A teljes B-vitamin skála egy készítményben! Új Vegán B-vitamin komplex.

A B-vitaminok a szervezet számára elengedhetetlen vitaminok. A B-vitaminok úgy működnek, mint egy család, együtt, szinergiában dolgoznak a szervezet egészséges működéséért, éppen ezért érdemes B-vitamin Komplex-ként szedni őket.

A teljes B-vitamin skála egy készítményben.

A B-vitaminok a szervezet szinte minden funkciójában szerepet játszanak, hiszen támogatják a szívműködést, az immunrendszert, az idegrendszert, a hormonális aktivitást, a vérképzést és még az energiaszint megtartásának feladatából is kiveszik a részüket.

A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, melyek hamar kiürülnek a szervezetből, így a megfelelő szinten tartást folyamatosan figyelni kell. A Vegán B-komplex 8 féle B-vitamint tartalmaz, nézzük, melyik miért is annyira fontos az emberi szervezet számára. 

B1-vitamin

A tiamin, más néven B1-vitamin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez és a szellemi frissesség megtartásához. Ezen kívül támogatja a szív munkáját és működteti a szénhidrát anyagcserében résztvevő enzimeket is. Az élelmiszerek közül többek között a gabonafélék, olajos magvak tartalmaznak B1 vitamint.

B1-vitamin

B2 vitamin

A riboflavin, más néven B2-vitamin a vérképzésben, az energiatermelésben és az immunrendszer erősítésében játszik kiemelkedő szerepet. Kiváló antioxidáns forrás és öreg korban a szem támogató vitaminjaként is ismerik. A B2-vitamin még a szépséget is segíti, ugyanis hozzájárul a haj, a körmök és a bőr normál állapotának fenntartásához is. Természetes formában leginkább a tejtermékekben találhatjuk meg.

B3-vitamin

A niacinként is ismert B3 vitamin az idegrendszer igazán jó barátja, de hasznos még az energiaellátási folyamatokban is. A B3 vitamint természetes formában állati eredetű termékekből és hüvelyesekből, mag félékből pótolhatjuk.

B5-vitamin

A pantoténsav, másik nevén B5-vitamin fő funkcióját az anyagcserefolyamatokban tölti be. Segít a szénhidrátok feldolgozásában, de szerepet játszik a koncentrációképesség fenntartásában és a haj szépségének megőrzésében is. A pantoténsav tulajdonképpen hozzájárul a jó hangulat megteremtéséhez és a szellemi frissességhez is. Az élelmiszerek tekintetében a tojássárgájában, a joghurtban és a halban található a legtöbb B5 vitamin.

B6-vitamin

A B-vitaminok 6-os számmal ellátott formuláját három vegyület alkotja: piridoxin, piridoxál és piridoxamin. A fehérje, zsír és szénhidrátok feldolgozásában, az anyagcsere folyamatok normál működésében van kiemelkedő szerepe, de szabályozza a hormonaktivitást is, így a nők számára nélkülözhetetlen vitamin. Az idegrendszer és a vérképzés vitaminja is, mely természetes formában a halakban és a csicseriborsóban található meg leginkább.

B7-vitamin

A biotinnak, más néven B7-vitaminnak az idegrendszer és az energia ellátás tölti be fő feladatát. Ezen kívül a haj és köröm egészséges megjelenéshez és a vércukorszintszabályozáshoz van szüksége rá a szervezetnek. Az élelmiszerek közül a szójában és a hüvelyesekben található meg leginkább.

B9-vitamin

Talán a legismertebb B-vitamin a 9-es számmal ellátott, azaz a folsav. Az immunrendszer és a vérképzés elengedhetetlen vitaminja. Sokszor az öröm vitaminjának is hívják, mert hozzájárul a jó hangulat megteremtéséhez. Táplálkozásunkban a tejtermékekből, belsőségekből juthatunk hozzá a legnagyobb mennyiségben.

B9-vitamin

B12-vitamin

Kobalamin, azaz B12-vitamin. Az immunrendszer, idegrendszer és vérképzés egyik fő tápanyaga. Sajnos növényekből nem lehet ehhez az értékes vitaminhoz hozzájutni, így vagy étrendkiegészítőként vagy húsból, tejtermékből és tojásból kell bevinnünk a megfelelő mennyiséget, hiszen hiánya hosszútávon az idegek károsodásához, mentális problémákhoz vezethet.

Vegán B-vitamin komplex

A Vegán B-vitamin Komplex, mind a 8 esszenciális vitamint tartalmazza, így ha étrendkiegészítőként vennéd magadhoz a szükséges tápanyagokat, akkor ebben mindegyiket megtalálod!    

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.