Gyártástechnológia

A Natur Tanya® innovatív, szabadalmazott és standardizált hatóanyagokkal dolgozik, a legmodernebb gyártástechnológiák mellett. Fontosnak tartjuk, hogy ahol csak az alapanyag megengedi a formula vegán, laktóz és gluténmentes certifikációkkal is rendelkezzen. 

Továbbá, mivel az étrend-kiegészítők notifikációs száma nem garancia a minőségre, csupán a legális forgalmazás alapfeltétele, a Natur Tanya® minőségbiztosítási rendszert működtett, melynek részleteit ide kattintva ismerheti meg. 

SAJÁT RECEPTÚRÁS FOLYADÉKKONCENTRÁTUMOK

Natur Tanya® saját receptúrás folyadékkoncentrátumok

Termékeinket kifejezetten ott helyezzük gyártatásba, ahol az alapanyag a legújabb gyártástechnológiával dolgozható fel, hiszen ez a legmagasabb minőség kulcsa. Amikor ez nem oldható meg valamilyen okból Magyarországon, akkor elkezdünk EU-n belül megoldásokat keresni. Például a Natur Tanya® folyékony étrend kiegészítői a technológiai sajátosságok miatt Olaszországban és Spanyolországban készülnek. Saját receptúrás folyékony koncentrátumaink ma már vezető sikertermékeink.

Büszkék vagyunk arra, hogy Puridren, Gambe Slim, Lipo+ és Facelift kollagén termékeinknek több mint 15 éve töretlen a sikere, népszerűségük évről évre exponenciálisan, mely jól mutatja az elégedettséget és bizalmat a termékek iránt.

Kapcsolódó termékek

SZILÁRD KONCENTRÁTUMOK 

Natur Tanya® szilárd koncentrátumok

A modern gyártástechnológiáknak köszönhetően termékpalettánk olyan koncentrált kivonatokkal büszkélkedik, mint a szerves króm + kapormag tabletta, ami egyetlenegy tablettában 3000 mg kapormag őrleménynek megfelelő kivonatot tartalmaz, és tőzegáfonya tablettánk, ami 18.000 mg tőzegáfonya őrleménnyel egyenértékű extraktumot rejt a napi adagban, vagy éppen a 19-féle aktív komponenst tartalmazó szépségvitaminunk, ami nagy mennyiségű mezei zsurlóból kivont szilícium tartalommal rendelkezik.

Tablettáink többlépcsős gyártási folyamaton keresztül, modern, nagy sebességű, tömörítőállomásokkal rendelkező forgó prések segítségével készülnek, ahol a legkritikusabb minőségi jellemző az összetevők koncentrációjának növelése.

Kapcsolódó termékek

STANDARDIZÁLÁS/SZTENDERDIZÁLÁS

Natur Tanya® standardizálás, sztenderdizálás

A standardizálás olyan gyártástechnológia, ami garancia arra, hogy egy kivonat egyenletes hatóanyag tartalommal fog rendelkezni minden egyes napi adagban, legyen az csepp, tabletta vagy kapszulaforma. 

Például, veszünk egy doboz csokis kekszet, de semmi garancia nincs rá, hogy mennyi csokidarabkát találunk majd az egyes keksz darabokban, amíg be nem látunk a csomagolás alá. A csomagban lesz olyan is, amiben alig van csoki – nagy csalódás, nem igaz? Most pedig képzeljünk el egy standardizált kekszes dobozt, ami 40% csokidarabot tartalmaz. Bármennyiszer veszünk belőle, mindegyik darabkájában pont 40% csokidarab lesz. Ez már sokkal jobb így. A táplálékkiegészítők esetében minél magasabb ez a százalék, annál erősebb a kivonat és nem utolsó sorban, megbízható.

Kapcsolódó termékek

SPECIFIKUS ÉLŐFLÓRÁK

A Natur Tanya® kizárólag NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBEN LETÉTBE HELYEZETT jótékony baktériumtörzsekkel dolgozik, melyek élőflóra tartalma FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABOR ÁLTAL IS ELLENŐRZÖTT. Élőflóráink KONTROLLÁLT GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁVAL KÉSZÜLNEK, mely több lépcsős munkafolyamatok szabadalmazott, és harmadik fél által is ellenőrzött rendszere. 

