Étrend-kiegészítők

Natur Tanya® Fermentált Fekete Fokhagyma 800 mg - szagtalan, standardizált S-allil-cisztein

Natur Tanya®

fermentált fekete fokhagyma

A magas, 800 mg hatóanyagtartalmú fermentált fekete fokhagyma, 12.000 mg porított fokhagyma őrleménynek felel meg. A fekete fokhagyma kivonat1 friss fehér fokhagymából készül fermentációs gyártástechnológiai eljárással. A fermentáció szagtalan és kellemetlen utóíz nélküli és S-allil-cisztein hatóanyagra standardizált (ez 2 kapszulában >800 mcg hatóanyag tartalmat jelent) végterméket eredményez, amit növényi kapszulatokba töltöttünk. Hozzájárul a szív és az immunrendszer normál működéséhez, a homocisztein és koleszterinszint fenntartásához.2 A kapszula tartalma annak szétnyitásával kiváló fűszerkeverék, amit ételekhez adhatunk, pl. belekeverhető húsok pácába vagy salátákra szórható.

  • FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABOR ÁLTAL IS ELLENŐRZÖTT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ
  • VEGÁN, GLUTÉN ÉS LAKTÓZMENTES FORMULA
  • MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZER-, SZÍNEZÉK- ÉS AROMA NÉLKÜL
  • NÖVÉNYI KAPSZULATOKBA ZÁRT FORMULA
  • JÓL TOLERÁLHATÓ, NEM OKOZ GYOMOR-BÉLRENDSZERI PANASZOKAT
  • MAGAS, 800 MG HATÓANYAGTARTALOM, AMI 12000 MG PORÍTOTT FOKHAGYMA ŐRLEMÉNYNEK FELEL MEG
  • NINCS SE SZAG, SE KELLEMETLEN UTÓÍZ

Fermentált fekete fokhagyma, szagtalan vegán és gluténmentes termék

Több, mint fokhagyma!

A fokhagyma széles körű használata miatt igen népszerű összetevő. A fekete fokhagymát a friss fokhagymá­ból állítjuk elő. A fermentációs gyártástechnológiai eljárás során megváltozik a fokhagyma jellegzetes fehé­res színe, és barnás-fekete árnyalatot ölt. Míg csípős íze, édeskés-sós ízvilágba fordul át. Egy szagtalan kivonat keletkezik, mivel a szúrós szagért felelős összetevők jelentősen csökkennek az előállítás során. A folyamat, kontrollált hőmérsékleten (általában 60-90 °C), magas páratartalom (70-90%) mellett történik, megközelítőleg 60 napon keresztül.

A nyers fokhagyma fekete fokhagymává történő előállításának következtében biológiai aktivitása is jelentős mértékben megváltozik. A folyamat természetes úton zajlik le, egyéb összetevő hozzáadása nélkül. A magas hőmérsékleten történő kezelés olyan nem-enzi­matikus folyamatokat indít el, mint a Maillard-reakció, a karamellizáció, és a fenolos összetevők oxidációja, amelyek a színváltozás hátterében állnak. A fekete fokhagymával kapcsolatos kutatások egyre szélesebb körben jelennek meg.

Ennek köszönhetően olyan stabil, és vízoldékony, szerves kéntartalmú vegyületek keletkeznek, mint amilyen az S-allil-cisztein is. A fekete fokhagyma koncentrált S-allil-cisztein tartalma lényegesebben magasabb, a friss fokhagymával összehasonlítva. A készítmény formulázásakor, nem a fokhagyma porított őrlemé­nyét, hanem annak koncentrált kivonatát használjuk.

A fermentált fekete fokhagyma élettani hatásai

2A fermentált fekete fokhagyma kivonat hozzájárul a szív és az immunrendszer normál működéséhez, fenntartja a normál homocisztein- és koleszterinszintet. Termékünk 800 mg fekete fokhagyma kivonatot tartalmaz, amely S-allil-ciszteinre standardizált (ez 2 kapszulában >800 mcg tartalmat jelent). Az S-allil-cisztein jelentősége abban áll, hogy csak a fekete fokhagymában található meg jelentős mennyiségben.

Kiknek ajánljuk a Natur Tanya® Fermentált Fekete Fokhagyma terméket?

  • rendszeresen dohányzó személyeknek

  • azoknak, akik nem szeretik a nyers fokhagyma ízét

  • azoknak, akik vegán, koncentrált fokhagyma kivonattal szeretnék kiegészíteni étrendjüket

  • azoknak, akik támogatni szeretnék a szívük és az immunrendszerük egészségét

  • azoknak, akik ügyelnek a megfelelő koleszterinszintükre

 

A FEKETE FOKHAGYMA TÖKÉLETES FŰSZEREZÉSRE IS, A KAPSZULATOK SZÉTNYITÁSÁVAL ADJUK ÉTELEKHEZ, LEVESEKHEZ, SALÁTÁKHOZ, HÚSPÁCOKHOZ, SALÁTÁKHOZ.

MIÉRT JÓ, HOGY A FERMENTÁLT FEKETE FOKHAGYMÁT NÖVÉNYI KAPSZULATOKBA ZÁRTUK?

A kemény kapszulák rendszerint állati eredetű marha zselatinból, vagy valamilyen rostos növényi anyagból közvetlenül előállított cellulózból, vagy esetleg pullulánból állnak.

Fontos megjegyezni, hogy a zselatin kapszula nedvességtartalma magasabb a növényi HPMC kapszulákkal összehasonlítva.

A zselatin kb. 10% nedvességet tartalmaz, így az negatív hatással lehet a fekete fokhagyma organoleptikus (érzékszervi tulajdonságaira). A fekete fokhagyma higroszkóp (nedvszívó), az ilyen tulajdonsággal rendelkező anyagok miatt a zselatin kapszula törékennyé válhat, a nedvszívó anyagok elvonhatják a nedvességtartalmat (víztartalmat) a kapszula falából, emiatt a fekete fokhagyma csomóssá válhat, összeállhat a kapszulában levő portartalom, amely negatívan befolyásolja a termék stabilitását is.

Így több szempontból is érdemes inkább az innovatívabb: alacsony nedvességtartalmú hidroxi-propil-metilcellulóz (HPMC) anyagú kemény kapszulákkal formulázni a fekete fokhagyma terméket.

Ha ez nem lenne elég a Natur Tanya® SZERVES FERMENTÁLT FEKETE FOKHAGYMA terméket többrétegű bliszter csomagolásban került csomagolásra, amely tovább védi az aktív összetevőket a külső környezeti hatásoktól.

Nettó tömeg: 15,5 g (30 db)

Összetevők: fermentált fekete fokhagyma (Allium sativum L.) gumó kivonat- standardizált S-allil-cisztein tartalommal, csomósodást gátló anyagok (kalcium-foszfátok, zsírsavak mono- és digliceridjei, szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), növényi kapszulahéj (hidroxipropil-metil-cellulóz). *2 növényi kapszulában 

Adagolási javaslat: Napi 1-2 kapszula, lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve. 

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. 

Hatóanyag a napi adagban

1 kapszulában

2 kapszulában

Fermentált fekete fokhagyma kivonat

         amelyből standardizált S-allil-cisztein

400 mg

400 mcg

800 mg

800 mcg

A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn. 

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! 

  • A termék 3 éves kortól alkalmazható.
  • A termék vérhígítók melletti használatával kapcsolatban konzultájon kezelőorvosával
  • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén.
  • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!

OGYÉI ny.sz: 25901/2021

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.