACS™)

 7-natur-tanya-kelatolas-gyartastechnologia.jpg

A kelátolás egy világszabadalommal védett gyártástechnológia, ahol alacsony molekulasúlyú ásványok aminosavhoz kötődnek, azért, hogy a bélfalon könnyedén és sejtszinten felszívódó szerves kelátot kapjunk. Így készülnek a szerves, vegán magnézium-biszglicinát-kelát és vas-biszglicinát-kelát termékek is, melyek nem csak tökéletes felszívódással, de magas biohasznosulással is rendelkeznek. A vas-biszglicinát-kelát biztonságos, hipoallergén vaspótló, ami nem okoz irritációt, mint a tipikus vas-sók.

Sok gyártó tévesen használja a kelátolt ásványi anyag kifejezést, mivel csak szervetlen ásványi anyagot kevernek aminosavval és ezt nevezik kelátnak. A szabadalmaztatott Albion™ TRAACS™ FTIR módszerrel (The Real Amino Acid Chelate System Fourier Transform Infrared Spectroscopy) ellenőrizni lehet egy kelát jelenlétét egy termékben és meg lehet határozni a százalékát is. Ez biztosítja a vásárlót arról, hogy a termék valóban aminosav kelátos ásványi anyag.

Kapcsolódó termékek


MIKROKAPSZULÁZÁs

8-natur-tanya-mikrokapszulazas-gyartastechnologia.jpg

 

A mikrokapszulázás lehetőség a folyékony és illékony összetevők biztonságos belső fogyasztására és arra, hogy megvédje az alapanyag értékes vegyületeit a lebomlástól, mielőtt elérnék a célállomást. Ez a mikrostabilitási eljárás például lehetővé tette a chili paprika kapszaicinoidok mikrokapszulázását (Capsimax®) és ezzel a belső fogyasztás maximalizálását, mivel a kapszaicinoidok bizonyítottan, csak nagy mennyiségben mutatnak élettani tulajdonságokat.

Példaként minden egyes Natur Tanya® Chili tabletta15 db chili paprika kapszaicint tartalmaz. Azonban önmagában ilyen mennyiségű kapszaicin irritációt okozna a szájüregben és az emésztőrendszerben is. A szabadalmaztatott OmniBead Beadlet technológia viszont gyomorpanaszok nélkül, hatékony mennyiségű hatóanyagot szállít szervezetünkbe. Az eljárással minden egyes kapszaicin részecskét, mikrogömbökbe zárnak. Egy belső magra felviszik a csípős paprika kivonatot, aztán egy szabályozott bomlású, pH-érzékeny védőburokkal látják el. A mikrogömböket tablettába sűrítik, és így egy hataóanyag lebomlás és hatóanyag veszteség nélküli stabil chili kivonatot kapunk. A mikrogömbök csak a bélben kezdik meg a szabályozott, folyamatos hatóanyag leadást.

Kapcsolódó termékek


BRENDELT HATÓANYAGOK 

9-natur-tanya-brendelt-hatoanyagok-gyartastechnologia.jpg

Ha nem lennének brendelt hatóanyagok, az emberiség sokkal kevesebb tudományos alapú, hatékony megoldással rendelkezne az egészségügyi kihívásokra. A brendelt összetevők olyan speciális, szabadalmaztatott vagy védjegyzett hatóanyagokat jelentenek, melyek mögött egyszerre állnak több évtizedes tudományos kutatások és több lépcsős, modern gyártástechnológiák. A brendelt hatóanyagok, specifikus tulajdonságokkal, kiterjedt dokumentációkkal, klinikai vizsgálatokkal különböznek a piacon elérhető általános alternatíváktól, és ezáltal minőséget és biztonságot nyújtanak a fogyasztók számára.  

Kiváló példa erre a Quatrefolic® folát, ami a folátok, legújabb 4. generációja. A föld népességének 40-60%-a, egy hazai 2001-es reprezentatív felmérés szerint a magyar populáció akár 56%-a MTHFR génmutációval rendelkezik. Az MTHFR (metilén-tetrahidrofolát-reduktáz) enzim feladata lebontani és átalakítani a folsavat, metilfoláttá. A génmutációval rendelkezőknél ez nem működik, számos egészségügyi panaszt okozva (meddőség, korai öregedés, szív-érendszeri és immunpanaszok). A Quatrefolic® a természetben előforduló, biológiailag aktív folát forma, amely azonnal hasznosul a szervezetben. Így ideális megoldás a génmutációval élők számára, mivel megkerüli az enzim csökkent aktivitását, és támogatja a sejtek megfelelő folsav-ellátottságát. A Quatrefolic® folát segíti a normál vérképzést, az immunrendszer egészséges működését, továbbá a fáradtság és a kifáradás csökkentését. 

