Étrend-kiegészítők

Natur Tanya® OMEGA-3 TG - Vadvízi halolaj, 3375 mg Omega-3 zsírsav tartalom, triglicerid formában

Natur Tanya®

OMEGA-3 TG

Vadvízi halolaj, 3375 mg Omega-3 zsírsav tartalommal, triglicerid formában. Termékünket úgy fejlesztettük ki, hogy nagy mennyiségben tartalmazza az aktív hatóanyagokat 75%-os Omega-3 zsírsav tartalommal, természetes triglicerid formában. Az általunk felhasznált halolaj fenntartható halászatból származik, ezt a MarinTrust és Friends of the Sea logó/certifikáció biztosítja. A Natur Tanya® OMEGA-3 TG fogyasztása kifejezetten ajánlott fogyókúrázók étrendi kiegészítésére, sportolóknak, kisbabát tervező hölgyeknek, valamint terhesség és szoptatás ideje alatt is.

  • VADON ÉLŐ HALAKBÓL NYERT, TISZTÍTOTT HALOLAJ KONCENTRÁTUM
  • TERMÉSZETES TRIGLICERID FORMÁBAN
  • KIEMELKEDŐEN MAGAS HATÓANYAGTARTALOM
  • A NAPI MAXIMÁLIS ADAG 3375 MG OMEGA-3 ZSÍRSAVAT TARTALMAZ, 75%-OS KONCENTRÁCIÓBAN
  • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁT
OMEGA-3 TG Natur Tanya - vadvízi halolaj, 3375 mg Omega-3 zsírsav, triglicerid forma

 

Miért fontos az Omega-3 zsírsavaknál a triglicerid forma?

Az Omega-3 zsírsavak között többféle formát különböztetünk meg.

A halolaj tartalmú étrend-kiegészítők esetében leginkább a triglicerid és az etil-észter Omega-3 zsírsav formák fordulnak elő.

A triglicerid zsírsavak jelentősége abban áll, hogy természetes módon fordulnak elő, így többek között azokban a sósvízi halakban, amelyek az Omega-3 zsírsavak (főként EPA+DHA) kiváló forrásai is. Mindezek mellett fontos megjegyezni, hogy a zsírszöveti triglicerid az emberi szervezet fő energiaraktára.

Természetes körülmények között a sósvízi halak viszont kevesebb, mint 30% Omega-3 triglicerid zsírsavakat (EPA+DHA) tartalmaznak. A magasabb Omega-3 koncentráció elérése érdekében a zsírsavakat eltávolítják a glicerinről, és azt szintetikus úton alkohollal (etil-alkohol) helyettesítve észterezéssel (majd az EPA+DHA szintet a megfelelő szintre állítják be), olyan etil-észter zsírsavakat hoznak létre, amelyek már nem fordulnak elő a természetben. Ebben az esetben hiányzik a triglicerideknél is jellemző molekuláris alapváz.

A triglicerid váz egy folyamattal visszaállítható úgy, hogy bizonyos enzimek (pl. lipáz) segítségével az etil-észter zsírsav molekulák etil-csoportját eltávolítják és a szabad zsírsavakat újra észterifikálják úgy, hogy a glicerint visszajuttatják a trigliceridekbe.

Az előállítók nagy többsége kihagyja ezt a lépést, mert egyrészt plusz költségeket jelent, valamint időigényes. Emiatt a ma forgalomban levő Omega-3 halolaj koncentrátumok túlnyomó részben nem természetes etil-észter formában fordulnak elő.

Természetes triglicerid vagy szintetikus etil-észter halolaj?

Jelenleg nem kötelező feltüntetni egy étrend-kiegészítőn azt, hogy a halolaj az olcsóbb, szintetikus úton alkohollal előállított etil-észtert vagy éppen természetes triglicerid formában levő zsírsavakat tartalmaz-e.

