Vörös szőlőhéj mikroőrlemény
polifenol- és élelmi rosttartalommal rendelkező vegán élelmiszer.
A termék, a szőlő héjának 300 mikronos őrlésével készült.
ALACSONY, maximum 300 mikron szemcsemérettel rendelkező végtermék.
-
ÉLELMI ROSTBAN GAZDAG
-
POLIFENOL TARTALOM
-
300 MIKRON SZEMCSEMÉRET
-
ALACSONY GLIKÉMIÁS INDEX
-
ADALÉKANYAGMENTES
-
GLUTÉNMENTES
-
GMO-MENTES IGAZOLÁS
-
VEGÁN ÉS PALEO TERMÉK
Felhasználási javaslat: napi 1-2 teáskanálnyi mennyiséget kefirrel, joghurttal vagy mézzel elkeverve fogyasszuk. Kellemes savanykás ízű, keverhető turmixba, müzlibe, vagy liszttel bármilyen péksütemény, pékáru, vagy keksz készítésekor. Külsőleg alkalmazva ugyancsak mézzel, joghurttal pasztává keverve, frissítő arcpakolásként használhatjuk.
Összetevők: 100% vörös szőlőhéj őrlemény (Vitis vinifera L.).
Átlagos tápérték 100 g termékben |
Energia: 966 kJ/237 kcal |
Zsír: 5,13 g - amelyből telített zsírsavak: 1,43 g |
Szénhidrát: 1,3 g - amelyből cukrok: 0,88 g |
Rost: 70,12 g |
Fehérje: 11,38 g |
Só: |
Polifenol: 1077 mg |
- Nyomokban DIÓFÉLÉKET, MUSTÁRMAGOT, SZEZÁMMAGOT, KUKORICÁT tartalmazhat.
- ADALÉKANYAGMENTES, NEM TARTALMAZ AROMÁT, TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET
Származási hely: Magyarország
Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Felbontás után, frissessége megőrzése érdekében hűtőben tárolandó!
Nettó tömeg: 250 g
100%-ban magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!
Vörös szőlőhéj mikroőrlemény receptek
Gluténmentes almás zabpehelykeksz szőlőhéj mikroőrleménnyel
Hozzávalók: 12 dkg hajdina liszt, 8 dkg szőlőhéj mikroőrleménnyel, 3 dkg kókuszliszt, 3 ek. lenmagliszt, 15 dkg apró levelű zabpehely, 10 dkg mazsola, 5 dkg kókuszvirág cukor (használhatsz más cukrot is ha nincs otthon), 50 dkg alma fahéj, 10 dkg kókuszzsír, 3 tk. sütőpor, víz.
Elkészítés: Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd megszórjuk fahéjjal. Egy tálban összekeverjük a liszteket, sütőport, cukrot, majd a mazsolát. Kinyomkodjuk az alma levét hozzáadjuk a tésztához, aztán a kókuszzsírt, és az alma levét és pici vizet. Kis adagokat kiveszünk a masszából, kilapítjuk és a tepsibe rakjuk. 180°C hőmérsékleten, előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Csokis keksz
Hozzávalók: 30 dkg mandulaliszt, 3 dkg szőlőhéj mikroőrlemény, fél tk. parajdi só, fél tk. szódabikarbóna, 3-4 kanál szőlőmagolaj, 1 tk. vanília kivonat, méz ízlés szerint, egy kis tábla étcsokoládé, darabokra törve
Elkészítés: Összekeverjük a száaraz hozzávalókat egy tálban, és a nedves hozzávalókat egy másik tálban, majd összekeverjük a kettőt. Kis golyókat formálunk, majd kilapítjuk és tepsibe helyezzük. 170°C hőmérsékleten, 8-10 percig készre sütjük. Kb. 20 darab lesz belőle.
Egyszerű kenyér recept szőlőhéj mikroőrleménnyel
Hozzávalók: 4 pohár fehér liszt, 2 pohár szőlőhéj mikroőrlemény, 1 tk. cukor, 1 tk. szárított élesztő, 1 ek. só, 3 pohár víz
Elkészítés: A lisztet, sót, cukrot, élesztőt jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a vizet, és összekeverjük. A kész tészta ragacsos és gyúrhatatlan. Meleg helyre tesszük 13 órára. A sütőt 250°C hőmérsékletre előmelegítjük. Beletesszük a süthető tálba, lefedve 30 percig, majd fedő nélkül még 20 percig sütjük.