Kozmetikumok

Natur Tanya® ESI Aloe Fresh® Sensitive FOGKRÉM – Fluoridmentes fogkrémgél, parabén, SLS, SLES, titán-dioxid és mesterséges színezék nélkül, érzékeny fogakra és fogínyre

ESI®

NATUR TANYA® ESI ALOE FRESH® SENSITIVE FOGKRÉM

100%-ban természetes eredetű összetevőket tartalmazó fogkrémgél, mindennapos használatra érzékeny fogakra és fogínyre. Nyugtató és érösszehúzó összetevői támogatják a vérző és fájó fogíny egészségének visszaállítását. Folyamatos használata megerősíti a fogínyt, csökkenti a fájdalomérzetet és a vérveszteséget.

  • SZENZITÍV FOGKRÉMGÉL
  • ÉRZÉKENY FOGAKRA ÉS FOGÍNYRE
  • TERMÉSZETES ÖSSZETEVŐKKEL
  • FLUORID, SLS, SLES, TITÁN-DIOXID, PARABÉN, MESTERSÉGES SZÍNEZÉK ÉS MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZER NÉLKÜL
  • INTENZÍV MENTA ÍZŰ SŰRŰ FOGKRÉM
  • VÉDELMET NYÚJT A KÖVETKEZŐK ELLEN:
    • plakk
    • rossz lehelet
    • hiperszenzitivitás
    • elszíneződés
    • fogkő
    • fogszuvasodás

Natur Tanya® ESI Aloe Fresh® Sensitive fogkrém

TELJESEN TERMÉSZETES ÖSSZETEVŐK A SENSITIVE FOGKRÉMBEN

A természetes hatóanyagok és kivonatok, teljes körű, mindennapos kezelést biztosítanak a fogaknak, fogínynek és a szájüregnek, valamint természetes védelmet nyújtanak fogszuvasodás, fogkő és rossz lehelet ellen.

Tisztít, csökkenti a plakkot és a fogkövet, megelőzi a fogszuvasodást, tartósan frissíti a leheletet, segít megtartani a fogak természetes színét.

XILITTEL FORMULÁZVA

A xilit olyan természetes édesítőszer, mely nem okoz fogszuvasodást, mivel nem fermentálják a baktériumok a szájüregben, ezért nem képződnek olyan savak, melyek károsítják a fogzománcot.

FLUORID, SLS, SLES, TITÁN-DIOXID, PARABÉN ÉS MESTERSÉGES SZÍNEZÉK NÉLKÜLI FOGKRÉM

Az Aloe Fresh® Sensitive fogkrém nélkülözi az olyan fogínygyulladást okozó agresszív anyagokat, mint a nátrium-lauril-szulfát melyek különösen jól felszívódik a finom szájüreg-nyálkahártyán, irritálva a felületet. Nem tartalmaz saccharint, mely a fogkrémekben mesterséges édesítőszerként használatos összetevő. 

A szenzitív fogrém alapját az Aloe Vera friss, tiszta leve szolgáltatja, amihez számos növényi összetevőt adtak, mint; barna alga kivonat, nyírfa kivonat, közönséges bojtorján kivonat, krameria triandra (rhatany) kivonat, vérontófű kivonat, keserű narancs kivonat, xilit, rebaudiozid A (sztévia levélből). 

A 100%-BAN TERMÉSZETES EREDETŰ ÖSSZETEVŐK BIZTOSÍTJÁK A FOGAK, FOGÍNY ÉS NYÁLKAHÁRTYA EGÉSZSÉGÉT, A SZÁJÜREG PH-ÉRTÉKÉT ÉS MEGAKADÁLYOZZÁK A KÁROS MIKROORGANIZMUSOK NÖVEKEDÉSÉT.

NÉZZÜK MEG MI ÁLL A FOGÉRZÉKENYSÉG HÁTTERÉBEN?

A fogérzékenység az a fájdalom, amelyet egy vagy több fogon érezhetünk. Fogérzékenységet meleg vagy hideg ételek italok fogyasztása, édességek fogyasztása, vagy akár hideg levegő szájból történő beszívása is előidézhet. Amikor a fogak érzékenységéről beszélünk, akkor nem a fogszuvasodás, törések vagy fertőzések következtében fellépő heves fájdalomra gondolunk.

MI OKOZHATJA A FOGAK ÉRZÉKENYSÉGÉT?

