Étrend-kiegészítők

Natur Tanya® BIOAKTÍV FOLÁT – Világszabadalommal védett legújabb 4. generációs Quatrefolic® folát!

Natur Tanya®

Vegán Bioaktív Folát

Világszabadalommal védett, legújabb 4. generációs Quatrefolic® folát, a normál vérképzéshez1, az immunrendszer egészséges működéséhez2, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez3. AZ AKTÍV HATÓANYAGTARTALOM 100%-BAN, KIZÁRÓLAG BIOLÓGIAILAG AKTÍV Quatrefolic® FOLÁTBÓL SZÁRMAZIK! 

 • VEGÁN FOLÁT FORMULA
 • VILÁGSZABALOMMAL VÉDETT
 • LEGÚJABB 4. GENERÁCIÓS Quatrefolic® FOLÁT
 • FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT NÉMETORSZÁGI LABORBAN IS  BEVIZSGÁLT KIEGÉSZÍTŐ 
 • MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZER, SZÍNEZÉK ÉS AROMA MENTES
 • LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES
 • 1 HAVI ADAG

Vegán Bioaktív Quatrefolic® Folát Világszabadalommal

Biológiailag aktív Quatrefolic® folát 

A folát jelentőségét már több, mint 50 éve felismerték. A folsav és folát elnevezéseket gyakran egymás szinonimájaként használják a vízoldékony B9 vitaminra, mely elengedhetetlen a normál sejtfunkciók és egészség megőrzéséhez.

 • A folát vegyületek 4 különböző generációját különböztethetjük meg, a természetes módon élelmiszerekben megtalálható foláttól kezdve az innovatív Quatrefolic®-ig.
 • A folsav egy többlépcsős folyamat során alakul át biológiailag aktív foláttá. Mivel, hogy a szintetikus 2. generációs folsav egy oxidált forma, először át kell alakulnia redukált foláttá, és csak ezután tud biológiai funkciót betölteni az emberi szervezetben.
 • A Quatrefolic®, a folát negyedik generációját képviseli, mely hosszú idejű stabilitással, kiváló vízben oldhatósággal, megnövelt biológiai hasznosulással és biztonsággal rendelkezik.

Biológiailag aktív Quatrefolic® folát és MTHFR enzim

Folát és MTHFR enzim 

Több egyéb tényezőn kívül (pl. várandósság, öregedés) a genetikai meghatározottság is fontos szerepet játszik a folátszint befolyásolásában, amely jórészt az 5,10-metilén-tetrahidrofolátreduktáz (MTHFR) enzimet kódoló gén C677T-polimorfizmusának tulajdonítható.

Ez az úgynevezett pontmutáció az enzimben olyan aminosavváltozást idéz elő, amely hatással van a működésére, aktivitásában 25–60%-os visszaesés következik be.

Egy hazai 2001-es reprezentatív felmérés szerint ez a génmutáció a magyar populáció akár 56%-át is érintheti, amely az ilyen génmutációt érintő személyekben az aktív L-5-metil-tetrahidrofolát mennyiségének csökkenéséhez vezet.  (forrás: Czeizel E, Tímár L, Botto L. A metiléntetrahidrofolát-reduktáz (MTHFR) gén polimorfizmusának (C677T) magyarországi gyakorisága.  Orv Hetil. 2001;142(23):1227-1229. 

A Quatrefolic® EGY VILÁGSZABDALOMMAL (US SZABADALOMSZÁM 7,947,662) VÉDETT FOLÁT FORMA, AMELYET A SZERVEZETÜNK TOVÁBBI BIOLÓGIAI ÁTALAKÍTÁS NÉLKÜL TUD FELHASZNÁLNI. 

A Quatrefolic® rendelkezik az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) pozitív értékelésével, valamint GRAS státusszal (általánosan ellfogadottan biztonságos) rendelkezik. 

A termékünkben levő folát forma glükózamin összetevője a glükózamin HCl-ből származik, ami nem állati eredetű, hanem az Aspergillus niger meghatározott törzséből izolált kitinből állítanak elő, így rákfélékre érzékenyek is fogyaszthatják. 

 A folát hozzájárul

 • a normál vérképzéshez
 • az immunrendszer egészséges működéséhez
 • a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez
 • valamint a terhesség alatt részt vesz az anyai szövetek növekedésében

A kiegészítő folát-bevitel növeli az anyai folátellátottság szintjét.

