Étrend-kiegészítők

Natur Tanya® Gyomor- és bélbarát rost – Fermentált prebiotikus rost indiai guarbabból. Szabadalommal védett a Monash Egyetem LOW FODMAP tanúsítványával, IBS, SIBO esetén is.

Natur Tanya®
Hol tudom megvásárolni?

Natur Tanya® Gyomor- és bélbarát rost

Fermentált prebiotikus rost indiai guarbabból. Szabadalommal védett prebiotikus rostanyag, amit a vastagbél hasznos bélbaktériumai lassú fermentálással rövid láncú zsírsavakká alakítanak. A galaktomannán típusú rost Low-FODMAP certifikált, vagyis fogyasztása nem jár gázképződéssel, bélfeszüléssel, székrekedéssel vagy hasmenéssel, mely gondokat okozna funkcionális emésztőrendszeri rendellenességekben (FGID), mint az irritábilis bél szindrómában (IBS) és SIBO-ban szenvedő embereknél.

  • 100%-BAN TERMÉSZETES, VEGÁN TERMÉK
  • HUMÁN-KLINIKAI VIZSGÁLATOKBAN SZEREPLŐ ÖSSZETEVŐ
  • LABORBAN BEVIZSGÁLT KÉSZÍTMÉNY! 
  • LOW-FODMAP CERTIFIKÁLT*
  • JÓL TOLERÁLHATÓ ÉS BIZTONSÁGOS ROST
  • NEM OKOZ GYOMORPANASZOKAT
  • IBS ÉS SIBO ESETÉN IS ALKALMAZHATÓ
  • 3 ÉVES KORTÓL FOGYASZTHATÓ
  • ADALÉKANYAG-ÉS HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL1
  • TARTÓSÍTÓSZER, SZÍNEZÉK ÉS AROMA NÉLKÜL

 Natur Tanya® Vegán Gyomor- és bélbarát rost

Gyomor- és bélbarát rost Low-FODMAP tanúsítvány

Régóta keresel olyan rostokat, amelyek nem puffasztanak, nem okoznak gyomor-bélrendszeri panaszokat, biztonságosan alkalmazható és megbízható forrásból származnak?

Mi ezt most elhoztuk Neked!

A szervezetünkben csak lassan és főként a bifidobaktériumok által fermentálódó gyomorbarát rost, azonnal oldódik vízben, nincs gélképző tulajdonsága, teljesen szagtalan és íztelen.

A gyomorbarát rost a Monash Egyetem LOW FODMAP* tanúsítványával rendelkezik, ezért fogyasztása puffadás, görcsök és gáztermelés nélküli, ami más rostoknál jellemző.  

*FODMAP
A diétát jól képzett dietetikussal személyre szabottan állíthatjuk össze. A gyorsan fermentálódó, rövid láncú szénhidrátok (FODMAP) korlátozásáról szól. A FODMAP csökkenti vagy kizárja az étrendből a monoszacharidot (fruktóz), diszacharidot (laktóz), oligoszacharidokat (fruktánok és galaktánok) és a poliolokat, mert ezek megemésztése felfúvódást és funkcionális bélzavarokat okoz.

A Gyomor- és bélbarát rost vízoldékony prebiotikus rost

Az indiai guarbab gyomorbarát rost, úgynevezett agglomerációs technológiával előállított prebiotikus rost. A folyadékágyas agglomerálás során a részecskék között hidak alakulnak ki, mely lehetővé teszi, hogy a víz a részecskék között áramoljon.

Az agglomerálás növeli a részecskék méretét és porozitását, így javul a diszperzió és az oldhatóság. Más szóval az agglomerálás folyamata során javul a por minősége, mivel növekszik a részecskeméret, és ez olyan port eredményez, mely sokkal jobban oldódik. A vízben feloldott por pedig teljesen átlátszó végterméket eredményez.

Az előállítási folyamatok, a hidrolizáció lehetővé teszik, hogy vízben gyakorlatilag teljesen fel tudjon oldódni a por, nincsen gélképző tulajdonsága, nem sűrűsödik be, nem duzzadó rostról beszélünk, nincs vízmegkötő tulajdonsága.

A Gyomor- és bélbarát rost vízoldékony prebiotikus rost

MILYEN FOLYADÉKOKKAL, ÉTELLEL KEVERHETEM EL A ROSTOT?

A vegán gyomorbarát rost, íztelen, szagtalan. Folyadékokhoz adva teljesen feloldódik. Adhatják élelmiszerekhez és italokhoz anélkül, hogy megváltoztatná az ízüket, aromájukat vagy textúrájukat.

ételbe keverve ---------------------------ànem befolyásolja annak ízét és állagát

hőstabil, ezért---------------------------à forró kávéba, teába, italba is elkeverhető

savstabil, ezért--------------------------à gyümölcslébe, például narancslébe is elkeverhető

szénsavas italok --------------------------ànem javasolt, megnehezítheti a rost oldódását

Stabil és oldható különféle PH-szinteken, amelyek az élelmiszerekben megtalálhatóak, ellenálló a sónak, a magas nyomásnak és az emésztőenzimeknek.

A Gyomor- és bélbarát rost laborban bevizsgált összetevő

A gluténmentességre vonatkozóan jóval a határértékek alatt van a mennyisége, ez < 5 mg/kg-ot jelent, amely negyede a jelen érvényben levő aktuális határértéknek.

