Élelmiszerek

Natur Tanya® Hidegen sajtolt lenmagolaj - Sárga, karakteres ízű, prémium minőség, kívül-belül. 250ml

Natur Tanya®
Hol tudom megvásárolni?

Hidegen sajtolt, prémium minőségű lenmagolaj

Sárga színű, karakteres ízű lenmagolaj, ami csordultig van egy Omega-3 zsírsavval, az úgynevezett alfa-linolénsavval (ALA), gazdag E-vitaminban és beta-karotinban.

Használhatod külsőleg és belsőleg egyaránt!  

A lenmagolaj egészségre gyakorolt sok jótékony hatásáért 3 legfőbb komponense a fehérje, zsírsavak és élelmi rostok felelnek. Mindegyik összetevő külön-külön élettani hatással rendelkezik.

Mivel a lenmagolaj adagonként több ALA-t tartalmaz, mint maga a lenmag, kiváló lehetőséget nyújt az ALA bevitel növelésére. A halolaj kivonatok is kiváló Omega-3 zsírsavforrások, de ott főként az eicosapentaenoic sav (EPA) és a docosahexaenoic sav (DHA) dominál, nagyon jót tesz, ha a kétféle Omega-3 zsírsavforrást kombináljuk.

Hidegen sajtolt, prémium minőségű lenmagolaj

Lenmagolaj a konyhában

A lenmagolaj sajátos íze a frissen tisztított dióéra emlékeztet, ami harmonikusan illeszkedik sokféle ételhez és ízhez, és lehetőséget nyújt rá, hogy segítségével minden nap hozzájuthassunk Omega-3 zsírsav adagunkhoz. Használhatod önmagában, vagy turmixokhoz, hideg ételekhez, például joghurthoz vagy salátákhoz keverve (jól megy a narancshoz, mézhez és mustárhoz is), de a lenmagolaj kiválóan illik friss gyümölcs- és zöldség smoothiek-hoz is. Elkészítés után már nehéz megmondani, hogy az italban lenmagolaj is van, viszont az Omega-3 zsírsavak így könnyen felszívódnak.

Lenmagolaj külsőleg

A lenmagolaj gyógyító anyagok gazdag tárháza, amit régóta és rendszeresen gyulladt bőrre használnak fel külsőleg és belsőleg egyaránt. A lenmagolajban levő esszenciális zsírsavak hatékonyan javítják a bőr minőségét. A napon leégett bőr is gyorsabban helyrejön, ha lenmagolajjal kezeljük.

A lenmagolajat közvetlenül a hajunkra is kenhetjük, ahogy a hajbalzsamot szoktuk, így azonnal erősebb és fényesebb lesz tőle a haj. Ha tehát azt szeretnéd, hogy a hajad és a fejbőröd életre kelljen, egy üveg lenmagolaj sokkal hatékonyabb eszköz lehet, mint a drága, márkás hajbalzsamok és pakolások.

További érdekességek a lenmagolajról

  • A lenmagolaj különleges csomagolást igényel, mert hő, fény és oxigén hatására könnyen tönkremegy, felbontást követően pedig szigorúan hűtőgépben kell tartani.

  • Az is fontos, hogy tudjuk, honnan származik a lenmagolajunk, mivel manapság nem minden növény az, aminek látszik. Sok a genetikailag módosított növény, amely betolakszik otthonunkba, pedig a génmódosított élelmiszerek emberi fogyasztásra alkalmatlanok.

  • A légies növény rostjaiból az ókortól kezdve textíliákat állítanak elő, de gyógynövényként is hosszú történelemmel büszkélkedhet. Manapság a magjaiból préselt  olaj a legnépszerűbb termék.

Felhasználási javaslat: Külsőleg és belsőleg; napi 1 vagy 2x1 evőkanálnyi mennyiséget önmagában, vagy turmixokhoz, hideg ételekhez, például joghurthoz vagy salátákhoz keverve (jól megy a narancshoz, mézhez és mustárhoz is).
Figyelmeztetés: Alacsony füstpontja miatt, hevíteni nem szabad.

A beltartalmi érték táblázat tájékoztató jelleggel 100 g olajra vonatkozik.

Figyelmeztetés: Alacsony füstpontja miatt, hevíteni nem szabad.

A készítmény természetes voltából eredően, a színe, íze, állaga, gyártási tételenként változhat, de ez nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát.

Tápanyagok/hatóanyagok

100g

NRV%

Energia:

3693/898 kj/kcal

 

Zsír
Ebőől:

99,81g

 

Telített zsírsav:
palmitinsav:
sztearinsav:


8,8 g
4,97 g
3,83 g

 

Egyszeresen telítettlen zsírsav:
olajsav:


19,02 g
19,02 g

 

Többszörösen telítetlen
zsírsav:
linolsav:
linolénsav:


71,76 g
15,24 g
56,52 g

 

Szénhidrát:

 <0,03g

 

Keményítő:

 <0,03g

 

Fehérje:

  <0,20g  

Só:

0,01mg

 

Élelmi rost:

< 0,50 g

 

E-vitamin:

26,4 mg

220 %

 

Kiszerelés: 250ml

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

Kapcsolódó kategóriák