Gyártástechnológia

Natur Tanya® küldetés

Küldetésünk a legújabb és legtöbbet kutatott hatóanyagok alkalmazására termékeinkben. Magas minőségű, innovatív, szabadalmazott és standardizált hatóanyagokkal dolgozunk, a legmodernebb gyártástechnológiák mellett. Hangsúlyt kap az is, hogy ahol csak lehet a formula vegán, laktóz és gluténmentes legyen. Termékeinken a garantált minőség validálását, gyártást követően is elvégeztetjük, melyhez független akkreditált laboratóriumokat kérünk fel.

Az alábbiakban egyszerűen, érthetően és példákkal alátámasztva szeretnénk elmagyarázni, mit is jelent ez.

SAJÁT RECEPTÚRÁS FOLYADÉKKONCENTRÁTUMOK

Natur Tanya® saját receptúrás folyadékkoncentrátumok

Termékeinket kifejezetten ott helyezzük gyártatásba, ahol az alapanyag a legújabb gyártástechnológiával dolgozható fel, hiszen ez a legmagasabb minőség kulcsa. Amikor ez nem oldható meg valamilyen okból Magyarországon, akkor elkezdünk EU-n belül megoldásokat keresni.

Például a Natur Tanya® folyékony étrend kiegészítői a technológiai sajátosságok miatt Olaszországban és Spanyolországban készülnek. Saját receptúrás folyékony koncentrátumaink ma már vezető sikertermékeink.

Büszkék vagyunk rá, hogy évről évre exponenciálisan nő Puridren, Gambe Slim, Lipo+ és Facelift termékeink forgalma. Ez ma, 2022-ben több mint 13 éves töretlen sikert jelent, ami jól mutatja az elégedettséget és a bizalmat termékeink iránt.

Kapcsolódó termékek:

SZILÁRD KONCENTRÁTUMOK 

Natur Tanya® szilárd koncentrátumok

Koncentrált tablettáink többlépcsős folyamaton keresztül, modern, nagy sebességű, tömörítőállomásokkal rendelkező forgó prések segítségével készülnek, ahol a legkritikusabb minőségi jellemző az összetevők koncentrációjának növelése.

A modern gyártástechnológiáknak köszönhetően termékpalettánk olyan kivonatokkal büszkélkedik, mint a szerves króm és kapormag tabletta, ami egyetlenegy tablettában 3000mg kapormag őrleménynek megfelelő kivonatot koncentrál, és tőzegáfonya tablettánk, ami 18.000mg tőzegáfonya őrleménnyel egyenértékű extraktumot rejt a napi adagban, vagy éppen a 19-féle aktív komponenst tartalmazó szépségvitaminunk, amire különösen büszkék vagyunk.

Kapcsolódó termékek:

STANDARDIZÁLÁS/SZTENDERDIZÁLÁS

Natur Tanya® standardizálás, sztenderdizálás

A standardizálás garantálja, hogy a kivonat egyenletes hatóanyag tartalommal rendelkezik a napi adagban, legyen az csepp, tabletta vagy kapszulaforma.

Például, veszünk egy doboz csokis kekszet, de semmi garancia nincs rá, hogy mennyi csokidarabkát találunk majd az egyes keksz darabokban, amíg be nem látunk a csomagolás alá. A csomagban lesz olyan is, amiben alig van csoki – nagy csalódás, nem igaz? Most pedig képzeljünk el egy standardizált kekszes dobozt, ami 40% csokidarabot tartalmaz. Bármennyiszer veszünk belőle, mindegyik darabkájában pont 40% csokidarab lesz. Ez már sokkal jobb így! A táplálékkiegészítők esetében minél magasabb ez a százalék, annál erősebb a kivonat és nem utolsó sorban, megbízható.

Kapcsolódó termékek:

FERMENTÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK 

natur-tanya-etrend-kiegeszito-minoseg-Natur Tanya® fermentált étrend-kiegészítők-vitamin-eges-3.jpg 

Fontos tudni mit viszünk be szervezetünkbe, nem mindegy, hogy szintetikus kémiai izolátumot fogyasztunk, vagy élő, szerves tápanyagot. Előbbi úgy kerül forgalomba, hogy egy teljes értékű alapanyagot kémiai eljárások során egyszerű vegyületté alakítanak, mint pl. a kukoricát aszkorbinsavvá. De lehet ezt másként is!

Világszerte a társadalmak évezredekig erjesztették az ételeket jó féle baktériumokkal, hogy olyan egészséges és kíméletes termékeket hozzanak létre, mint a joghurt és a miso.

Mi is rajongunk ezért a hagyományos erjesztő (fermentált) folyamatért, mely megtalálható hialuronsav, gyomorbarát rost, Q10, K2-vitaminés fekete fokhagymatermékeinkben is. Fermentációval olyan táplálék kiegészítőket szolgáltatunk, melyeket enzimekkel és élő probiotikumokkal tenyésztettünk a lehető legmagasabb biohasznosulás érdekében.