Az érzékenység okai a következők:

  • Erős fogmosás: Kemény sörtéjű fogkefével való fogmosás, vagy túl sok fogmosás által okozott nyomás idővel elkoptathatja a fogzománcot; a zománc alatti fogréteg, az úgynevezett dentin pedig már idegeket tartalmaz, amelyeket meleg és hideg, valamint édesség stimulál.
  • Ínyvisszahúzódás (ínyrecesszió): Ahol a fogíny szintje visszahúzódik, szabaddá teszi a fog gyökerét; a gyökér viszont nem rendelkezik védőzománcréteggel, és érzékeny lehet a hőmérséklet-változásokra. Az íny recesszióját többnyire a kemény fogmosás vagy az ínybetegség okozza.
  • Gyökérhártya gyulladás: Ez az ínybetegség előrehaladott stádiuma, amely az íny gyulladásával kezdődik, amit a fog körüli tartószövetének (beleértve a csontszövetet is) romlása követ; az íny ezért kevésbé tapad a foghoz, szabaddá téve annak gyökerét.

  • Törés: A megrepedt fog szabaddá teheti a belső rétegeket (dentint) vagy a gyökeret, ami érzékenységet okoz.
  • Savas élelmiszerek: A magas savtartalmú élelmiszerek túlzott fogyasztása esetén idővel elkoptathatják a fogzománcot. A savas élelmiszerek közé tartoznak az üdítőitalok, energiaitalok, gyümölcslevek, citromos gyümölcsök vagy jeges tea.
  • Fogcsikorgatás: A fogcsikorgatás megterheli a fogzománcot, és idővel elhasználja azt, ami szabaddá teszi az alatta lévő dentint vagy gyökeret, vagy akár eltörheti a fogat, ami mindkét esetben érzékenységet okoz.

HOGYAN ELŐZHETJÜK MEG A FOGÉRZÉKENYSÉGET?

MOSSUNK FOGAT ÉS HASZNÁLJUNK FOGSELYMET RENDSZERESEN:

A lepedék, a fogszuvasodás és az ínybetegségek mind érzékeny fogakat okoznak. Bár bizonyos mértékig a genetika is szerepet játszik, a megfelelő fogmosás és fogselyem használata segít minimalizálni a kockázatokat.

NE MOSSUNK FOGAT TÚL ERŐSEN:

Ha túl nagy erővel mosol fogat, akkor a fogak sérülhetnek és érzékenyebbé válhatnak. Ügyeljen a kíméletes fogmosásra és használjon lágy (soft) fogkefét.

KERÜLJÜK EL A FOGCSIKORGATÁST:

A fogcsikorgatás a fogak védőrétegeit is elkoptathatja. A fogcsikorgató emberek fogai gyakran érzékenyek és megrepednek, amihez fogászati beavatkozásra lehet szükség.

CSÖKKENTSÜK A SAVAS ÉLELMISZEREK FOGYASZTÁSÁT:

A savas ételek, mint például a citrom, a paradicsomszósz fogérzékenységet okozhatnak. Ezek az ételek megterhelik a fogzománcot, ezért nem érdemes túlzásba vinni a fogyasztásukat.

ISMERD MEG AZ ALOE FRESH® HOMEOPÁTA-KOMPATIBILIS FEHÉR MOSOLY FOGKRÉMET IS! KATTINTS ÉRTE A KIEMELÉSRE!

Funkcionális összetevők: aloe barbadensis levél, barna alga kivonat, arginin, nyírfa kivonat, közönséges bojtorján kivonat, krameria triandra (rhatany) kivonat, vérontófű kivonat, menthol, keserű narancs kivonat, kovasav, xantángumi, xilit, eritrit, rebaudiozid A (sztévia levélből).

ÖSSZETEVŐK/INGREDIENTS (INCI): HYDROGENATED STARCH HYDROLYSATE, AQUA, HYDRATED SILICA, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, XANTHAN GUM, ARGININE, ERYTHRITOL, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, LAURYL GLUCOSIDE, AROMA, POTENTILLA ERECTA ROOT EXTRACT, KRAMERIA TRIANDRA ROOT EXTRACT, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, ARCTIUM LAPPA ROOT EXTRACT, BETULA ALBA LEAF EXTRACT, CITRUS AURANTIUM DULCIS FRUIT EXTRACT, MENTHOL, XYLITOL, REBAUDIOSIDE A, GLYCERIN, SORBITOL, ISOSORBIDE, PROPYLENE GLYCOL, PROPANEDIOL, LEVULINIC ACID, SODIUM LEVULINATE, CHLOROPHYLLIN-COPPER COMPLEX, ETHYLHEXYLGLYCERIN, TETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATE, LIMONENE.

Alkalmazási javaslat: Naponta 2-szer, maximum 3-szor mosson fogat.

Nettó térfogat: 100 ml

Figyelmeztetés: Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén használata nem ajánlott. A termék kisgyermek elől elzárva tartandó.

Tárolás: Száraz, hűvös, fénytől védett helyen, 15-25°C-on tartandó.

Felhasználható: felbontás után 12 hónapig.

CPNP-szám: 3905350

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.