NATUR TANYA DIÓOLAJ
A Natur Tanya dióolaj hidegsajtolással készült, hőkezelés, tartósítószerek, színezékek és egyéb adalékanyagok hozzáadása nélkül. A kellemes diós ízű olaj, gazdag telítetlen zsírsavakban, Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban. Tökéletes salátákhoz vagy ínyenc fűszerezéshez, de nem csak belsőleg, hanem külsőleg is alkalmazhatjuk. 1A dió hozzájárul a vérerek rugalmasságának fenntartásához, javításához 1(a kedvező hatás 30 g dió napi bevitelével érhető el). 2A telített zsírsavak telítetlen zsírsavakkal való helyettesítése az étrendben hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához.
- TERMÉSZETES TÁPANYAGFORRÁS A CSALÁD MINDEN TAGJÁNAK
- A DIÓ HOZZÁJÁRUL A VÉREREK RUGALMASSÁGÁHOZ1 ÉS AZ EGÉSZSÉGES KOLESZTERINSZINT FENNTARTÁSÁHOZ2
- CUKORBETEGEK IS FOGYASZTHATJÁK
- DIÉTÁS ÉS PALEO ÉTREND RÉSZE
- NEM CSAK BELSŐLEG, DE KÜLSŐLEG IS ALKALMAZHATÓ
- GLUTÉNMENTES, GMO MENTES
- VEGÁN NÖVÉNYI OLAJ
- ADALÉKANYAGMENTES, NEM TARTALMAZ TARTÓSÍTÓSZERT
A DIÓOLAJ külsőleg
A dióolajat lipidminősége (linolsav, linolénsav) okán kozmetikumokban is használják.
DIÓOLAJ A KONYHÁBAN
Mivel, melegítés során keserűbbé válhat az íze ezért a legjobb a már meg főzött/sütött, szoba-hőmérsékletű ételhez adni, nem pedig olajként főzni vele.
Ha szereted a majonézt, és szívesen kipróbálnál egy alacsony szénhidráttartalmú és gluténmentes változatot belőle, itt egy recept hozzá. Garantálom, ezután nem készíted csak az alábbiak szerint.
DIÓOLAJ RECEPT ÖTLET
Dióolajos házi majonéz recept
Hozzávalók:
- 1 nagy tojássárgája
- 2 teáskanál frissen facsart citromlé
- 1 teáskanál fehér ételecet
- ½ teáskanál mustár
- ½ teáskanál só
- ¾ csésze Dióolaj
Elkészítése:
- lépés Egy közepes méretű tálban keverje össze a tojássárgáját, a citromlevet, az ecetet, a mustárt és a sót addig, míg jól elegyül: kb. 30 mp-ig.
- lépés Folyamatos kevergetés mellett addja hozzá a dióolajat, egyszerre csak néhány cseppet, egy teáskanálnyi mennyiség ¼-ét. Kevergesse addig, míg lassacskán hozzáadja a dióolajos csésze negyedét, és a szín észrevehetően világosabb nem lesz. Nagyon lassan, csurgassa hozzá a fennmaradó ½ csésze olajat, míg a majonéz sűrűvé és krémes világossárgává válik.
- lépés: Feddje le és tartsa hűtőben, így 1 hétig eláll.
A DIÓOLAJ EGYÉB FELHASZNÁLÁSA
Dióolaj a fa védelméért
Adj 1/3 dióolajat 2/3 méhviaszhoz. Használd ezt a kombinációt a fatermékek/ bútorok fényezéséhez pl. fafogantyúk, vágódeszkák. Kellemes fényes fedőréteget kölcsönöz a fának.
Dióolaj festékoldóként és hígítóként
A dióolajat számtalan művész preferálja, mint természetes, „nem-toxikus”, és „káros füstmentes” olajfesték hígítót. Jó oldószere a festéknek. Úgy leoldja a festéket az ecsetről, hogy abszolút semmi nyoma nem marad az előző színnek rajta.
TUDTAD?
A dió a diófa magja, amelynek körülbelül 20 különböző faja ismert a világ különböző részein. A dió a csonthéjasok közé sorolandó.
Felhasználási javaslat: napi 1-2 evőkanálnyit fogyasszon önmagában, vagy turmixokhoz, hideg ételekhez, salátákhoz keverve. Külsőleg masszírozzuk a bőrbe, körmökre és hajra, hajpakolásként.
Összetevők: 100% hidegen sajtolt dióolaj (Juglans regia L.). 1(a kedvező hatás 30 g dió napi bevitelével érhető el).
Átlagos tápérték 100 g termékben |
Energia: 3663 kJ / 891 kcal |
Zsír: 99 g |
- amelyből telített zsírsavak: 10 g - amelyből egyszeresen telítetlen zsírsavak: 18 g - amelyből többszörösen telítetlen zsírsavak: 71 g Omega-3 zsírsavak: 9,88g Omega-6 zsírsavak: 61,23 g |
Szénhidrát: < 0,05 g |
- amelyből cukrok: < 0,05 g |
Fehérje: < 0,5 g |
Só: 0,01 g |
E-vitamin: 40 mg (333,33%*) |
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.
Nyomokban FÖLDIMOGYORÓT, SZEZÁMMAGOT, MANDULÁT tartalmazhat.
Származási hely: Magyarország
Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó. Felbontást követően napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat, ami természetes folyamat.
A készítmény természetes voltából eredően, a színe, íze, állaga, gyártási tételenként változhat, de ez nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát.
Nettó térfogat: 250 ml