Reiki - A gyógyító energia

A komplementer medicina egy újabb kivételes ágát hozzuk ma tálcán elétek, ami nem más, mint a Reiki. A Reiki kézrátétes gyógyítási formájával nem csak másokon, de magunkon is segíthetünk, hiszen önfejlesztő mechanizmusa is van. A reikiben nem kell hinni, de mindenképpen szükség van arra, hogy változtatni, változni akarjunk. Ha ez meg van, akkor a reiki megmutatja tudását és megtapasztalhatod, hogy az energiák áramlásával milyen lenyűgöző dolgokat lehet elérni. De lássuk csak honnan is érkezett hozzánk, a Reiki!

 

Reiki, a gyógyító energia 

A Reiki története

A Reikinek még a története is mesébe illő, hiszen Mikao Usui alapító nevéhez fűződik, aki 21 napig böjtölve a Kurama-hegyen a satori (megvilágosodottság) állapotát megtapasztalva kapta meg a gyógyításnak ezt a képességét és dolgozta ki és fejlesztette tovább az 1920-as években. A módszer lényege, hogy a test és elme egyszerre való fejlesztésével érhetjük el a megvilágosodás állapotát, azt a lelki és testi egyensúlyt és harmóniát, amire valóban szükségünk van. A reikinek egyik alappillére a folyamatos gyakorlás, önfejlesztés, mellyel elérhetjük célunkat, a lelki békét, mely a boldogságunk és emberi kapcsolataink alapfeltétele.

Az energiák áramlásával milyen lenyűgöző dolgokat lehet elérni...

Reiki és a Natur Tanya

A Reiki és a Natur Tanya filozófiájában rendkívül sok közös vonást találhatunk, hiszen a középpontban az életkedv, az optimista életfelfogás, a külső-belső egyensúly megteremtése áll, melyek ez által a mindennapi boldogság elérését célozzák meg.

Miért a Reiki?

A Reiki nem pusztán a betegségek kezelésében segíthet, de a megelőzésben is rendkívül mérvadó szerepe van. Az energiák áramoltatásával az energiablokkok feloldódnak, a toxinok távozásnak indulnak, a szervezet pedig a többi komplementer orvoslási ághoz hasonlóan az öngyógyító folyamatait indítja be a kézrátételes gyógyítás hatására. A reiki segít megteremteni az egészséges egyensúlyt, ezzel pedig oldja a stresszt és mentesít a szorongás alól. A Reiki amellett, hogy megnyugtat, még fel is tölt, képes energiát adni, ezzel elűzve a fáradságot és a kimerültséget. Nem csak a test állapotát javítja, hanem az elme kavargó hangjait is képes lecsendesíteni és harmóniába állítani, ezzel pedig megtalálva az életünk kérdéseire keresett helyes válaszokat.

A reikit a mesterek másokon is alkalmazhatják...

Reiki magunkon és másokon

A reikit a mesterek másokon is alkalmazhatják, de lényegében bárki elsajátíthatja ezt a fantasztikus módszert. A reiki művészetét már hazánkban is számos tanfolyamon meg lehet tanulni, de mindenképpen érdemes körültekintően végigjárni a tanfolyamok adta lehetőségeket, hogy biztosan olyantól tanuljunk, aki képes átadni a már meglévő professzionális tudását. A reiki Japánból származik, így mindenképpen olyan tanfolyamot válasszunk, mely ezen természetgyógyászat keleti ágát képviseli. A tanfolyamok között a pár napostól a több hónaposig szinte mindent megtalálhatsz, attól függően, hogy milyen szintre szeretnél eljutni. A tanfolyamok általában elméleti és gyakorlati részből állnak, melynek elvégzését követően otthon már saját magadon vagy másokon is alkalmazni tudod a megszerzett tudást.

Érdemes megtanulni az energiával való gyógyítás módszerét...

Reiki útjai

A reiki folyamatos alkalmazásának jótékony hatásait már rövidtávon is érezhetjük, de hosszú távú használatával tudjuk azt a filozófiát elsajátítani, mely a lelki, szellemi állapotunkra pozitív hatással van. A reikivel segíthetünk magunknak, a családunknak és barátainknak, így érdemes megtanulni az energiával való gyógyítás módszerét. A fő cél az, hogy a mindennapos használat során szemléletünk megváltozzon, gondolataink és tetteink a reiki útján a boldogsághoz és egyensúlyhoz vezessenek, mindemellett a személyiségünk olyan pozitív irányban fejlődjön, hogy azzal jobb világot teremtsünk.