A kiválasztott törzsek ELLENÁLLNAK A GYOMOR SAVASSÁGÁNAK és az epe sóival szemben, hiszen a gyomor körülményei nem kedveznek a mikroorganizmusoknak: a gyomor pH-ja 2-3 egységet is eshet az étkezések között. A készítményeinkben megtalálható mikroorganizmusok NEM RENDELKEZNEK ANTIBIOTIKUM-REZISZTENS GÉN ÁTADÁSÁRA VONATKOZÓ TULAJDONSÁGGAL (amelyek a patogén baktériumokra is átkerülhetnének).

Ezen felül a garantált minőség további biztosításaként minden élőflórás termékünk a címkén feltüntetett mennyiséghez képest, A GYÁRTÁS PILLANATÁBAN 3X-OS TÚLDOZÍROZÁSSAL készül, majd késleltetett hatóanyag leadású, NÖVÉNYI KAPSZULATOK-ot kapnak, mely a nedvesség ellen is védi őket, ezt követően ALU-ALU BLISZTER CSOMAGOLÁS-ba kerülnek, ami a külső környezeti tényezőkkel szembeni védelemről gondoskodik. Élőflóráink továbbá NEM IGÉNYELNEK HŰTÉST, szobahőmérsékleten is tárolhatók. 

Kapcsolódó termékek

FERMENTÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK 

natur-tanya-etrend-kiegeszito-minoseg-Natur Tanya® fermentált étrend-kiegészítők-vitamin-eges-3.jpgFontos tudni mit viszünk be szervezetünkbe, nem mindegy, hogy szintetikus kémiai izolátumot fogyasztunk, vagy élő, szerves tápanyagot. Előbbi úgy kerül forgalomba, hogy egy teljes értékű alapanyagot kémiai eljárások során egyszerű vegyületté alakítanak, mint pl. a kukoricát aszkorbinsavvá. De lehet ezt másként is!

Világszerte a társadalmak évezredekig erjesztették az ételeket jó féle baktériumokkal, hogy olyan egészséges és kíméletes termékeket hozzanak létre, mint a joghurt és a miso.

Mi is rajongunk ezért a hagyományos erjesztő (fermentált) folyamatért, amit beépítettünk portfoliónkba is, és megtalálható például fementált papaya, hialuronsav, gyomor- és bélbarát PHGG rost, Q10, K2-vitamin, Alpha, és fekete fokhagyma termékeinkben. Fermentációval olyan táplálék kiegészítőket szolgáltatunk, melyeket enzimekkel és élőflórákkal tenyésztettünk a lehető legmagasabb biohasznosulás érdekében.

Kapcsolódó termékek:

BIOHASZNOSULÁS

Natur Tanya® biohasznosulás

Különbséget kell tenni felszívódás és biohasznosulás között. Egy tápanyag hiába szívódik fel jól, egyáltalán nem biztos, hogy az mindig magas biohasznosuláshoz is vezet. Például az L-szelenometionin egy majdnem 100%-os felszívódási profillal rendelkező szelén forma, de hogy mennyi szelenometionin alakul át szelenociszteinné (15 félét ismerünk) - azzá a formájává, mely bizonyos enzimekbe beépül, és ezzel valódi élettani hatást képes kifejteni sejtszinten, az már a biohasznosulás.

Ha azonban a szerves szelén mellé egy biológiai hozzáférhetőséget fokozó hatóanyagot helyezünk, akkor az a felszívódott mennyiség nagy/nagyobb mennyiségben éri el a célsejteket, így a hatóanyag már valódi élettani hatást tud kifejteni. Példaként említve ilyen biohasznosulást fokozó biztonságos, tudományosan igazolt, 9 világszabadalommal rendelkező fitonutriens; a BioPerine®.

Kapcsolódó termékek

KELÁTOLÁS (ALBION™ TRAACS™)

 Natur Tanya® kelátolás (ALBION™ TRAACS™)

A kelátolás egy világszabadalommal rendelkező gyártástechnológia, ahol alacsony molekulasúlyú ásványok aminosavhoz kötődnek, azért, hogy a bélfalon könnyedén és sejtszinten felszívódó szerves kelátot kapjunk. Így készülnek a szerves, vegán magnézium-biszglicinát-kelát és vas-biszglicinát-kelát termékek is, melyek nem csak tökéletes felszívódással, de magas biohasznosulással is rendelkeznek. A vas-biszglicinát-kelát biztonságos, hipoallergén vaspótló, ami nem okoz irritációt, mint a tipikus vas-sók.

Sok gyártó tévesen használja a kelátolt ásványi anyag kifejezést, mivel csak szervetlen ásványi anyagot kevernek aminosavval és ezt nevezik kelátnak. A szabadalmaztatott Albion™ TRAACS™ FTIR módszerrel (The Real Amino Acid Chelate System Fourier Transform Infrared Spectroscopy) ellenőrizni lehet egy kelát jelenlétét egy termékben és meg lehet határozni a százalékát is. Ez biztosítja a vásárlót arról, hogy a termék valóban aminosav kelátos ásványi anyag.

