Egészséget ajándékba #3: szíverő és vérnyomás-szabályozás

Az ideális karácsonyi ajándékok beszerzése sok utánajárást igényel. Mi az, amit az ajándékozott szeret, mi az, amire szüksége van? Cikksorozatunkban összeillő termék szetteket állítottunk össze, amik megkönnyíthetik az ajándék beszerzést.

Egészséget ajándékba: szíverő és vérnyomás-szabályozás

Életünk során a szívünk átlagosan kb 2,5 milliárdszor ver, több millió liter vért megmozgat, és juttat el a test minden részébe. A folyamatos véráramlás oxigént, tápanyagokat, hormonokat, egyéb vegyületeket és számos létfontosságú sejtet szállít. Emellett az anyagcsere salakanyagát is elszállítja.

A szív soha véget nem érő munkáját akadályozza a rossz táplálkozás, a túlsúly, a mozgásszegény életmód, a dohányzás, valamint a fertőzések.

Egyes tápanyagok viszont különösen jó hatással vannak a szívre és az erekre.

Szerves fermentált fekete fokhagyma

Szerves fermentált fekete fokhagyma 

Jót tesz a szívnek, a vérnyomásnak és érrendszernek, csökkenti a magas koleszterin- és triglicerid szintet.

A fekete fokhagymát a friss fokhagymából fermentálják. Az eljárás során megváltozik a fokhagyma jellegzetes fehéres színe és egy szagtalan kivonat keletkezik, aminek antioxidáns tartalma 40-100x nagyobb lesz. A fokhagyma a népi gyógyászat egyik legismertebb növénye, ami segít megelőzni az érelmeszesedést és csökkenthető vele a vérnyomás, illetve a vérrögök kialakulása.

Szerves Tri-kálium mátrix

Szerves Tri-kálium mátrix 

A kálium bizonyítottan csökkenti a magas vérnyomást és a stroke kockázatát.

A legtöbb szívritmuszavar hátterében is káliumhiány áll. A 3-féle szerves káliumot (kálium-glükonátot, kálium-malátot és kálium-citrátot) egy tablettában tartalmazó Tri-kálium mátrix védi a szívet, erősíti az idegrendszert és javítja az izomerőt.

Szerves Koenzim Q10

Szerves Koenzim Q10 

Q10 koenzim(CoQ10) a keringési rendszer egy legfontosabb tápanyaga.

Részt vesz a sejtek energiatermelésében és hatékony antioxidáns. Az emberi szervek közül a szívnek a legmagasabb a koenzim Q10 tartalma. Ez a tápanyag növeli az érfalak rugalmasságát, és ezzel csökkenti a magas vérnyomást. A Natur Tanya® Q10 tabletta napi 60 mg növényi, fermentált, természetesen előállított COQ10 (UBIKINON) vitaminhoz juthatunk.

Szerves Mega Omega-3

Szerves Mega Omega-3 

Az Omega-3 zsírsavak nélkülözhetetlen tápanyagok a szív- és érrendszer egészségének fenntartása szempontjából.

A fokozott Omega-3 fogyasztás – ami gazdag EPA és DHA zsírsavakban – természetes módon képes csökkenteni a vérnyomást. A normál vérnyomás fenntartásához a Mega Omega-3 halolaj kapszula napi adagja kiemelkedően magas – 3300 mg – EPA + DHA tartalommal bír.

+1 PRO TIPP: Prémium mandulaolaj

Prémium mandulaolaj 

Az ételed is legyen szívbarát! Csak használj hozzá Prémium mandulaolajat!

Ez az enyhén édes ízű olaj tökéletesen illik gyümölcssalátákhoz, szószokhoz, süteményekhez és krumplis ételekhez, de sütni-főzni is lehet vele, mert 430 fokig stabil. Magas telítetlen zsírtartalma és a benne található E-vitamin védi a szív egészségét, csökkenti a gyulladásokat, és lehetővé teszi az oxigén és a tápanyagok szabad áramlását a vérben.

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.