NATUR TANYA TÖKMAGOLAJ
A Natur Tanya tökmagolaj hidegen sajtolással készül, hőkezelés, tartósítószerek, színezékek és egyéb adalékanyagok hozzáadása nélkül. Tökmagolajunk természetes forrása az a többszörösen telítetlen zsírsavaknak és E-vitaminnak. Nagyon finom dióra emlékeztető íze kulináris élvezet a konyhában, külsőleg többféle kozmetikai felhasználása lehetséges.
- MAGYAR HÉJ NÉLKÜLI TÖKMAGBÓL
- OMEGA-3, OMEGA-6 ÉS E-VITAMIN ANTIOXIDÁNS FORRÁS
- HASZNÁLJUK KÜLSŐLEG ÉS BELSŐLEG EGYARÁNT
- ADALÉKANYAGMENTES
- NEM TARTALMAZ AROMÁT, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS SZÍNEZÉKET
- DIÉTÁS ÉTREND KIEGÉSZÍTÉSÉHEZ
- PALEO ÉTRENDBE BEILLESZTHETŐ
- KÍMÉLETES GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁVAL ELŐÁLLÍTVA
- GMO-MENTES
A tökmagolaj hozzájárul az alsó húgyúti rendszer és prosztata megfelelő működésének fenntartásához és a vizelet áramlásához.
Tökmagolaj a konyhában
A tökmagolaj értékes összetevőinek és teljes ízének megőrzése érdekében az olajat ne tegye ki hosszabb ideig hőhatásnak. A konyhában a tökmagolaj tökéletes salátaöntet, de szinte minden ételhez hozzáadható, így krémlevesekhez, főzelékekhez, rántottához, pácokhoz, kenhető pasztákhoz, tepsis zöldségekhez, húsokhoz, halakhoz, pirítósra kenve, de desszertekhez, fagylaltokhoz is.
Kis tök történelem
A tök Dél-Amerikában és Mexikóban őshonos, a spanyol hódítók hozták be a magját Európába. A tökmagolajat először a XIV. században kezdték előállítani. A keresztény vallásban, a böjt időszakában, húsmentes ételek készítéséhez rendszeresen fogyasztották.
Tökmagolajos receptek
Banános, tökmagolajos turmix
Hozzávalók: 1 banán, 1 ek. tökmagolaj, 200 ml mandulatej, fél csésze áfonya, késhegynyi spirulina por, 1 ek. méz
Elkészítés: Turmixgépen összekeverjük a hozzávalókat.
Fetás, tökmagolajos krém
Hozzávalók: 25 dkg fetasajt, 2 gerezd fokhagyma, zöld fűszerek, 2 ek. tökmagolaj
Elkészítés: Turmixgépen összekeverjük a hozzávalókat. Zöldségekkel, zabkásával fogyaszthatjuk.
Tökmagolajos dresszing
Hozzávalók: 4 ek. tökmagolaj, 8 ek. víz, 1 citrom leve, 1 tk. mustár, 1 db vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csipet parajdi só, bors ízlés szerint, 1 csipet eritrit
Elkészítés: Turmixgépen összekeverjük a hozzávalókat. Legvégül adjuk hozzá a tökmagolajat.
Tökmagolajos tengeri halfilé tejszínes-kapros spárgával
Hozzávalók: 2-3 ek. tökmagolaj, 1 kg tengeri halfilé, 2 dl tejszín, 2 teáskanál morzsolt zsálya (ha van akkor friss), 1 csipet őrölt bors, 1 csokor kapor,1 fél citrom leves, 1 evőkanál étkezési keményítő, spárga.
Elkészítés: A halat megmossuk. A spárgát megpucoljuk, és 4-5 cm-es darabokra vágjuk. 5 dkg vajat felolvasztunk egy nagyobb serpenyőben és a spárgát belerakjuk. Megsózzuk, kevés vizet öntünk alá és lefedve puhára főzzük. (kb 15-20 perc). A keményítőt a tejszínnel simára keverjük és a spárgára öntjük. Sózzuk, borsozzuk és az apróra vágott kaporral, valamint a citromlével ízesítjük. A zsályás maradék vajban megpároljuk a halat, majd a fedőt levéve hagyjuk, hogy elfőjön a leve. Sózzuk borsozzuk és tökmagolajjal meglocsolva a tejszínes kapros spárgára fektetve tálaljuk.
saláta tökmagolajjal
Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 1 nagy szál sárgarépa, fél kígyóuborka, 1 db alma, 3 dkg mazsola, 2 ek tökmagolaj, 1 csokor metélőhagyma
Elkészítés: A megtisztított sárgarépát durvára reszeljük. A kígyóuborkát és az almát héjastól lereszeljük. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk. A savanyú káposztát összekeverjük a nyers zöldségekkel és almával, a lecsöpögtetett mazsolával. Összekeverjük a tökmagolajjal. 20 percig állni hagyjuk. Frissen vágott metélőhagymával meghintve kínáljuk. Magvas rozs zsemlével, vagy ízlés szerint péksüteménnyel, kenyérrel fogyasztjuk.
Tökmagolajos sajtos kifli
Hozzávalók a tésztához: 1 kg liszt (teljes kiőrlésű), 5 dl tej, 1 tk cukor vagy ugyanennyi méz (az élesztő működéséhez), 5 dkg élesztő, 2 tk só. A kenéshez: 1 dl tökmagolaj, 20 dkg reszelt sajt. A tetejére: 1 db felvert tojás, ízlés szerint magvak
Elkészítés: Az élesztőt a langyos cukros tejbe morzsoljuk, felfuttatjuk. A liszteket, sót kimérjük, elkeverjük. Az élesztős tejjel kidagasztjuk. 40 percig letakarva duplájára kelesztjük. 4 részre osztjuk, mindegyiket vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a tökmagolajjal, megszórjuk sajttal. Fentről, alulról, jobbról és balról is behajtjuk. Félretesszük pihenni 10-15 percre. A kenést és hajtogatást még kétszer-háromszor ismételhetjük pihentetéssel, úgy szebb a végeredmény. A tésztát kinyújtjuk, háromszögekre vágjuk. Szorosan feltekerjük. Tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, magvakkal megszórjuk. 200°C hőmérsékleten sütjük kb. 12-15 percig.
Felhasználási javaslat: Napi 1-2 evőkanálnyi mennyiség önmagában vagy ételekhez adva. Külsőleg masszírozzuk a bőrbe és a körmökre és a hajra.
Összetevők: 100% héj nélküli tökmagolaj (Cucurbita pepo).
Átlagos tápérték 100 g termékben |
Energia: 3626 kJ / 882 kcal |
Zsír: 98 g |
- amelyből telített zsírsavak: 19 g - amelyből egyszeresen telítetlen zsírsavak: 33 g - amelyből többszörösen telítetlen zsírsavak: 46 g - Omega-3 zsírsavak: 0,91 g - Omega-6 zsírsavak: 45,46 g |
Szénhidrát: |
- amelyből cukrok: |
Fehérje: |
Só: 0,01 g |
E-vitamin: 56 mg (466,67%*) |
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.
Nyomokban DIÓT, FÖLDIMOGYORÓT, SZEZÁMMAGOT, MANDULÁT tartalmazhat.
Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Felbontást követően napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat, de ez természetes folyamat, nem befolyásolja a termék minőségét.
Származási hely: Magyarország
Nettó térfogat: 250 ml
100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!