ÚTIFŰ MAGHÉJ (PSYLLIUM)

Prebiotikus hatású természetes vízoldékony rost a bélflóra egészségéért és a jó emésztésért. Diétás étrendbe is könnyedén beilleszthető alacsony glikémiás index értékkel rendelkező élelmiszer. Az útifű maghéj duzzadó rost, ami saját tömegénél 40x több vizet képes felszívni és ezt a duzzadási képességét a konyhában is jól ki tudjuk aknázni, sütemények, kenyerek készítésénél, illetve sűrítésnél. Az útifűmaghéj többféle elnevezése is ismert: Plantago ovata, Ispagol, Psyllium, Bolhamag útifű. 

  • VISZKÓZUS, GÉLKÉPZŐ ROST

  • MEGKÖNNYÍTI A BÉLMOZGÁST, AZ EMÉSZTÉST

  • SEGÍT FENNTARTANI AZ EGÉSZSÉGES BÉLRENDSZERT

  • BÉLFLÓRA TÁMOGATÓ

  • GLUTÉNMENTES

  • VEGÁN, PALEO

  • GMO-MENTES, ADALÉKANYAG MENTES

  • SEGÍT KONTROLLÁLNI A VÉR KOLESZTERINSZINTJÉT, ÉS CSÖKKENTI A VÉRZSÍROKAT TELÍTETTSÉGÉRZÉST OKOZ

  • KIEGÉSZÍTI A DIÉTÁS ÉTRENDET

  • SÜTÉSHEZ ÉS FŐZÉSHEZ IS

  • HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL*

Útifű maghéj (psyllium)

Természetes eredetű prebiotikus rost 

A természetes eredetű prebiotikus rost, segíti a bélmozgást és az emésztőrendszer működését. Gyengéden tisztítja a bélrendszert, hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez és a székletképzéshez. Ideális kiegészítője a napi rostbevitelnek. 

Oldhatóság szempontjából megkülönböztetünk vízben oldható és vízben oldhatatlan rostokat. Az útifűmaghéj 85%-a vízben oldható, emészthetetlen rostokat tartalmaz, amelyek relatív rezisztensek a vastagbél baktériumainak általi fermentációjának. Az útifűmaghéj akár a saját tömegének 40-szeresének megfelelő vizet tud felszívni. 

Útifűmaghéj a konyhatechnológiában 

Az útifűmaghéj duzzadási képességét a konyhában is jól ki tudjuk aknázni, sütemények, kenyerek készítésénél, és sűrítésnél. A psyllium az egyik legjobb sikérhelyettesítő is, amivel a gluténmentes tészták gyúrhatóvá, formálhatóvá tehetőek. Használható palacsintakészítéshez, vagy akár joghurtba elkeverve, de kiváló kötőanyagként is funkcionál. 

Nettó tömeg: 300 g 

Összetevők: Útifű maghéj (Plantago ovata). *Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. 

Felhasználása: Keverjen el 1 lapos evőkanálnyit (7 g) 2dl folyadékban és fogyassza reggeli és/vagy vacsora előtt. Főzéshez, sütéshez; sikérhelyettesítő. Folyadékkal érintkezve térfogata sokszorosára duzzad, kerülje fogyasztását amennyiben nyelési nehézségekkel küzd. Egyes gyógyszerek felszívódását gátolhatja, ezért azok bevétele előtt-után fogyassza 1-2 órával.  Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható.

Adagok száma a termékben: ~43

Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia:

722 kJ/180 kcal

Zsír:

- ebből telített zsírsavak:

<0,1 g

Szénhidrát:

- ebből cukrok:

0,9 g

0,6 g

Élelmi rost:

85 g

Fehérje:

1,1 g

Só:

0,05 g

A termék dióféléket, szezámmagot, glutént feldolgozó üzemben készült.

Származási hely: India
Tárolás: száraz, hűvös helyen.

Figyelmeztetés: Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

  • A termék használata során, ügyeljen a fokozott folyadékfogyasztásra
  • A termék 12 éves kortól alkalmazható
  • A termék vérhígítók melletti alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával
  • Inzulinfüggő cukorbetegnél az inzulin dózisánák megváltoztatására (csökkentésére) lehet szükség, ha a beteg étkezés közben alkalmazza a készítményt
  • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában
  • A termék folyadék nélküli használata fulladáshoz, felfúvódáshoz, nyelőcső, vagy bélelzáródáshoz, illetve a széklet szárazzá válásához vezethet 

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

Kapcsolódó kategóriák