Movember - Fókuszban a férfiak

Általában a férfiak kevésbé törődnek egészségükkel, mint a nők, éppen ezért indult a Movember és a MentsManust Mozgalom.

Movember és MentsManust

Movember és MentsManust

A Movember az angol Moustache (bajusz) és a November szavakból állt össze, és a mozgalom fő szimbóluma ezzel a bajusz lett. A megmozdulás Ausztráliából indult 1999-ben, de azóta már világszintű eseménysorozattá nőtte ki magát. Hazánkban 9 éve indult először útjára a kampány, melyet a Movember Magyarország Egyesületnek köszönhetünk, akik érdekes programokkal, lehetőségekkel hívják fel a figyelmet a férfiak egészségmegőrzésének fontosságára.

Movember és MentsManust

Ebben a hónapban a résztvevő, és a Mozgalom felé támogatásukat kifejező férfiak bajuszt növesztenek és ezzel hívják fel férfitársaik figyelmét, hogy egészségük érdekében csatlakozzanak a programhoz.

Férfiak szűrővizsgálatai

A legfontosabb vizsgálatok, melyeket a férfiaknak ilyenkor érdemes elvégeztetni az egy vérvétel, illetve egy urológiai vizsgálat, ugyanis a férfiak körében a prosztatarák a második leggyakoribb daganati forma.

40 éves kor felett ajánlott az évenkénti szűrővizsgálat, de 50 éves kor felett, szinte már kötelezőnek mondható az urak számára. A vizsgálatok között kiemelkedő a PSA teszt, mely a prosztata daganatra vonatkozó veszélyeztetettséget mutatja ki.

A PSA teszt rendkívül gyors és egyszerű, így még azok számára is érdemes elvégeztetni, akik általában idő szűkében szenvednek. Az ujjbegyből vett 2-3 csepp vér, csupán egy pár perces folyamat. Ezt követően 15 perc alatt elkészül az eredmény, amit már csak az orvosi személyzettel való konzultáció követ.

Férfiak szűrővizsgálatai

Rendkívül fontos, hogy ne csak az esetlegesen kialakuló betegségre koncentráljanak férfi társaink, hanem a megelőzésre, mely megfelelő étrenddel, rendszeres mozgással csökkentheti a prosztata betegségek kialakulásának valószínűségét.

De lássuk mit tehetnek az urak a megelőzés érdekében:

Tökmagolaj és a férfiak egészsége

Tökmagolaj és a férfiak egészsége

A hidegen sajtolt tökmagolaj egy igazán értékes vegyületet, a fitoszterolt tartalmazza, mely segít csökkenteni a prosztata megnagyobbodást.

A tökmagolaj rendszeres fogyasztása nem csak a megelőzésben játszik kiemelkedő szerepet, de az olyan tünetek enyhítésében is, mint az akadozott vizelet. A tökmagolaj vizelethajtó tulajdonsággal is bír, így hozzájárul a folyamatos ürítés megkönnyítéséhez.

A hidegen sajtolt tökmagolaj tele van antioxidánssal, telítetlen zsírsavakkal, így fogyasztásával az egész szervezet egészsége is támogatásra kerül. A tökmagolaj fogyasztható önmagában, kanállal adagolva, de ételeknek is kitűnő kiegészítője lehet.

Arra viszont mindenképp figyelni kell, hogy a hidegen sajtolt tökmagolaj nem melegíthető, mert ekkor elveszíti értékes tulajdonságait.

Szerves Saw Palmetto és a férfiak egészsége

Szerves Saw Palmetto és a férfiak egészsége 

Fűrészpálma bogyó, csalángyökér, kisvirágú füzike, szerves cink és szelén kombinációja, mely igen hatékonyan támogatja a prosztata egészségét.

Nem csak a férfi egészség hű támogatója, de a kopaszodás megállításában is kiveszi a részét. Tudományosan is bizonyították, hogy a BPH-ban (prosztata megnagyobbodás) szenvedőknél csökkenti a kellemetlen tüneteket, szabadabb utat biztosít a vizeletáramlásnak és még az energiát is növeli.

A kivonat fő összetevője a fűrészpálma, melynek vegyületei gátolják a szervezet válaszreakcióit a tesztoszteronra, így pedig visszafogja a prosztata sejtjeinek növekedését.

Figyeljünk a férfiegészségre!

Novemberben számos egészségügyi intézmény biztosít a férfiak számára kedvező szűrővizsgálati lehetőségeket. Sőt, a MentsManust program arra hívja fel a figyelmet, hogy a cégek kérhetik férfi alkalmazottjaik számára ezeket a rendkívül fontos vizsgálatokat.

Figyeljünk a férfiegészségre!

Számos cég ismerte már fel, hogy az alkalmazottakra vigyázni hosszútávon rendkívül kifizetődő, így sokan már csatlakoztak is a Mozgalom üzenetéhez, és bevezették az éves szűrést a férfi munkatársak számára.

A férfiak egészsége és a szűrővizsgálatokon való részvétel nem csak az ő, de a családjuk számára is rendkívül fontos!

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.