Hántolt Köles – kásaköles
A kölesből készíthetünk édes desszerteket, natur vagy sós köreteket és még a gyerekek is ösztönösen szeretik.
Tudtad?
-
Régészeti leletek bizonyítják, hogy a honfoglaló magyar vezérek legfontosabb étele a köles lepény és a köleskása volt. Bizony! A magyarok fő gabonája a köles volt, egészen a kukorica elterjedéséig.
-
2011-ben az Ország tortája a Sárgabarackos kölestorta lett.
Összetevők: 100% hántolt Köles (Panicum miliaceum L.).
Átlagos tápérték |
100 g termékben
|
Energia: |
1511 kJ/ 361 kcal |
Zsír: |
2,9 g |
amelyből telített zsírsavak: |
0,6 g |
Szénhidrát: |
72 g |
amelyből cukrok: |
< 0,5 g |
Rost: |
3,2 g |
Fehérje: |
11 g |
Só: |
0,01 g |
A termék dióféléket tartalmazó üzemben készült! Gluténmentes!
Tárolás: száraz, hűvös helyen.
Kiszerelés: 1000 g