Natur Tanya® 100% gránátalma koncentrátum

Sejtvédelem és immunrendszer egészség

Tudományos kutatásokra támaszkodva, a gránátalma összes jótékony hatását egyetlen palackba zártuk, majd szerves szelén hozzáadásával fokoztuk az antioxidáns tulajdonságokat. Az antioxidáns gránátalma ital a gyümölcs héjának, magjainak és húsának préslevéből készül, organikus szelénnel dúsítva, hozzáadott cukor és mesterséges színezék nélkül, már 3 éves kortól.

ANTIOXIDÁNS ÜZEMANYAG A SEJTEKNEK ÉS AZ IMMUNRENDSZERNEK.
TANKOLJUNK FEL BELŐLE!

natur-tanya-granatalma-antioxidans-koncentratum-immunrendsze.jpg

Milyen antioxidánsokat ismerünk?

Több mint 2000 féle antioxidánst ismerünk, például vitamint (A, C, E, karotinoidok), ásványi anyagot (szelén, cink, mangán) és flavonoidokat. A flavonok, a katekinek, a polifenolok és a fitoösztrogének mind antioxidánsok és fitotápanyagok, más-más feladattal és élettani hatással.  

  • Az antioxidáns kifejezés nem egy konkrét vegyületre utal, hanem egy adott vegyület szervezetében kifejtett aktivitására.
  • Az antioxidánsok hozzájárulnak a sejtek védelméhez, a gyulladások visszaszorításáhozés az immunrendszer egészségéhez.

Antioxidánsok a szabad gyök semlegesítők

Szervezetünkben az antioxidánsok szerepe az oxidáció gátlása a szabad gyökök semlegesítésével.

A szabad gyökök (reaktív oxigén vegyületek (ROS)) a testünkben zajló sejtreakciók melléktermékei, az oxidációs folyamatok előidézői.

Antioxidánsok és szabad gyökök egyensúlya

Akkor vagyunk egészségesek, ha testünkben egyensúly van a szabadgyökök és az antioxidánsok mennyisége között. Oxidatív stressznek nevezzük azt az állapotot, ha ez az egyensúly felborul. 

Ez akkor következik be, ha tartósan feldolgozott ételeken élünk, sokat stresszelünk, egyáltalán nem vagy túlságosan sokat mozgunk, és amikor különféle toxinoknak (gyógyszerek, élvezeti szerek, cigarettafüst, alkohol, környezeti mérgek, UV sugárzás, ózon) vagyunk kitéve. Sajnos akkor is, ha betegek vagyunk, ami gyulladásokkal jár, mint az autoimmun panaszok, a cukorbetegség, az inzulinrezisztencia és elhízás…

Oxidatív stressz és oxidatív károsodás

Az oxidáció hihetetlenül romboló. Az oxidáció olyan, mint amikor a vas elkezd rozsdásodni.

Ez a rozsdásodás az öregedési folyamatok felgyorsítója, sejtkárosodással és krónikus betegségek előidézésével.

Az oxidatív stressz bizonyítottan összefüggésben áll a gyenge immunrendszerrel, légzőszervi betegségekkel, szív és érrendszeri panaszokkal, mentális hanyatlással és gyulladásos betegségekkel.  

antioxidans-koncentratum-immunrendszer-granatalma-gyumolcs.jpg


Miért olyan ártalmasak a szabad gyökök?

Mivel a szabad gyökökből hiányzik egy elektron folyamatosan azon munkálkodnak, hogy elektonhoz jussanak. Ezt a sejtekből vagy vegyületekből teszik. Az elektronrablás hatására a sejt vagy vegyület nem képes működni, és elindul a láncreakció, a DNS, a sejtmembránok és enzimek károsításával.

Az egyensúly érdekében a szervezet is termel antioxidánsokat, a többi muníciót pedig táplálkozással kell felvennünk. Az igazság az, hogy egy nyugati átlagember nem fogyaszt olyan sok antioxidánsban gazdag élelmiszert, amit elsősorban a gyümölcsök, zöldségek és bogyók jelentenek.

Amíg antioxidánsokban bővelkedik testünk, addig védelmezve vannak sejtjeinket, lassulnak az öregedési folyamatok, csökkennek a belső gyulladások és egészséges marad az immunrendszer. Ezért nagyon fontos a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozás, a mindennapi stressz ellensúlyozása és az arany középút az élet minden területén.

Bővebben az antioxidáns gránátalma koncentrátumról ide kattintva »


Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.