Amennyiben, ha egy halolaj tartalmú étrend-kiegészítő termék csomagolásán nincsen feltüntetve, hogy milyen formában vannak jelen az Omega-3 zsírsavak, akkor nagy valószínűséggel etil-észter formára kell gyanakodni. Így a kellő körültekintés érdekében érdemes tájékozódni arról, hogy természetes triglicerid formában levő Omega-3 zsírsavakat tartalmaz-e az adott halolaj, valamint a triglicerid szót keresni a termékcsomagoláson.

OMEGA-3 TG – Halolaj, természetes triglicerid formájú Omega-3 zsírsavakkal

Az Omega-3 zsírsavak esszenciálisak (nélkülözhetetlenek) számunkra. Szervezetünk nem, vagy csak kis mennyiségben tudja őket előállítani. Termékünk vadvízi halakból nyert tisztított zsírsavakat tartalmaz. Rendkívül koncentrált, 3 lágyzselatin kapszula 3375 mg Omega-3 zsírsav tartalma biztosítja az optimális élettani hatás elérését. Az általunk felhasznált halolaj fenntartható halászatból származik, ezt a MarinTrust és Friends of the Sea logó/certifikáció biztosítja. A halolaj stabilitása és az avasodás megelőzése érdekében a formulát hozzáadott természetes antioxidáns tokoferolok védik.

Az EPA és a DHA hozzájárul:

-         a normál vérnyomás fenntartásához1
(a kedvező hatás 3 g EPA és DHA napi bevitelével érhető el, ami 3 kapszula elfogyasztásával biztosítható)

-          a szív egészséges működéséhez
(a kedvező hatás 250 mg EPA és DHA napi bevitelével érhető el, ami 1 kapszula elfogyasztásával biztosítható)

-         a vér normál triglicerid-szintjének fenntartásához2
(a kedvező hatás 2 g EPA és DHA napi bevitelével érhető el, ami 2 kapszula elfogyasztásával biztosítható)

1,2 A kiegészítésként fogyasztott EPA és DHA együttes napi mennyisége az 5 g-ot nem haladhatja meg. 

A DHA, a központi idegrendszer és az agyszövet egyik legfőbb strukturális lipidje, hozzájárul a normál látás és agyműködés fenntartásához (a kedvező hatás 250 mg dokozahexaénsav (DHA) napi bevitelével érhető el, ami 1 kapszula elfogyasztásával biztosítható).  A tengeri halforrások az EPA és DHA-n kívül, DPA-t (dokozapentaénsav) is tartalmaznak, amely szintén az Omega-3 zsírsavak csoportjába tartozik. Mennyisége lényegesen kevesebb, a maximális napi adag 90 mg DPA-t tartalmaz.

Vadon élő halakból nyert halolaj, triglicerid formában, kiemelkedően magas hatóanyagtartalommal!

Vadon élő halakból nyert triglicerid halolaj, magas hatóanyagtartalom

Az Omega-3 zsírsavak (főként az EPA és a DHA) viszonylag kevés élelmiszerben fordulnak elő

Hazánk földrajzi elhelyezkedése miatt nehezebben tudunk hozzájutni ezekhez az értékes anyagokhoz. Általánosan elmondható, hogy hazánk halfogyasztása jelentősen elmarad a világ halfogyasztásától. Továbbá a tengeri és az óceáni vizekben élő halakban jelentősen magasabb az Omega-3 zsírsavak jelenléte az édesvízi társaikhoz képest. Többek között ezért esett a választásunk olyan sósvízben élő halfajtákra, amelyek kizárólag vadon élő, vagyis nem tenyésztett halforrásból származnak.

Az Omega-3 esszenciális zsírsavakat csak külső forrásból tudjuk biztosítani, ezért fontos odafigyelnünk a megfelelő pótlásukra, például étrend-kiegészítő formájában. A Natur Tanya® OMEGA-3 TG étrend-kiegészítő fogyasztásával támogathatjuk a napi Omega-3 zsírsav bevitelünket.

LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK!

Natur Tanya® OMEGA-3 TG független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, minden esetben MEGFELEL AZ EURÓPAI UNIÓS EGYSÉGES SZABÁLYOZÁSNAK, a határértékek alatt marad, ezért lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is alkalmazható. 