Kapcsolódó termékek

MIKROKAPSZULÁZÁS

 Natur Tanya® mikrokapszulázás

A mikrokapszulázás lehetőség a folyékony és illékony összetevők biztonságos belső fogyasztására és arra, hogy megvédje az alapanyag értékes vegyületeit a lebomlástól, mielőtt elérnék a célállomást. Ez a mikrostabilitási eljárás például lehetővé tette a chili paprika kapszaicinoidok mikrokapszulázását (Capsimax®) és ezzel a belső fogyasztás maximalizálását, mivel a kapszaicinoidok bizonyítottan, csak nagy mennyiségben mutatnak élettani tulajdonságokat.

Példaként minden egyes Natur Tanya® Chili tabletta15 db chili paprika kapszaicint tartalmaz. Azonban önmagában ilyen mennyiségű kapszaicin irritációt okozna a szájüregben és az emésztőrendszerben is. A szabadalmaztatott OmniBead Beadlet technológia viszont gyomorpanaszok nélkül, hatékony mennyiségű hatóanyagot szállít szervezetünkbe. Az eljárással minden egyes kapszaicin részecskét, mikrogömbökbe zárnak. Egy belső magra felviszik a csípős paprika kivonatot, aztán egy szabályozott bomlású, pH-érzékeny védőburokkal látják el. A mikrogömböket tablettába sűrítik, és így egy hataóanyag lebomlás és hatóanyag veszteség nélküli stabil chili kivonatot kapunk. A mikrogömbök csak a bélben kezdik meg a szabályozott, folyamatos hatóanyag leadást.

Kapcsolódó termékek

BRENDELT HATÓANYAGOK 

 Natur Tanya brendelt hatóanyagok

Ha nem lennének brendelt hatóanyagok, az emberiség sokkal kevesebb tudományos alapú, hatékony megoldással rendelkezne az egészségügyi kihívásokra. A brendelt összetevők olyan speciális, szabadalmaztatott vagy védjegyzett hatóanyagokat jelentenek, melyek mögött egyszerre állnak több évtizedes tudományos kutatások és több lépcsős, modern gyártástechnológiák. A brendelt hatóanyagok, specifikus tulajdonságokkal, kiterjedt dokumentációkkal, klinikai vizsgálatokkal különböznek a piacon elérhető általános alternatíváktól, és ezáltal minőséget és biztonságot nyújtanak a fogyasztók számára.  

Kiváló példa erre a Quatrefolic® folát, ami a folátok, legújabb 4. generációja. A föld népességének 40-60%-a, egy hazai 2001-es reprezentatív felmérés szerint a magyar populáció akár 56%-a MTHFR génmutációval rendelkezik. Az MTHFR (metilén-tetrahidrofolát-reduktáz) enzim feladata lebontani és átalakítani a folsavat, metilfoláttá. A génmutációval rendelkezőknél ez nem működik, számos egészségügyi panaszt okozva (meddőség, korai öregedés, szív-érendszeri és immunpanaszok). A Quatrefolic® a természetben előforduló, biológiailag aktív folát forma, amely azonnal hasznosul a szervezetben. Így ideális megoldás a génmutációval élők számára, mivel megkerüli az enzim csökkent aktivitását, és támogatja a sejtek megfelelő folsav-ellátottságát. A Quatrefolic® folát segíti a normál vérképzést, az immunrendszer egészséges működését, továbbá a fáradtság és a kifáradás csökkentését. 

Kapcsolódó termékek

FENNTARTHATÓ ALAPANYAGOK ÉS FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

 Natur Tanya® fenntartható alapanyagok és felelősségvállalás

Nem csak tudatosan keressük a magas minőségű, biztonságos és tiszta összetevőket, de arra is odafigyelünk, hogy az alapanyagok megfeleljenek a fenntartható, természetes és környezetbarát kinyerési, feldolgozási és előállítási módszereknek. Mindez sokszor nagyobb erőfeszítést, több adminisztrációt, minőségellenőrzést és élő emberi munkát igényel, ugyanakkor vállalnunk kell társadalmi felelősségét annak, amiben mi magunk is hiszünk, sőt hirdetünk. Egyáltalán nem mindegy mit tartalmaznak ételeink és táplálék kiegészítőink!

