Adaptogén gyógynövényekkel támogatja a stressztűrő képességet, segíti a stresszhez való alkalmazkodást

Az "adaptogén" kifejezést eredetileg N. V. Lazarev (1947) hozta létre. A fogalom Selye János féle stressz és általános adaptációs szindróma elméletén alapult. Az adaptogének olyan anyagok, amelyek fokozzák a szervezet specifikus ellenállóképességét és a megterhelésekkel szembeni alkalmazkodóképességét. 

STRESS CONTROL-R termékünk ötféle, egymással szinergiában álló adaptogén gyógynövényt tartalmaz, melyekről a legtöbb tanulmány és megfigyelés készült, a stressz ellensúlyozására napjainkig. Fogadjátok szeretettel! 

 natur-tanya-stress-control-r-adaptogen-gyogynovenyek-stressz.jpg

  • FÜGGETLEN LABORATÓRIUMBAN IS BEVIZSGÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ
  • VEGÁN, LAKTÓZMENTES ÉS GLUTÉNMENTES
  • NÖVÉNYI KAPSZULAHÉJBAN
  • OGYÉI ny.sz: 27210/2021

Adaptogén növények és a stressz hatásmechanizmus

A stressznek 3 fázisa van: harcolj vagy menekülj VÉSZVÁLASZ, (megugrik a mellékvese-hormonok, az adrenalin és a kortizol szintje a homeosztázis fenntartása érdekében) az ELLENÁLLÁS FÁZIS (a védekezés és az alkalmazkodás tartós és optimális) és a KIMERÜLÉS ÁLLAPOT (a kimerített tartalékok felülmúlják a szervezet azon képességét, hogy ellenálljon nekik).

Az adaptogének fokozzák stressz alatt az ellenállás fázisát és csökkentik a stresszorokkal szembeni érzékenységet, ami stresszvédelmet eredményez, és meghosszabbítja az ellenállás fázisát. Az adaptogének stimuláló és fáradtság elleni hatását állatok és emberek esetén is dokumentálták.

Ugrás a termékre! »