A gluténmentességre vonatkozó jelenleg érvényben levő határértéknek nemhogy megfelel a termék gluténtartalma, hanem TÖBB MINT HARMADA annak, kimutatási határ alatt van. De ha ez nem lenne elég, a laktóztartalom TIZEDE a vonatkozó határértéknek, számszerűsítve ez 0,01 g laktóz/100 g terméket jelent.

Laktóztartalom alkalmazott vizsgálati módszer: Megazyme K-LOLAC (2018)

Gluténtartalom alkalmazott vizsgálati módszer: FAML-A-73:2021

Ha ez nem lenne lég a további vizsgáltokat végeztük el:

1. Zsírsavösszetétel

A vizsgálati eredmények megerősítik, hogy a címkén feltüntetett Omega-3 zsírsavtartalom, valamint külön-külön az egyes többszörösen telítetlen zsírsavak, így az EPA, a DHA, a DPA tartalom mennyisége a valóságnak megfelel és egyben az európai uniós szabályozásnak, így biztosítva az optimális élettani hatás elérését.

Fontos megjegyezni, hogy azok a halolajok, amelyek természetes triglicerid formában tartalmazzák a zsírsavakat, sokkal stabilabbak a szintetikus etil-észter formákkal összehasonlítva.


2. Szennyezőanyagok

Nehézfém paraméterek: Higany, arzén, kadmium, ólom

A laborvizsgálati eredmények megerősítik, hogy a higany esetében több, mint 166x kisebb, a kadmium esetében 500x kisebb, és az ólom tekintetében 60x kisebb értéket mutatnak a vonatkozó határértékeknek, egyszóval kimutatási határértékek alatt vannak jóval.

Mikrobiológiai paraméterek: Salmonella, Listeria monocytogenes, E. coli

A mikrobiológia paraméterek közül termékünk nem tartalmazza egyik paramétert sem.

3.    Policiklusos aromás szénhidrogének (PAH) és Benzo(a)pirén

Termékünk ebben az esetben is megfelel a jogszabályoknak, a mért eredmények kimutatási határ alatt vannak.

4.    Dioxinok összege, dioxinok és dioxin jellegű PCB-k összege, valamint nem dioxin jellegű PCB-k összege

Mindezen paraméterek tekintetében a Natur Tanya Omega-3 TG szintén megfelel a vonatkozó jogszabályi környezetnek.

 

Összetevők: halolaj (vadon élő halakból kinyert), kapszulahéj (zselatin), nedvesítőszer (glicerin), antioxidáns (tokoferolban gazdag kivonat). *3 lágyzselatin kapszulára vonatkoztatva

Adagok száma a termékben: 20-60       
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. 
Adagolási javaslat:
Napi 1-3 lágyzselatin kapszula, a lehető legjobb hatás elérése érdekében, étkezés közben, bő vízzel lenyelve.

Hatóanyagok a napi adagban

1 lágyzselatin kapszulában

2 lágyzselatin

kapszulában

3 lágyzselatin

kapszulában

Halolaj

amelyből Omega-3 zsírsavak

amelyből EPA (eikozapentaénsav)

amelyből DHA (dokozahexaénsav)

amelyből DPA(dokozapentaénsav 

amelyből egyéb Omega-3 zsírsavak - alfa-linolénsav (ALA), szteraidonsav (SDA), eikozatetraénsav (ETA), heneikozapentaénsav (HPA)

 

1500 mg

1125 mg

   600 mg     

450 mg

30 mg

     45 mg

3000 mg

2250 mg

1200 mg

900 mg

60 mg

90 mg

4500 mg

     3375 mg

1800 mg

1350 mg

90 mg

135 mg

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot! 1,2A kiegészítésként fogyasztott EPA és DHA együttes napi mennyisége az 5 g-ot nem haladhatja meg.

  • A termék vérhígítók melletti a használata esetén konzultáljon a kezelőorvosával
  • A termék 12 éves kortól alkalmazható (12-18 év között napi 1 kapszula)
  • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
  • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó.

Nettó tömeg: 122,9 g (60 db)

NNGYK ny.sz:  33677/2024

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.