A talpunk, mint szervezetünk titkos térképe – Talpreflexológia

Mennyire ismered a szervezetedet? Mit mutat a talpad egy reflexológusnak?

natur-tanya-hirek-reflexologia-800.jpg

A talpunk, mint szervezetünk térképe

A talpunkon megannyi pont található, mely mindegyike egy-egy szervünk letérképezése, éppen ezért mondjuk azt, hogy a talpunk éppolyan, mint a szervezetünk titkos térképe. A szerveinkben történő változásokat mi sokszor észre sem vesszük, ámbár a talpunkon lévő pontoknál már érezhetőek a fordulatok. 

A talpreflexológia azonban nem csupán a szervezetben történő változások észlelésére alkalmazható: a terápiával szervezetünk öngyógyító folyamatait is útjukra indítjuk. A testünk idegpályái az agytól a talpunkig futnak és a talp az a hely, ahol ezek a be-, és ki kapcsoló gombok megtalálhatóak. Nevezhetjük kapcsolóközpontnak is, a lényeg, hogy itt már jóval a testi tünetek érzékelése előtt észlelhetjük az esetleges szervi jelzéseket.

Csak, hogy nagyságrendileg számszerűsítsünk a talpunkon több mint 70.000 idegvégződés található, melyeken szakszerű tudással, pontnyomással ingerelve beindíthatjuk szervezetünk öngyógyító képességeit. Tehát a nyomások alkalmával a vegetatív idegrendszer korrekciót hajt végre szerveinkben, javítja az anyagcserét a vérbőséget és ezáltal a szervezetet regeneráló lépésekre kényszeríti.

A reflexológia múltja

A reflexológia a keleti orvoslás egyik ősi ága, melynek eredete évezredekre nyúlik vissza. Egyiptomban, Indiában és Kínában is találtak arra utaló jeleket, hogy a talpreflexológiát alkalmazták, bár az első konkrét talptérképet csak a 20. században vázolták fel. A talpreflexológia nem csupán a talp masszírozását jelenti, hanem az egyes szervekhez tartozó pontok tudatos nyomásgyakorlását is.

A talpreflexológia nem csupán a talp masszírozását jelenti

Na de mi is történik a talpreflexológia során?

Az első alkalommal a szakértők mindig egy alapos kikérdezéssel, beszélgetéssel indítanak, majd a talp átmozgatása, bemelegítése zajlik. Ezt követi a zónák átmasszírozása, mely alkalommal előfordulhat, hogy kisebb-nagyobb fájdalmat is érezhet a páciens. Ez általában a problémás területeket is egyből jelzi, hiszen a normálistól eltérő zóna így jelez a külvilág felé. Az első alkalom vége a levezetés, mely inkább a kellemes élmények közé sorolható. Az esetlegesen feltárt szervi problémákat a következő alkalommal már tudatosan kezelik a reflexológia szakemberei.

Milyen esetekben tud a reflexológia segíteni?

A reflexológia jótékonyan hat az alvászavarokra és a közérzeti állapotra. Hormonproblémák, migrénes fejfájás, emésztési problémák, menstruációs zavarok, ízületi problémák és meddőség esetén is kiválóan alkalmazható a módszer. Sok esetben a nátha, megfázás tüneteit is rendkívül jól enyhítheti.

A reflexológia, mint prevenciós terápia

A reflexológiát nem csak a problémák feltárására alkalmazzák. A szakemberek prevenciós célokra is javasolják, hiszen a szerveket folyamatosan lehet öngyógyításra, helyreállításra ösztönözni, így pedig elkerülhetőek az esetleges későbbi, komolyabb problémák. A reflexológia nem csupán gyógyít, de egyensúlyt is teremt (pajzsmirigy hormonok vagy vérnyomás esetén), serkenti a vérkeringést és erősíti az immunrendszert is, ezzel támogatva szervezetünk belső folyamatait.

 A reflexológia nem csupán gyógyít, de egyensúlyt is teremt

Talpreflexológia a Natur Tanyánál

Hiszünk és valljuk, hogy odafigyeléssel az egészségünk megőrizhető, megelőzhetőek a betegségek és az elváltozási folyamatok. Éppen ezért mi már jártunk talpreflexológusnál, sőt folyamatosan igénybe is vesszük a talpreflexológiát, mint prevenciós eszközt. A mi talpunk már irányt mutatott, és az eredmények tükrében a változásra mindig készen állunk. 

Ha még nem jártál reflexológusnál, próbáld ki, egy kis kényeztetést minden talp megérdemel.

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.