Natur Tanya® Fermentált papaya koncentrátum

Papaya fermentálás

A Fermentált Papaya az erjesztési folyamat során keletkező bioaktív vegyületekkel támogatja a gyomor-bélrendszer egyensúlyát, az egészséges gyomorkörnyezet kialakulását. A fermentáció a probiotikumok növekedéséhez és színesítéséhez megfelelő környezetet biztosít a bélmikrobiomban és támogatja a sejtek egészségét.

natur-tanya-papaya-2.jpg

A papaya fermentációját Saccharomyces Boulardii probiotikus élesztőgombával végezzük

A probiotikus élesztő felszívja a tápanyagokat, és a sejtjeiben bontja le őket könnyen emészthető elemekre. A mikrobák képesek lebontani az élelmi rostanyagokat is, így lazítva még tovább az élelmiszer-mátrixot. A folyamat végén a koncentrátumhoz immuntámogató antioxidáns nonit is adunk.

A fermentációval létrejövő vegyületek  

Az erjesztéssel a polifenolok alacsonyabb molekulatömegű, következésképpen fokozott terápiás hatású vegyületekké alakulnak át. Az erjesztett papaya fenolsavak (kínasav, sikimisav és 2,5-dihidroxibenzoésav), antioxidánsok, gyulladáscsökkentő vegyületek és enzimek (fehérjebontó papain; aminosav felszabadító és emésztést elősegítő), antibiotikus tulajdonságú lizozim, zsírbontó lipáz) forrása.

fermentalas-bel-mikrobiom-gyomor-papaya-noni-gyumolcs.jpg

Bővebben a fermentált papaya koncentrátumról ide kattintva »