Egy okos és zöld döntés: Natur Tanya környezetbarát szatyor

Ismét egy kis lépés, mellyel környezetünket óvhatjuk.

Környezetünk védelme érdekében egyre többet tehetünk, a legfontosabb a nem lebomló műanyagok likvidálása. A szinte azonnal a szemétben landoló, nem lebomló anyagokból készült műanyag szatyrok hihetetlen károkat okoznak környezetünknek, főleg, hogy milliárdnyit dobunk ki nap mint nap, rengeteg ártalmas anyagot juttatva a természetbe. A műanyag szatyrok használatának egyik oka, hogy rendkívül olcsóak.

A Natur Tanya zöld szatyor környezetbarát, megújuló növényi forrásból, kukoricakeményítőből készül, biológiailag lebomló és komposztálható. Egységárát úgy határoztuk meg, hogy az Partnereink számára kedvezőbb választást nyújtson az egyéb, eldobható nejlon szatyrokkal szemben.

 

Natur Tanya PLA szatyor környezetbarát kukoricakeményítőből

 

Élj a természettel!

A bioműanyagok minimalizálják a környezetre gyakorolt negatív hatásokat, hiszen a komposztálás során CO2, víz és biomassza képződik a termékből. A bio alapú szatyrok előállítása a hagyományos műanyagok táskákhoz képest 65%-kal kevesebb energiát igényel és 68%-kal kevesebb üvegházhatású gázkibocsátással jár.

4 OK, HOGY SOHA TÖBBÉ NE HASZNÁLJUNK HAGYOMÁNYOS NEJLON ZACSKÓT

  1. A hagyományos műanyag zacskók kőolajból készülnek, gyártásuk során mérgező vegyi anyagok szabadulnak fel, és anyaguk olyan mérgező anyagot tartalmaz, mely megzavarja a hormonegyensúlyt és az immunműködést.

  2. A műanyag zacskók teljes lebomlása akár 1000 évig is eltarthat, és akkor is csak mikroműanyagokká válnak, amelyek továbbra is szennyezik a környezetetet

  3. Az óceánban lévő szemét 80%-a szárazföldről származik, a nagy csendes-óceáni szemétfolt fő oka a műanyag zacskók.

  4. A műanyag zacskók évente körülbelül 100 000 állatot ölnek meg és gátolják a Prochlorococcus tengeri baktériumok szaporodását, amely a világ oxigénjének egytizedét biztosítja

 

Irány a termék.

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.