Étrend-kiegészítők

Natur Tanya® Chili tabletta

Natur Tanya®

NATUR TANYA® CHILI TABLETTA

A Natur Tanya® CHILI TABLETTA védjegyzett, mikrokapszulázott chili paprika kivonat a testsúlycsökkentés támogatásához!1 A standardizált kapszaicinen kívül, dihidrokapszaicint és nordihidrokapszaicint is tartalmaz aktív hatóanyagként, melyek a testtömeg-kontroll előnyeihez kapcsolódó aktív alkotóelemeknek tekinthetők.

Mindezt cikória gyökérből nyert Frutafit® inulin rost és a 70%-os EGCG tartalomra standardizált zöld tea kivonat egészíti ki. 

natur-tanya-chili-kapszaicin-testsulycsokkento-no-has.jpg

• FOGYÓKÚRÁZÓKNAK ÉS AKTÍV ÉLETMÓDOT KÖVETŐKNEK
• MAXITHERM® - VÉDJEGYZETT, STANDARDIZÁLT CHILI KIVONAT, 300,000 SHU/g CHILI KIVONAT
• MIKROKAPSZULÁZOTT VitaPearlTM TECHNOLÓGIÁVAL
• HATÓANYAGOK:
  - KAPSZAICIN, DIHIDROKAPSZAICIN ÉS NORDIHIDROKAPSZAICIN
  - FRUTAFIT® - CIKÓRIAGYÖKÉRBŐL NYERT INULIN
  - 70%-OS EGCG ZÖLD TEAA KIVONATBÓL
• VEGÁN, LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES TERMÉK
• MESTERSÉGES SZÍNEZÉK, TARTÓSÍTÓSZER ÉS AROMA NÉLKÜL
• FÜGGETLEN, AKREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT TESTSÚLYCSÖKKENTŐ

A CHILI PAPRIKA ÉS KONCENTRÁLT HATÓANYAGAI

Chili paprikából származó kapszaicinoidok nem egyetlen összetevőt foglalnak magukban, hanem egy vegyületkeveréket, amelyek a következők: kapszaicin, dihidrokapszaicin, nordihidrokapszaicin.

Ezek azok a természetben előforduló összetevők, amelyek a csípős ételek fogyasztása során, a nyelvtől, a szájpadláson át, egészen a torokig égető érzést váltanak ki. A két legmarkánsabb összetevő a kapszaicin és a dihidrokapszaicin, amelyek több, mint 80%-t teszi ki a kapszaicinoidoknak.

natur-tanya-chili-kapszaicin-testsulycsokkento-paprika.jpg

A SCOVILLE-FÉLE CSÍPŐSSÉGI EGYSÉG

A chili paprikák csípősségét az úgynevezett Scoville skálával határozzák meg. A Scoville-féle csípősségi egység (SHU: Scoville Heat Unit) egy olyan mértékegység nélküli szám, amely a kapszaicin relatív mennyiségét jelzi, és azt mutatja meg, hogy a vizsgált mintát hányszorosára kell hígítani ahhoz, hogy a csípős érzést már ne érezzük.

TERMÉKÜNKBEN, A MAXITHERM® CHILI PAPRIKA KIVONATÁBÓL SZÁRMAZÓ KAPSZAICINOIDOK, DEKLARÁLT 300,000 SHU/G ÉRTÉKKEL RENDELKEZNEK.

A normál közfogyasztásra szánt chili paprika már kisebb mennyiségben is, sok embernél, gyomor- és bélrendszeri panaszokat, hasi diszkomfortérzetet okoz, valamint irritációt a szájban és emésztőrendszerben, ezért nem jól tolerálható.

A Natur Tanya® CHILI TABLETTA, a VitaPearlTM mikrokapszulázási technológiának köszönhetően nem okoz emésztőrendszeri irritációt, gyomor-bélrendszeri panaszokat.