Kapcsolódó termékek


FENNTARTHATÓ ALAPANYAGOK ÉS FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

 

10-natur-tanya-fenntarthato-alapanyagok-es-felelossegvallala.jpg

Nem csak tudatosan keressük a magas minőségű, biztonságos és tiszta összetevőket, de arra is odafigyelünk, hogy az alapanyagok megfeleljenek a fenntartható, természetes és környezetbarát kinyerési, feldolgozási és előállítási módszereknek. Mindez sokszor nagyobb erőfeszítést, több adminisztrációt, minőségellenőrzést és élő emberi munkát igényel, ugyanakkor vállalnunk kell társadalmi felelősségét annak, amiben mi magunk is hiszünk, sőt hirdetünk. Egyáltalán nem mindegy mit tartalmaznak ételeink és táplálék kiegészítőink!

Példaként hozzuk ide a fenntartható halászatot. Omega 3-6-9 termékünk krill olajat tartalmaz, melynek hatóanyagai támogatják a szív egészségét, a látás és az agyműködés egészségének fenntartását. A krill rák ugyanakkor igen fontos eleme az antarktiszi ökoszisztémának – egy nélkülözhetetlen faj, mely olyan élőlények tápláléka, mint a bálnák, a pingvinek, a fókák és a sirályok. Ezért RIMFROST krill alapanyaggal dolgozunk, ami fenntartható halászatból származik. Az MSC (Tengergazdálkodási Tanács) által hitelesített RIMFROST együttesen biztosítja, hogy a krill halászat ne legyen kedvezőtlen hatással az ökoszisztémára és hogy az egész iparág felelősen működjön.

Kapcsolódó termékek


VEGÁN ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK

11-natur-tanya-vegan-etrendkiegeszitok-gyartastechnologia.jpg

 

A Natur Tanya® portfólióban számos olyan étrend-kiegészítő és élelmiszer található, melyek nem tartalmaznak állati eredetű összetevőt, beleértve a kapszulatokot, adalékanyagokat, színezékeket. Azoknál a termékeknél, melyek megfelelnek ezeknek a kritériumoknak, vegán logót használunk a csomagoláson. Ez egyaránt segíti a vegán és vegetáriánus életmódot folytató, illetve tudatos vásárlók döntéshozatalát.

A vegán életmódot követőnek különösen ajánlott a B12-vitamin étrendi dúsítása, mivel ezt a vitamint főként állati eredetű alapanyagokban találjuk meg. Vegán fehérjeporunk 100%-ban kendermagból készül, fehérjetartalma a marhahúshoz és a bárányhúshoz hasonló mennyiségű fehérjét nyújt. Továbbá figyelmükbe ajánljuk fermentációs folyamatokkal előállított termékeinket, melyek a tápanyagok biológiailag hozzáférhetőbb formáit kínálják.

Természetesen a vegán étrend-kiegészítők nem csak a vegánok számára ajánlottak, hiszen a tisztább címkék (növényi kapszulatokok, természetes színezékek, növényi eredetű adalékok és bevonatok) egészségügyi előnyei, mindenki számára jó döntést jelentenek a prevenció támogatásához. Miközben a vegán életforma felé való elmozdulás, egyben egy lehetőség is a fenntarthatóságra és egy olyan változásra a környezetünkben, amire égető szükség van.

Kapcsolódó termékek

GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁK SOKFÉLESÉGE A C- és d-VITAMINOKBAN

 12-natur-tanya-gyartastechnologiak-sokfelesege-a-c-vitaminok.jpg

Igyekeztünk a legizgalmasabb C-vitamin és D-vitamin formulák bemutatására palettánkon. Használunk liposzómákat, nyújtott felszívódású hatóanyagot, dolgozunk savmentes C-vitamin alapanyaggal és olívaolajos hordozóval.

Kapcsolódó termékek

SZERVES ÁSVÁNYI ANYAGOK

13-natur-tanya-szerves-asvanyi-anyagok-gyartastechnologia.jpg

Érintettük már a felszívódás és biohasznosulás közötti különbségeket és a környezeti változásokat, ami szorosan kapcsolódik ásványi anyag hiányokhoz, az emberi szervezetben. Számos étrend-kiegészítőben használnak szervetlen ásványi anyag formákat vagy alacsonyabb biológiai hozzáférhetőségű alapanyagokat. Mi nem így gondolkodunk.

Nézzünk néhány példát ezekre is. A Natur Tanya® SZERVES TRI-KÁLIUM MÁTRIX termékünket kizárólag szerves kötésű káliummal formuláztuk, mindezt 3 féle forrásból ötvözve. Ezek a szerves káliumfajták, a kálium szerves savakkal alkotott sói: Kálium-glükonát: Kálium D-glükonsavval alkotott sója, Kálium-malát: Kálium almasavval alkotott sója, Kálium-citrát: Kálium citromsaval alkotott sója.

SZERVES KRÓM termékünk adagonként 200 mcg króm-pikolinátot tartalmaz, amely jobban felszívódik a szervetlen króm-kloridhoz képest. A pikolinát, a pikolinsav egy természetes kelátképző. Lehetővé teszi, hogy ásványi anyag jobban felszívódjon, mivel semleges molekulákkal veszi körül, így átjut a sejtmembránon. Biztonságosan bejut a szervezetbe, ahol az felhasználhatja. Az ásványok több százféle enzim működését aktiválják, szabályozói a sav-bázis egyensúlynak és jelenlétükben a szervezet képes további vitaminok szintetizálására testünk egészséges működése érdekében.

Kapcsolódó termékek

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.