Kapcsolódó termékek:

BIOHASZNOSULÁS

Natur Tanya® biohasznosulás

Egy étrend kiegészítőben található tápanyag sikere sokszor nem a felszívódáson, hanem a biohasznosuláson múlik!

Például az L-szelenometionin egy majdnem 100%-os felszívódási profillal rendelkező szelén forma, de hogy mennyi szelenometionin alakul át szelenociszteinné (15 félét ismerünk) - azzá a formájává, mely bizonyos enzimekbe beépül, és ezzel valódi élettani hatást képes kifejteni sejtszinten, az már a biohasznosulás.

Ha azonban a szerves szelén mellé egy biológiai hozzáférhetőséget fokozó hatóanyagot helyezünk, akkor az a felszívódott mennyiség megemelt százalékban éri el, hatékonyan a célsejteket, hogy ott valódi élettani hatást tudjon kifejteni a hatóanyag. Ilyen biohasznosulást fokozó biztonságos, klinikailag bizonyított és tudományosan igazolt fitonutriens; a BioPerine®. Összességében tehát a jó felszívódás nem mindig vezet magas biohasznosuláshoz!

Kapcsolódó termékek:

KELÁTOLÁS (ALBION™ TRAACS™)

 Natur Tanya® kelátolás (ALBION™ TRAACS™)

A kelátolás egy világszabadalommal rendelkező technológia, ahol alacsony molekulasúlyú ásványok aminosavhoz kötődnek, azért, hogy a bélfalon könnyedén és sejtszinten felszívódó szerves kelátot kapjunk.

Így készülnek a szerves, vegán magnézium-biszglicinát-kelát és vas-biszglicinát-kelát termékek is, melyek nem csak tökéletes felszívódással, de magas biohasznosulással is rendelkeznek. A vas-biszglicinát-kelát biztonságos, hipoallergén vaspótló, ami nem okoz irritációt, mint a tipikus vas-sók.

Sok gyártó tévesen használja a kelátolt ásványi anyag kifejezést, mivel csak szervetlen ásványi anyagot kevernek aminosavval és ezt nevezik kelátnak. A szabadalmaztatott Albion™ TRAACS™ FTIR módszerrel (The Real Amino Acid Chelate System Fourier Transform Infrared Spectroscopy) ellenőrizni lehet egy kelát jelenlétét egy termékben és meg lehet határozni a százalékát is. Ez biztosítja a vásárlót arról, hogy a termék valóban aminosav kelátos ásványi anyag.

Kapcsolódó termékek:

MIKROKAPSZULÁZÁS

 Natur Tanya® mikrokapszulázás

A mikrokapszulázás lehetőség a folyékony és illékony összetevők biztonságos belső fogyasztására és arra, hogy megvédje az alapanyag értékes vegyületeit a lebomlástól, mielőtt elérnék a célállomást.

Ez a mikrostabilitási eljárás például lehetővé tette a chili paprika kapszaicinoidok mikrokapszulázását (Capsimax®) és ezzel a belső fogyasztás maximalizálását, mivel a kapszaicinoidok bizonyítottan, csak nagy mennyiségben mutatnak élettani tulajdonságokat.

Példaként minden egyes Natur Tanya® Chili tabletta15 db chili paprika kapszaicint tartalmaz. Azonban önmagában ilyen mennyiségű kapszaicin irritációt okozna a szájüregben és az emésztőrendszerben is. A szabadalmaztatott OmniBead Beadlet technológia viszont gyomorpanaszok nélkül, hatékony mennyiségű hatóanyagot szállít szervezetünkbe. Az eljárással minden egyes kapszaicin részecskét, mikrogömbökbe zárnak. Egy belső magra felviszik a csípős paprika kivonatot, aztán egy szabályozott bomlású, pH-érzékeny védőburokkal látják el. A mikrogömböket tablettába sűrítik, és így egy hataóanyag lebomlás és hatóanyag veszteség nélküli stabil chili kivonatot kapunk. A mikrogömbök csak a bélben kezdik meg a szabályozott, folyamatos hatóanyag leadást.

Kapcsolódó termékek:

BRENDELT HATÓANYAGOK 

 Natur Tanya brendelt hatóanyagok

 

Egyre több adat utal arra, hogy számos tápanyag, bioaktív hatóanyag és az étkezési szokások megváltoztatása módosítja számos szerv, szervrendszer és vitális funkció működését, melyek meghatározzák az ember egészségét életének minden szakaszában.

