78%-kal növeltük feketeköménymag olajunk hatóanyag tartalmát!

837 mg-ról 1490 mg-ra nőtt feketekömény olajunk timokinon tartalma

 

A feketeköménymag olaj széleskörű hatásait főként a TIMOKINON-nak elnevezett aktív hatóanyagának köszönheti. Emiatt mindig is fontosnak tartottuk, hogy ennek az aktív összetevőnek a mennyiségét független, laboratóriumi vizsgálattal is alátámasszuk. Most pedig büszkék vagyunk arra, hogy a Natur Tanya® 100% Feketeköménymag olaj igazolt hatóanyag mennyiségét 837 mg timokinon tartalomról, 1490 mg-ra növeltük. És az ár? Semmit nem változott! Hiszen egyre többen használjátok nagy megelégedéssel, külsőleg és belsőleg egyaránt.

 

78%-kal nőtt a Natur Tanya feketeköménymag olaj hatóanyag tartalma!

 

78%-kal nőtt a Natur Tanya feketeköménymag olaj hatóanyag tartalma!

Az egynyári Nigella sativa L. gyógynövény a Földközi-tenger térségében, Észak-Afrikában és Dél-Ázsiában őshonos. Történelmi bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy az ősi civilizációk használták az említett területeken, és fekete köménymagokat még Tutanhamon király sírjában is találták.

Az említett földrajzi helyek lakossága ma is használja a fekete köménymagokat és a belőle sajtolt timokinon tartalmú növényi olajat a hagyományos élelmiszerekben értékes íz-összetevőkként, kozmetikai célra és kedvező élettani tulajdonságai miatt.

A timokinon (TQ) egy antioxidáns, a fő bioaktív vegyület a Nigella sativa (NS) növény fekete magjaiban. A timokinon tartalmú feketeköménymag olaj ezen felül gazdag táplálkozási szempontból előnyös zsírsavakban, például linolsavban és olajsavban is. Ugyanakkor megjegyeznénk, hogy a feketekömény magok és a belőlük készült hidegen sajtolt olaj jelentős összetételbeli eltéréseket mutat a termesztési területtől függően.

Szakmai cikkek (https://www.sciencedirect.com/topics/pharmacology-toxicology-and-pharmaceutical-science/thymoquinone)

Tudj meg többet a Natur Tanya® fekete köménymag olajról a terméknévre kattintva!  

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.