Példaként hozzuk ide a fenntartható halászatot. Omega 3-6-9 termékünk krill olajat tartalmaz, melynek hatóanyagai támogatják a szív egészségét, a látás és az agyműködés egészségének fenntartását. A krill rák ugyanakkor igen fontos eleme az antarktiszi ökoszisztémának – egy nélkülözhetetlen faj, mely olyan élőlények tápláléka, mint a bálnák, a pingvinek, a fókák és a sirályok. Ezért RIMFROST krill alapanyaggal dolgozunk, ami fenntartható halászatból származik. Az MSC (Tengergazdálkodási Tanács) által hitelesített RIMFROST együttesen biztosítja, hogy a krill halászat ne legyen kedvezőtlen hatással az ökoszisztémára és hogy az egész iparág felelősen működjön.

Kapcsolódó termékek

VEGÁN ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK

 Natur Tanya® vegán étrend-kiegészítők

Vegán logó alatt kapható étrend-kiegészítőink összetevői, bevonatai, kapszulatokjai növényi eredetűek és a mértékletesség fontosságára is felhívják a figyelmet. A vegán vagy vegetáriánus életforma felé való elmozdulás, nekünk egy lehetőséget jelent a fenntarthatóságra és egy olyan változásra a környezetünkben, amire égető szükség van és amit mi emberek idéztünk elő természetellenes cselekedeteinkkel, különösen CO2-kibocsátással, amiért a haszonállattártás 9-10%-ban felelős (40%-ban metán, 61%-ban NO2 kibocsájtó és a világ vízkészletének felét használja fel).

Ugyanakkor, ha valaki egészségtudatos vegán jónéhány vitaminnal szemben nehézségekbe ütközik, ennek egy kirívó példája a D3-vitamin, amit ma már nem csak, hogy képesek vagyunk előállítani növényi forrásból, de annak kivonása is teljesen természetes anyagokkal és módszerekkel oldható meg (a növényi forrásból származó D3-vitaminok, többsége szintetikusan előállított). A Natur Tanya® Vegán D3-vitamin cseppvadon begyűjtött zuzmóból, természetes kivonási módszerrel készül és standardizált, stabil D3-vitamin forrás. A zuzmó (Cladonia rangiferina/ rénszarvaszuzmó) nyersanyagát környezetvédő és fenntartható módon gyűjtik, hogy minél kevésbé zavarják meg a természetet.

Kapcsolódó termékek

GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁK SOKFÉLESÉGE A C- és d-VITAMINOKBAN

 Natur Tanya® gyártástechnológiák sokfélesége a C-vitaminokban

Igyekeztünk a legizgalmasabb C-vitamin és D-vitamin formulák bemutatására palettánkon. Használunk liposzómákat, nyújtott felszívódású hatóanyagot, dolgozunk savmentes C-vitamin alapanyaggal és olívaolajos hordozóval.

Kapcsolódó termékek

SZERVES ÁSVÁNYI ANYAGOK

 Natur Tanya® szerves ásványi anyagok

Érintettük már a felszívódás és biohasznosulás közötti különbségeket és a környezeti változásokat, ami szorosan kapcsolódik ásványi anyag hiányokhoz, az emberi szervezetben. Számos étrend-kiegészítőben használnak szervetlen ásványi anyag formákat vagy alacsonyabb biológiai hozzáférhetőségű alapanyagokat. Mi nem így gondolkodunk.

Nézzünk néhány példát ezekre is. A Natur Tanya® SZERVES TRI-KÁLIUM MÁTRIX termékünket kizárólag szerves kötésű káliummal formuláztuk, mindezt 3 féle forrásból ötvözve. Ezek a szerves káliumfajták, a kálium szerves savakkal alkotott sói: Kálium-glükonát: Kálium D-glükonsavval alkotott sója, Kálium-malát: Kálium almasavval alkotott sója, Kálium-citrát: Kálium citromsaval alkotott sója.

SZERVES KRÓM termékünk adagonként 200 mcg króm-pikolinátot tartalmaz, amely jobban felszívódik a szervetlen króm-kloridhoz képest. A pikolinát, a pikolinsav egy természetes kelátképző. Lehetővé teszi, hogy ásványi anyag jobban felszívódjon, mivel semleges molekulákkal veszi körül, így átjut a sejtmembránon. Biztonságosan bejut a szervezetbe, ahol az felhasználhatja. Az ásványok több százféle enzim működését aktiválják, szabályozói a sav-bázis egyensúlynak és jelenlétükben a szervezet képes további vitaminok szintetizálására testünk egészséges működése érdekében.

Kapcsolódó termékek

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.