Papaya fermentálás
A Fermentált Papaya az erjesztési folyamat során keletkező bioaktív vegyületekkel támogatja a gyomor-bélrendszer egyensúlyát, az egészséges gyomorkörnyezet kialakulását. A fermentáció a probiotikumok növekedéséhez és színesítéséhez megfelelő környezetet biztosít a bélmikrobiomban és támogatja a sejtek egészségét.
A papaya fermentációját Saccharomyces Boulardii probiotikus élesztőgombával végezzük
A probiotikus élesztő felszívja a tápanyagokat, és a sejtjeiben bontja le őket könnyen emészthető elemekre. A mikrobák képesek lebontani az élelmi rostanyagokat is, így lazítva még tovább az élelmiszer-mátrixot. A folyamat végén a koncentrátumhoz immuntámogató antioxidáns nonit is adunk.
A fermentációval létrejövő vegyületek
Az erjesztéssel a polifenolok alacsonyabb molekulatömegű, következésképpen fokozott terápiás hatású vegyületekké alakulnak át. Az erjesztett papaya fenolsavak (kínasav, sikimisav és 2,5-dihidroxibenzoésav), antioxidánsok, gyulladáscsökkentő vegyületek és enzimek (fehérjebontó papain; aminosav felszabadító és emésztést elősegítő), antibiotikus tulajdonságú lizozim, zsírbontó lipáz) forrása.