Natur Tanya® MEGABIOTIKUM

MULTI-TÖRZSŰ ÉS MEGA DÓZISÚ ÉLŐFLÓRÁS KÉSZÍTMÉNY 

Nagy örömmel mutatjuk be, új, mega dózisú élőflórás fejlesztésünket, a Natur Tanya® Megabiotikum terméket. A BIOTIKUM (jelentése: élet) élőflórás termékcsaládunk oszlopos tagja, amelynek MEGA előszava, jól tükrözi azt, hogy termékünk KIEMELKEDŐEN MAGAS, MEGA DÓZISÚ 120 MILLIÁRD CFU ÉLŐFLÓRÁT KONCENTRÁL ADAGONKÉNT, MINDEZT 12 FÉLE BAKTÉRIUMTÖRZZSEL, AMIT A MÉLTÁN HÍRES, FERMENTÁLT, GALAKTOMANNÁN TÍPUSÚ, FERMENTÁLT PHGG ROSTTAL IS DÚSÍTOTTUNK.  


Natur Tanya® MEGABIOTIKUM - multi-törzsű és mega dózisú élőflórás készítmény


Az emberi bélflórában is megtalálható baktériumtörzsek

A Natur Tanya® Megabiotikumban alkalmazott törzsek sokféleségét jól tükrözi, hogy azok a gyomor-béltraktus eltérő területein megtalálhatóak, mivel a termékfejlesztés során tudatosan törekedtünk arra, hogy készítményünk különböző tulajdonsággal rendelkező fajokkal kerüljön formulázásra. Így példaként említve, kiemelkedően magas csíraszámú élőflórás termékünk az összes tradicionálisan besorolt 3 típusú Lactobacillust is tartalmazza, mindezek mellett azokat a bifidobaktériumokat is, amelyek a humán gyomor-bél traktust elsőként kolonizáló domináns mikróbái közé tartoznak.

Az emberi bélrendszeri mikrobióta


Hagyományosan a lactobacillus nemzetséget három csoportra osztják a szénhidrát-fermentációs útvonalak alapján

  1. Obligát homofermentatív (pl. Lactobacillus acidophilus)
  2. Fakultatív heterofermentatív (pl. Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus paracasei)
  3. Obligát heterofermentatív (pl.: Lactobacillus reuteri)

Részletek a Lactobacillusok egyes fajtáinak metabolizmusával kapcsolatban

 (1)    Obligát homofermentatív lactobacillusok

amelyek a hexózokat szinte teljes egészében tejsavvá erjesztik; a pentózok vagy a glükonát nem erjednek;

(2)    Fakultatív heterofermentatív laktobacillusok, amelyek a hexózokat szinte teljes egészében tejsavvá erjesztik, és glükózlimitáló körülmények között a hexózokat tejsavvá, ecetsavvá, etanollá és hangyasavvá erjesztik; a pentózok tejsavvá és ecetsavvá erjednek

(3)    Obligát heterofermentatív laktobacillusok, amelyek a hexózokat tejsavvá, CO2-vá, ecetsavvá és/vagy etanollá erjesztik; a pentózok tejsavvá és ecetsavvá erjednek.

Mindezek mellett azokat a bifidobaktériumokat is tartalmazza a termékünk, amelyek a humán gyomor-bél traktust elsőként kolonizáló domináns mikróbái közé tartoznak.

Az obligát homofermnetatív fajok a glikolízis útvonalát használjak a cukrok lebontására, és a fő végtermékük a tejsav, míg a heterofermentatívak más úton hasznosítják a cukrokat, amiből azonos mennyiségű tejsav, etanol/ecetsav és szén-dioxid képződik. A fakultatív törzsek viszont amíg a hexozókat a glikolízisen keresztül hasznosítják, a pentózokat a foszfoglükonsav (foszfoketoláz úton).

Olvass tovább és tudj meg többet a Natur Tanya® Megabiotikum-ról, a terméknévre kattintva!

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.