Az alapanyag rendszeresen többek között az alábbi paraméterekre kerül laboratóriumi bevizsgálásra:

-          beltartalmi jellemzők (pl. tápérték)

-          mikrobiológia

-          nehézfém

-          allergének (pl. laktóz, glutén)

Milyen certifikációkkal rendelkezik a gyomor- és bélbarát rost?

A gyomor- és bélbarát guárbbab rostot a Nemzetközi Szabványügyi testület 100%-ban természetes összetevőnek minősítette (technikai specifikáció ISO 19657:2017- Az élelmiszer-összetevők természetesnek tekinthető meghatározása és technikai kritériumai.

Milyen certifikációkkal rendelkezik a gyomor- és bélbarát rost?

A gyomor- és bélbarát rost további hitelesítő logói

A gyomor- és bélbarát rost további hitelesítő logói

A gyomor- és bélbarát rost

-          Allergén mentes

-          100% vegán- állati eredetű összetevők nélkül

-          Hordózóanyag mentes

-          Adalékanyagmentes

-          Dioxin mentes

-          Melamin mentes

-          Nanorészecskéket nem tartalmaz

-          Szintetikus összetvők nélkül

-          Pálmaolaj mentes

-          Parabén mentes

-          PCB mentes

-          Dopping listás hatóanyagot nem tartalmaz

-          Nagyon alacsony glikémiás index

-          Általánosan elfogadottan biztonságosnak tekintett, ún. GRAS-státusszal rendelkezik

-          A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő,
illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert
tart fenn

A gyomor- és bélbarát rost

HÁNY GRAMM ROSTOT TARTALMAZ EGY NAPI ADAG?

A vegán gyomor- és bélbarát rost > 85% vízoldékony rostot tartalmaz. A napi adag 5 g, amely 4,4 g rostnak felel meg. Energiaértéke 2 kcal/g a vastagbél baktériumainak részleges fermentációja révén.

*A rosttartalom AOAC módszerrel kerül meghatározásra.

MIT JELENT AZ ÖSSZETEVŐK KÖZÖTT FELTÜNTETETT 4:1 ARÁNY?

A 4:1-es arány az úgynevezett drog extraktum arány, amely azt fejezi ki, hogy 5 g részlegesen hidrolizált gyomorbarát rost előállításához 20 g guarbab szükséges.

MIKOR ÉRDEMES FOGYASZTANI, MI AZ ÉTRENDI IDŐZÍTÉSE?

A Natur Tanya® fermentált gyomor- és bélbarát rost a nap bármely szakában fogyasztandó, de ajánlott a reggeli órákban való alkalmazása, hogy az emésztőrendszer a megfelelő „pályára” állon és a kényelmesen induljon a nap. Keverjük somoothie-hoz, joghurtba, vagy akár a gyümölcslébe.

MI AZ ADAGOLÁSI IDŐRTARTAMA?

A Natur Tanya® fermentált gyomor- és bélbarát rost hosszú távon is biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki. A bélflórának időre van szüksége az adaptációhoz, regenerálódáshoz.

HASZNÁLHATÓ BELŐLE A NAPI JAVASOLT MENNYISÉGNÉL NAGYOBB MENNYISÉG?

A naponta szükséges kiegészítő rostbevitelt mennyiségét, érdemes aszerint kialakítani, hogy a napi étrendben mennyi rost szerepel. A magyar lakosság rostbevitele az OTÁP 2014-es reprezentatív vizsgálata szerint elmarad az ajánlásoktól. A rostbevitel mindkét nem esetében elmarad a hazai ajánlás napi 25 g-os értékétől, amely megegyezik az EFSA által ajánlott célértékkel.

VÁRANDÓSOK ÉS SZOPTATÓ KISMAMÁK FOGYASZTHATJÁK?

  • Igen, a terméket biztonságosan fogyaszthatják, mind a várandósok, mind pedig a szoptató kismamák.
  • A termék 3 éves kortól alkalmazható.

Felhasználási javaslat: Naponta 5 g (kb. 1 teáskanál) por, lehetőleg reggel, kb. 2,5 dl vízzel, elfogyasztva vagy ételhez (pl. joghurt), smoothie-hoz hozzáadva. Használja kedvenc receptjéhez, sütéshez, főzéshez egyaránt. Hő-, és savstabil, ezért forró teában, kávéban, gyümölcslében is elkeverhető, közben megtartva az eredeti rosttartalmát. A port hozzáadva ételhez vagy folyadékhoz nem változtatja meg annak ízét vagy állagát.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki.

Összetevők: enzimatikusan fermentált guarbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub] kivonat 4:1. 1Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Adagok száma a termékben: 30

Átlagos tápérték

Napi adagban (5 g-ban)

100 g termékben

Energia (g)

41 kJ/10 kcal (0,5%2)

820 kJ/203 kcal

Szénhidrát (g)

   amelyből cukrok (g)

< 0,5 g (0,1%2)

< 0,5 g (0,4%2)

6,8 g

6,8 g

Rost (g)

4,4 g (-)

87 g

Fehérje (g)

< 0,5 g (0,05%2)

0,5 g

0,02 g (0,33%2)

0,31 g

Elhanyagolható mennyiségű zsírt, telített zsírsavakat tartalmaz.

Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g

2RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)

Tárolás: Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó.

Nettó tömeg: 150 g

Figyelmeztetés: Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék alkalmazható terhesség és szoptatás időszakában.

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

Kapcsolódó kategóriák