Például a folát hatása kritikus az ember egészsége szempontjából. A foláthiánynak messze nyúló negatív egészségügyi következményei vannak az élet minden szakaszában. Folátfüggő transzfer szükséges a DNS szintézishez és a sejtosztódáshoz, a génexpresszió szabályozásához, az aminosav metabolizmushoz, és a neurotranszmitterek szintézishez.

A brendelt hatóanyagok újra definiálják az étrend-kiegészítőinkben alkalmazott tápanyagokat. A biotechnológiai újítások és a folyamatos fejlesztések ékes példája a már 4. generációs Quatrefolic® folát, ami a természetben előforduló leggyakoribb, biológiailag aktív folát forma. A Quatrefolic® folát alkalmazása termékeinkben bizonyítéka annak, hogy cégünk nem köt kompromisszumot az olcsóbb, silányabb vagy már elavult összetevőkkel, és elhivatott az emberek életminőségének javítása, egészségük megőrzése és a táplálkozás javítása mellett.

Kapcsolódó termékek:

FENNTARTHATÓ ALAPANYAGOK ÉS FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

 Natur Tanya® fenntartható alapanyagok és felelősségvállalás

Nem csak tudatosan keressük a magas minőségű, biztonságos és tiszta összetevőket, de arra is odafigyelünk, hogy az alapanyagok megfeleljenek a fenntartható, természetes és környezetbarát kinyerési, feldolgozási és előállítási módszereknek.

Mindez sokszor nagyobb erőfeszítést, több adminisztrációt, minőségellenőrzést és élő emberi munkát igényel, ugyanakkor vállalnunk kell társadalmi felelősségét annak, amiben mi magunk is hiszünk, sőt hirdetünk. Egyáltalán nem mindegy mit tartalmaznak ételeink és táplálékkiegészítőink!

Példaként hozzuk ide a fenntartható halászatot. Omega 3-6-9termékünk krill olajat tartalmaz, melynek hatóanyagai támogatják a szív egészségét, a látás és az agyműködés egészségének fenntartását. A krill rák ugyanakkor igen fontos eleme az antarktiszi ökoszisztémának – egy nélkülözhetetlen faj, mely olyan élőlények tápláléka, mint a bálnák, a pingvinek, a fókák és a sirályok. Ezért RIMFROST krill alapanyaggal dolgozunk, ami fenntartható halászatból származik. Az MSC (Tengergazdálkodási Tanács) által hitelesített RIMFROST együttesen biztosítja, hogy a krill halászat ne legyen kedvezőtlen hatással az ökoszisztémára és hogy az egész iparág felelősen működjön.

Kapcsolódó termékek:

VEGÁN ÉTREND KIEGÉSZÍTŐK

 Natur Tanya® vegán étrend-kiegészítők

 

Vegán logó alatt kapható étrend kiegészítőink összetevői, bevonatai, kapszulatokjai növényi eredetűek és a mértékletesség fontosságára is felhívják a figyelmet.

A vegán vagy vegetáriánus életforma felé való elmozdulás, nekünk egy lehetőséget jelent a fenntarthatóságra és egy olyan változásra a környezetünkben, amire égető szükség van és amit mi emberek idéztünk elő természetellenes cselekedeteinkkel, különösen CO2-kibocsátással, amiért a haszonállattártás 9-10%-ban felelős (40%-ban metán, 61%-ban NO2 kibocsájtó és a világ vízkészletének felét használja fel).

Ugyanakkor, ha valaki egészségtudatos vegán jónéhány vitaminnal szemben nehézségekbe ütközik, ennek egy kirívó példája a D3-vitamin, amit ma már nem csak, hogy képesek vagyunk előállítani növényi forrásból, de annak kivonása is teljesen természetes anyagokkal és módszerekkel oldható meg (a növényi forrásból származó D3-vitaminok, többsége szintetikusan előállított). A Natur Tanya® Vegán D3-vitamin cseppvadon begyűjtött zuzmóból, természetes kivonási módszerrel készül és standardizált, stabil D3-vitamin forrás. A zuzmó (Cladonia rangiferina/ rénszarvaszuzmó) nyersanyagát környezetvédő és fenntartható módon gyűjtik, hogy minél kevésbé zavarják meg a természetet.

Kapcsolódó termékek:

GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁK SOKFÉLESÉGE A C-VITAMINOKBAN

 Natur Tanya® gyártástechnológiák sokfélesége a C-vitaminokban

 

Igyekeztünk a legizgalmasabb C-vitamin formulák bemutatására palettánkon. Például a folyékony, szerves liposzómás C-vitaminunk: gyomorkímélő, magas biohasznosulású forma, 5 ml-ben 1000 mg hatóanyaggal, ahol a liposzóma gömböcskék szállítják a C-vitamint közvetlenül a sejtekhez.

