Natur Tanya® AKTÍV B12-Mátrix

A B12-vitamin legjobb formái a metilkobalamin és adenozilkobalamin!

Megérkezett új innovációnk az AKTÍV B12-MÁTRIX, ami a B12-vitamin metabolikusan aktív formáival; metilkobalaminnal és az adenozilkobalaminnal készült, rágótabletta formában, természetes és rendkívül finom vadcseresznye ízben.  Csökkenti a fáradtságot és a kifáradást, hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez és a normál pszichológiai funkció fenntartásához.

AKTÍV B12-MÁTRIX: energiával teli élet! - Próbáld ki most, érezni a különbséget.

A B12-vitamin legjobb formái a metilkobalamin és adenozilkobalamin!

Az életerő forrásai: metilkobalamin és adenozilkobalamin

A B12-vitamin két metabolikusan aktív és legjobban hasznosuló formája a metilkobalamin és az adenozilkobalamin (más néven: 5’-deoxiadenozilkobalamin). Fontos tudni, hogy a két aktív forma egymással szinergikus, de teljesen eltérő funkciókat látnak el a szervezetben. A metilkobalamin a sejtplazmában, az adenozilkobalamin a mitokondriumban aktív.

A legjobb eredmények érdekében kombináltuk őket!

Az életerő forrásai: metilkobalamin és adenozilkobalamin


Minek hatására csökken szervezetünk B12 szintje?

A B12-vitamin hiányát kifejezetten a vegán életmódot élő emberek problémájának tarják, de vizsgálatok kimutatták, hogy a nyugati világban élő emberek kb. 40%-ának alacsony, vagy határérték közelében van a B12-vitamin szintje.

  • A modern intenzív földművelés a talajban a B12 termelődéséhez nélkülözhetetlen kobalt elem hiányához vezetett.
  • A B12-vitamin felszívódásához a gyomorban termelődő fehérjére van szükség, ez az intrinzik faktor. Az intrinzik faktor nem termelődik, ha nem optimális a gyomorsav szint és ha a gyomor nyálkahártyája súlyosan károsodott (pl. krónikus gyomorhurut, a gyomor egy részét vagy egészét eltávolító műtét), illetve akkor sem, ha olyan autoimmun betegséggel élünk, ami a gyomorban lévő intrinzik faktort termelő sejteket támadja meg.
  • Mivel a B12-vitamin a vékonybél utolsó szakaszán szívódik fel, ezért ennek a bélszakasznak az eltávolítása, vagy a vékonybél megbetegedései (SIBO, gyulladások) is a vitamin hiányához vezetnek.  
  • B12-vitamin csökkenéssel jár a tartósan fennálló stressz és traumák átélése is. Egyrészt mert megváltozik a gyomorsav szintje, másrészt a mellékvesék ilyenkor adrenalint termelnek, amely arra szolgál, hogy rövid ideig tartó energialöketet adjon a személynek. A B12-vitamin elengedhetetlen az adrenalin előállításához, így a vitamin szükséglete tartós stressz esetén megnő.
  • A túlzott alkoholfogyasztás jelentősen csökkenti a B12-vitamin felszívódását, és kimeríti a szervezet raktárait, melynek helyszíne a máj.
  • B12 hiányához vezet a nyugati táplálkozás és életmód, például a magas napi szénhidrát fogyasztás, és a rendszeres cigarettázás is.
  • A B12-vitamin szintjét csökkentik bizonyos gyógyszerek (savlekötők, metformin), és betegségek (H. pylori fertőzés, Crohn, cukorbetegség).
  • A kor előre haladttával a gyomor sósav elválasztása és az intinzik faktor termelése csökkenhet, ami befolyásolja a B12 vitamin felszívódását.

Olvass tovább az AKTÍV B12-MÁTRIX termékünkről, ide kattintva »Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.