Az alacsony anyai folátszint a fejlődő magzat velőcső-záródási rendellenessége kialakulásának az egyik kockázati tényezője. Ennek a befolyásolása kedvező hatást eredményezhet. A jótékony hatás napi 400 µg, a fogamzást megelőzően legalább egy hónapig, és a fogamzást követően három hónapig folytatott kiegészítő folátbevitellel érhető el. 

NÉMETORSZÁGBAN, AKKREDITÁLT LABORBAN BEVIZSGÁLT, ELLENŐRZÖTT FOLÁT (5-MTHF) TARTALOMMAL!

A Natur Tanya® BIOAKTÍV FOLÁT németországi, független, akkreditált laborban bevizsgált kiegészítő. A vizsgálati eredmény megerősíti, hogy a címkén feltüntetett folát hatóanyagtartalom a valóságnak megfelel és egyben az európai uniós szabályozásnak, így biztosítva az optimális élettani hatás elérését.
Folát tartalom vizsgálati módszer: SOP M 3816, LC-MS/MS

FOLÁT BIOHASZNOSULÁS 

A folát [6(S)-5-Metil-tetrahidrofolsav, glükózamin só)] bizonyítottan jobb biohasznosulással rendelkezik a szintetikus folsavval (pteroilmonoglutaminsav) összehasonlítva, napi 400 mcg vagy magasabb mennyiségű folát bevitel esetén, hiszen több intervenciós vizsgálat esetén is a folát jobban emelte a vörösvérsejtek folát koncentrációját.1

1A vörösvérsejtek folát-koncentrációja a folát státusz legmegbízhatóbb biomarkere, és megfelelően tükrözi a hosszú távú étrendi bevitelt. Mivel a folsav csak a csontvelőben történő érés során épül be a vörösvértestekbe, és a folsavkoncentráció a sejtek 120 napos élettartama alatt stabil marad, ez a biomarker csak lassan reagál a folsavbevitel változásaira.

Hivatkozott források:

EFSA Panel on Nutrition, Novel Foods and Food Allergens (NDA), Turck, D., Bohn, T., Castenmiller, J., De Henauw, S., Hirsch-Ernst, K. I., Knutsen, H. K., Maciuk, A., Mangelsdorf, I., McArdle, H. J., Naska, A., Peláez, C., Siani, A., Thies, F., Tsabouri, S., Vinceti, M., Cubadda, F., Abrahantes, J. C., Dumas, C., Ercolano, V., … Pentieva, K. (2022). Conversion of calcium-l-methylfolate and (6S)-5-methyltetrahydrofolic acid glucosamine salt into dietary folate equivalents. EFSA journal. European Food Safety Authority20(8), e07452.

EFSA Panel on Nutrition, Novel Foods and Food Allergens (NDA Panel), Turck, D., Bohn, T., Castenmiller, J., de Henauw, S., Hirsch-Ernst, K. I., Knutsen, H. K., Maciuk, A., Mangelsdorf, I., McArdle, H. J., Pentieva, K., Siani, A., Thies, F., Tsabouri, S., Vinceti, M., Crous-Bou, M., Molloy, A., Ciccolallo, L., de Sesmaisons Lecarré, A., Fabiani, L., … Naska, A. (2023). Scientific opinion on the tolerable upper intake level for folate. EFSA journal. European Food Safety Authority21(11), e08353.

Nettó tömeg: 6,6 g (30 db) 

Összetevők: tömegnövelő szerek (mikrokristályos cellulóz, kalcium-foszfátok), fényezőanyag (zsírsavak), csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói), Quatrefolic® [(6S)-5-Metil-tetrahidrofolsav, glükózamin só)]. 

Adagolási javaslat: Napi 1 tabletta, bő vízzel lenyelve. 

Adagok száma a termékben: 30

Hatóanyag a napi adagban

1 tablettában

Folát (Quatrefolic® bioaktív (6S)-5-Metil-tetrahidrofolsav, glükózamin sóból)

800 µg (400%*)

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g

A Quatrefolic® egy világszabadalommal védett folát forma, melyet szervezetünk további biológiai átalkítás nélkül tud felhasználni.

Quatrefolic® is a registered trademark of Gnosis S.p.A.

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot! 

 • A termék 3 éves kortól alkalmazható
 • A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
 • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!

OGYÉI ny.sz: 26731/ /2021 

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.