VitaPearlTM Hordozórendszer

A kapszaicinoidok mikrokapszulázása módosított (késleltetett) hatóanyagleadást tesz lehetővé.  Ez a specifikus hordozórendszer úgy lett megalkotva, hogy a hatóanyagok a gyomorban a lehető legminimálisabb mértékben szabaduljanak fel és ne legyenek kitéve a gyomor savas közegének. Ennek köszönhetően a MaxiTherm® chili kivonat, gyomorpanaszok nélkül, megfelelő mennyiségű hatóanyagokat juttat el a bélrendszerbe (a vékonybélbe, ahol a hatóanyagok nagy része fel tud szabadulni/szívódni).chili-kapszaicin-testsulycsokkento-vitapearl-mikrokapszula.jpg

EGYÉB ÉRDEKESSÉGEK A CHILI PAPRIKÁVAL KAPCSOLATBAN

A chili, a fűszerpaprikák és a csípős étkezési paprikák fontos jellemzője a bogyók csípősségének mértéke, amelyet a termés kapszaicinoid tartalma határoz meg. A chili paprikák csípősségét az úgynevezett Scoville skálával határozzák meg.

A Scoville-féle csípősségi egység (SHU: Scoville Heat Unit) egy olyan mértékegység nélküli szám, amely a kapszaicin relatív mennyiségét jelzi, és azt mutatja meg, hogy a vizsgált mintát hányszorosára kell hígitani, ahhoz, hogy a csípős érzést már ne érezzük.

TERMÉKÜNKBEN, A MAXITHERM® CHILI PAPRIKA KIVONATBAN MEGTALÁLHATÓ KAPSZAICINOIDOK, DEKLARÁLT 300,000 SHU/G ÉRTÉKKEL RENDELKEZIK.

KIKNEK AJÁNLJUK A NATUR TANYA® CHILI TABLETTA TERMÉKET?

  • azoknak, akik védjegyzett, 3 hatóanyagra standardizált chili kivonattal egészítenék ki étrendjüket
  • azoknak, akik olyan készítményt keresnek, amely a chili paprikát, koncentrált, kivonat formájába tartalmazza, és amely nem okoz irritációt, gyomor-bélrendszeri panaszokat
  • csökkentett szénhidráttartalmú étrendet követőknek
  • fogyókúrázóknak, csökkentett kalóriabevitel mellett a testsúlycsökkentő étrend támogatásához
  • sportolóknak, aktív életmód esetén
  • nőknek és férfiaknak egyaránt

Adagolási javaslat: Napi 1-2 tabletta, lehetőleg étkezések előtt, bő vízzel lenyelve.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
Adagok száma a termékben: 15-30

Összetevők: tömegnövelő szer (szorbit), Frutafit® [90% inulin- természetes cikória (Cichorium intybus L.) gyökér forrásból, 10% természetes szénhidrátok], zöld tea [Camellia sinensis (L.) Kuntze] levél kivonat - standardizált 70% EGCG (epigallokatekin-gallát) tartalommal, MaxiTherm® chili paprika (Capsicum annuum L.) termés kivonat 10-12:1 - standardizált 2% kapszaicinoid tartalommal, csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid).*SHU: Scoville Heat Unit, Scoville-féle csípősségi egység, a kapszaicinoidokra vonatkoztatva.

LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK! GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES!

Hatóanyagok a napi adagban

1 tabl.               2 tabl.

Frutafit® inulincikória gyökér forrásból

      amelyből inulin

138,5 mg           277 mg

124,65 mg         249,3 mg

MaxiTherm® chili paprika termés kivonat

     amelyből standardizált 2% kapszaicinoidok (kapszaicin, dihidrokapszaicin, nordihidrokapszaicin)

         

50 mg              100 mg

1 mg                2 mg

 

Zöld tea (Camellia sinensis (L.) Kuntze) levél kivonat

      amelyből standardizált 70% EGCG

100 mg           200 mg

  70 mg           140 mg

Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g.

chili-kapszaicin-testsulycsokkento-maxitherm-frutafit-logo.jpg

MaxiTherm® is a trademark of Vita Actives.
Frutafit® is a trademark of Sensus B.V.


Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Koffeint tartalmaz (0,5 mg/tabletta).

  • A termék 12 éves kortól alkalmazható
  • A termék fogyasztható cukorbetegség mellett
  • A termék NEM alkalmazható vérhígítók használata esetén
  • A termék NEM fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó.

Nettó tömeg: 21 g (30 db)

OGYÉI ny.sz.: 30117/2022

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!


Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.