Hogyan tud a kerékpározás javítani az agyműködésen, az állóképességen és a bankszámla egyenlegen?

Kezdj el biciklizni! Ez lehet az életed egyik legjobb döntése.

Legyen szó akár az állóképesség-, az általános egészségi állapot-, vagy a bankszámla-egyenleg növeléséről, a kerékpározás az egyik legjobb választás.

Íme a top 5 ok, amiért mi imádunk biciklizni.

Kezdj el biciklizni!

1. Javuló agyműködés

Nem gondoltad volna, hogy a kerékpározás előnyeit pont ezzel kezdjük, ugye? Egy amerikai egyetemi kutatás nemrég kimutatta, hogy a rendszeres kerékpározással elért 5%-os javulás a légzőkészségben, 15%-os emelkedést eredményez a mentális teszteken. Ennek oka, hogy a biciklizés segíti az új agysejtek építését a hippokampuszban. Ez a terület felelős a jó memóriáért, ami 30 éves kor után elkezd romlani.

2. Kímélő edzésmód fogyókúrához

Sokan gondolják úgy azok közül, akik valamilyen mozgással akarják csökkenteni a testsúlyukat, hogy erre a kocogás a legkézenfekvőbb választás. Pedig, miközben a futás tényleg jó zsírégető, ha nagyon nagy a túlsúly, a joggingot nem fogja élvezni a testünk, hiszen minden lépéskor a teljes testtömeg nehezedik a láb csontjaira és ízületeire. Kerékpáron ezzel szemben a testtömeg legnagyobb része a nyerget nyomja, így a lábra kisebb terhelés jut.

Kímélő edzésmód fogyókúrához

3. Több marad a perselyben

Ismét egy tudományos kutatást idézünk, melyet Jay Zagorsky, az Ohioi Állami Egyetem kutatója végzett. 1985 és 2000 között egy 7300 emberből álló mintán mérték fel, hogyan változott a testtömegük és a vagyoni helyzetük. A kutatás következtetése az volt, hogy a testtömeg-index egy egységnyi növekedése kb. 8%-os vagyoncsökkenéssel járt együtt. Úgyhogy inkább tekerjünk még egy kört, és spóroljunk az egészségügyi kiadásokon! Ráadásul még a környezetvédelem érdekében is teszünk ezzel valamit.

4. Minőségi családi időtöltés

Minőségi családi időtöltés

5. Kreatívabb lehetsz

Számos író, zenész, művész és felső vezető sportol annak érdekében, hogy oldja a mentális blokkokat, és javuljon a döntéshozatali készsége. Már akár 25 perc aerob testmozgás fokozni képes a kreatív gondolkodást. Ennek oka, hogy az oxigén nagyobb mértékben tud eljutni a szürke állományba, felvillanyozva a neuronokat, és így kis időre el tudsz szakadni a mindennapi élet nyomásától.

+1 jó tanács:

Mint minden sportban itt is az a legfontosabb, hogy vigyázz magadra!

Biciklizés előtt melegíts be, és fokozatosan növeld a teljesítményt. Ha ennek ellenére mégis többet tekertél, és izom vagy ízületi panaszt észlelnél, akkor figyelmedbe ajánljuk a Specchiasol® Leni Complex™ gélt, ami hatékonyan segíti a mielőbbi felépülésed. A Leni gél természetes összetevővel csillapítja a gyulladást, vagy az ízületi panaszok okozta kisugárzó fájdalmat, hogy mielőbb visszaülhess a kerékpár nyergébe!

Mire vársz?! Irány bringázni!

Kapcsolódó cikkek
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.