Természetes antivirális polifenolok

Emlékeztek még az október végén megjelent index cikkre? 

A cikkben a bodorrózsát és a zöld majom veséjéből származó sejtkultúrát vélték a COVID vírus lehetséges ellenszerének. A téma kapcsán, legújabb blog cikkünkben a bodorrózsát, mint antivirális természetes anyagot vesszük górcső alá.

Természetes antivirális polifenolok

Az index cikk a bodorrózsát említi, mely részben megoldást nyújthat a covid19 vírus ellen. A bodorrózsa (Cistus Incanus) valóban egy kiváló vírusellenes szer, ugyanis magas polifenol tartalmának köszönhetően remek természetes immunerősítő. A polifenol tartalom segít megakadályozni a vírusok szervezetbe jutását, illetve a már bejutott vírus ellenszereként is szolgálhat, hiszen ezek az anyagok közvetlenül hatnak a vírusra, blokkolva bizonyos fehérjéket és receptorokat annak felszínén.

A polifenol molekulák képesek megkötni vagy akár elnyelni is a vírust.  A bodorrózsa mindemellett segít erősebb immunreakciót kialakítani, amellyel jobban védekezik a szervezet a támadások ellen. A növény ezen kívül igen magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, mely nem csak az immunrendszer erősítésében játszik kimagasló szerepet, hanem kiváló gyulladáscsökkentő hatással is bír. Nyákoldó természetének köszönhetően a köhögést és a hörgőkre gyakorolt nyomást is csökkenti. A bodorrózsa amellett, hogy gátolja a vírusok növekedését, szabályozza az immunválaszt is, ezáltal pedig csökkenti a betegség súlyosságát.

bodorrozsa-blog-3-720x405.jpg

„A SARS, MERS és madárinfluenza esetében a bodorrózsa-kivonat csökkenti a szervkárosodásokat előidéző, és sokszor halálos kimenetelű citokin vihart" - mondta Dr. Jankovics István, a CMC Déli Klinika® kutatási vezetője.1

bodorrozsa-blog-2-720x405.jpg

A bodorrózsa

A bodorrózsa a szuharfélék családjába tartozik. Használatára vonatkozó első írásos utalások Kr.e. 330-ig nyúlnak vissza. A bodorrózsát már az ókorban is használták teaként megfőzve a megfázásos tünetek enyhítésére.  A Cistus incanus, más néven energia rózsa Perzsiából származik. Fokozatosan elterjedt Cipruson, majd Törökországban, és végül egész Európában. Jelenleg főleg a Földközi-tenger és Észak-Afrika hegyvidéki területein található meg.

Vizsgálatokkal igazolták, hogy több mint 730 kémiai összetevőt tartalmaz, antivirális és antibakteriális hatású. A tesztek szerint a cistustea incanus hússzor erősebb antioxidatív potenciállal rendelkezik, mint a C- és az E-vitaminok.

bodorrozsa-blog-4-720x405.jpg

A bodorrózsa hatásait több kutatási eredmény is alátámasztja:2

Egy németországi kísérlet során bizonyítást nyert, hogy a bodorrózsában lévő polifenol tartalomnak köszönhetően antivirális és antibakteriális hatással rendelkezik. Mindemellett megállapították, hogy a felső légúti betegség tüneteit jelentős mértékben csökkenti:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19828122

A németországi Friedrich-Loeffler immunológiai intézet kutatói egy kísérlet során arra a következtetésre jutottak, hogy madárinfluenza influenza A-vírus (H7N7) ellen használt Cistus Incanus (bodorrózsa) kivonat antivirális hatást fejt ki:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17573133

A Cistus Incanus 1999-ben megnyerte „Európa gyógynövénye” címet, így méltán nevezhetjük az egyik legjobb természetes, antivirális gyógynövénynek.

A természetes anyagok mindig is elsőrendű szerepet játszottak a különféle betegségek elleni gyógyszerfejlesztési folyamatokban, éppen ezért a vírusok ellenszereinek kutatásakor a természetes alapanyagok mindig előtérbe kerülnek.

Nézd meg BIO VEGÁN BODORRÓZSA (Cistus Incanus L.) kapszulánkat, ide kattintva!»

 
Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/28/koronavirus_ellenszer_magyar_fejlesztes_bodorrozsa/
1 CMC Déli Klinika® sajtóközlemény 2020. 10.29.
https://nepgyogyaszat.com/cikkek/kutatasi-eredmenyek-bizonyitjak-hogy-a-bodorrozsa-cistus-incanus-eluzi-a-virusokat-es-bakteriumokat/
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.