Natur Tanya® Mákliszt őrlemény
Mákszemek hidegen sajtolása után keletkezett magőrlemény a vérképzéshez1 és a csontozat egészségéhez2. Magas fehérjetartalma miatt ajánlott testsúlycsökkentő diéták kiegészítéséhez. Természetes ásványi anyagokban gazdag, kiváló növényi kalcium, magnézium és vasforrásnak számít.
- VEGÁN, PALEO ÉS GLUTÉNMENTES
- TERMÉSZETES ÁSVÁNYI ANYAGOKBAN GAZDAG
- KALCIUM, MAGNÉZIUM ÉS VASFORRÁS
- DIÉTÁS ÉTREND
- GMO MENTES
A mákliszt őrlemény kalcium, magnézium és vasforrás
A kalcium szükséges az 2egészséges csontozat és fogazat fenntartásához, valamint az emésztőenzimek normál működéséhez. A vas hozzájárul a szellemi működés fenntartásához, az immunrendszer egészséges működéséhez, 1az egészséges vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez. A magnézium a vassal szinergikusan hozzájárul a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, valamint részt vesznek a normál energiatermelő anyagcserefolyamatokban.
A mákot mindenki ismeri!
„Homokszerű állag, gyönyörű sötétszürke színnel, ami sütés során szinte kék lesz! Úgy néz ki, mint a gránit, mégis olyan puha.”
A mák vagy tudományos nevén a Papaver somniferum egy kicsi, ovális alakú, palaszürke vagy fehér színű magocska, amely a mák növény gubójában nő. A mákszemek nem narkotikusak, szemben az ópiummák növényének nedvével.
De, mi a mákliszt?
A mákliszt az olaj előállítása során készül, a mákszemeket kisajtolják, aztán leőrlik. Alacsony olajtartalmának köszönhetően kiválóan használható lisztként, mivel nincs jelen benne hőre érzékeny olaj, így bátran süthetünk vele. Ráadásul, ha mák helyett máklisztet használunk, nem lesz mákos a mosolyunk!
Mákliszt a konyhában
Kiváló liszthelyettesítő, ami jól passzol a citrommal és az eritrittel. Jól helyettesíti a darált mákot is!
Máklisztes muffin dzsemmel vagy bogyós gyümölccsel
Hozzávalók:
3 egész tojás
100 g kókuszcukor
3 evőkanál kókuszzsír
½ teáskanál szódabikarbóna
120 g mákliszt
gyümölcsdzsem vagy friss bogyós gyümölcs
1 csésze víz
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Vékonyan kend ki kókuszzsírral a muffin formát.
Verd fel a tojásokat egy nagy tálban és add hozzá a kókuszzsírt és a cukrot. Keverd el jól.
Add hozzá a máklisztet és a szódabikarbónát és a vizet. Keverd addig, míg nagyjából jól elegyedik az egész. Ha friss bogyós gyümölcsöt használsz, keverd bele a bogyókat a masszába, és aztán kanalazd bele a kész keveréket muffin formába. Dzsem esetén: kanalazd bele a masszát a formákba és mindegyikbe tetejére tegyél egy kis dzsemet. Sütsd 30 percig.
Felhasználási javaslat: muffinok, fánkok, töltelékek, kenyér, lepény készítéséhez, vagy önmagában napi 2 púpozott evőkanál joghurtban, gyümölcslében elkeverve, vagy ételekre szórva.
Összetevők: 100% mákliszt (Papaver somniferum).
Átlagos tápérték 100 g termékben |
1 adagban (22 g-ban/2 púpozott evőkanálban) |
Energia 1100 kJ / 263 kcal |
243 kJ / 58 kcal |
Zsír 9 g |
2 g |
- amelyből telített zsírsavak 1,3 g |
0,3 g |
Szénhidrát 4 g |
0,9 g |
- amelyből cukrok 1,2 g |
< 0,5 g |
Rost 13 g |
2,9 g |
Fehérje 35 g |
7,7 g |
Só 0,1 g |
0,02 g |
Kalcium |
535 mg (66,88 %*) |
Magnézium |
106 mg (28,27 %*) |
Vas |
3,2 mg (22,86 %*) |
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték
Nyomokban DIÓT, FÖLDIMOGYORÓT, SZEZÁMMAGOT, MANDULÁT tartalmazhat.
Származási hely: Magyarország
Figyelmeztetés:
- A termék vérhígítók melletti alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával
- A termék 6 éves kortól alkalmazható
- A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
- A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában
Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Felbontás után, frissessége megőrzése érdekében hűtőben tárolandó!
Nettó tömeg: 250 g