Szerves ULTRA C tablettánk 1500mg RETARD C-vitamin, antioxidáns hatású csipkebogyó kivonattal. A tabletták hatóanyagleadását, független akkreditált laborban történő vizsgálatokkal is bizonyítottuk. Vegán C-vitamin porunk, a Szerves C POR, azonnal oldódik és bármilyen italhoz hozzáadható, gyömbéres-citromos ízétől pedig garantáltan összefut a nyál a szánkban!

A Szerves C 500, gyomorkímélő, vegán, kétféle C-vitaminból készült finom narancsos ízű rágótabletta, felszívódást elősegítő citrus bioflavonoidokkal, 3 éves kortól a család minden tagjának. Szerves C+D vitaminunk már a két legfontosabb alapvitamin kombinációja annak érdekében, hogy szignifikánsabb hozzájárulást tegyen a test öngyógyító folyamataihoz. Míg Szerves C+D+K vitaminunkban az 1000mg Retard C-vitamint, 2000IU bioaktív D3-vitamin, 30 µg natto fermentációjából származó K2-vitamin, csipkebogyó kivonat és citrus bioflavonoidok kísérik, hogy hatékonyabban csökkentsék a fáradtságot és kimerültséget.

Kapcsolódó termékek:

GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁK SOKFÉLESÉGE A D-VITAMINOKBAN

 Natur Tanya® gyártástechnológiák sokfélesége a D-vitaminokban

Nagyon jó hír az, hogy ahogy a tudomány fejlődik, úgy jelennek meg új környezetbarát kivonási módszerek a D3-vitaminhoz is. A Rénszarvaszuzmó Vegán D3-vitaminról volt már szó a vegán termékek jó példájaként, de abban a fejezetben nem említettük, hogy a magasabb biohasznosulás érdekében ezt a cseppet olíva- és kókusz MCT olajjal is elkevertettük.

Ugyanakkor a pandémia jól mutatta az olcsóbb D-vitaminok szükségességét, melyet állati eredetű formák biztosítanak. Természetesen ezek közül is a legizgalmasabbakat vonultattuk fel termékpalettánkon. A Szerves D3-vitamin mennyiségét és minőségét antioxidáns E-vitamin őrzi. A nagy dózisú vitamint növényi kapszulatokba zártuk így azok is fogyaszthatják, akik kerülik az állati eredetű zselatint, vagy szójaolaj, laktóz, glutén, tojás összetevőkre érzékenyek.

Az OLIVAOLAJOS D3-VITAMIN, aktív, Quali®-D D3-vitamint tartalmaz, ami minőségi alapanyagból, megbízható, fenntartható és nyomon követhető gyártásból származik. Itt a D3-vitamin Omega zsírsavakban gazdag olívaolajjal lett elkeverve a magasabb biohasznosulás és élettani tulajdonságok elérése érdekében. Szerettük volna megmutatni a D3 és K2 vitaminok hatékony szinergiáját, ezért SZERVES D3 ÉS K2-VITAMINunk természetes eredetű (Bacillus subtilis natto fermentációjából származó) >99%-ban tartalmaz ALL-TRANSZ MENAKINON 7, K2-vitamint tartalmaz.

Kapcsolódó termékek:

SZERVES ÁSVÁNYI ANYAGOK

 Natur Tanya® szerves ásványi anyagok

 

Érintettük már a felszívódás és biohasznosulás közötti különbségeket és a környezeti változásokat, ami szorosan kapcsolódik ásványi anyaghiányokhoz, az emberi szervezetben. Számos étrend-kiegészítőben használnak szervetlen ásványi anyag formákat vagy alacsonyabb biológiai hozzáférhetőségű alapanyagokat. Mi nem így gondolkodunk.

Nézzünk néhány példát ezekre is. A Natur Tanya® SZERVES TRI-KÁLIUM MÁTRIX termékünket kizárólag szerves kötésű káliummal formuláztuk, mindezt 3 féle forrásból ötvözve. Ezek a szerves káliumfajták, a kálium szerves savakkal alkotott sói: Kálium-glükonát: Kálium D-glükonsavval alkotott sója, Kálium-malát: Kálium almasavval alkotott sója, Kálium-citrát: Kálium citromsaval alkotott sója.

SZERVES KRÓMtermékünk adagonként 200 mcg króm-pikolinátot tartalmaz, amely jobban felszívódik a szervetlen króm-kloridhoz képest. A pikolinát, a pikolinsav egy természetes kelátképző. Lehetővé teszi, hogy ásványi anyag jobban felszívódjon, mivel semleges molekulákkal veszi körül, így átjut a sejtmembránon. Biztonságosan bejut a szervezetbe, ahol az felhasználhatja. Az ásványok több százféle enzim működését aktiválják, szabályozói a sav-bázis egyensúlynak és jelenlétükben a szervezet képes további vitaminok szintetizálására testünk egészséges működése érdekében.

Kapcsolódó termékek: