5 természetes megoldás frontérzékenységre és fejfájásra!

Frontérzékenység és fejfájás ellen itt van 5 természetes megoldás!

A borús ég, a magas páratartalom, a gyorsan emelkedő hőmérséklet és a közelgő viharok mind-mind olyan időjárási tényezők, amik frontérzékenységet és fejfájást okozhatnak. Az időjáráson nem tudunk változtatni, de mutatunk 5 természetes módszert, amivel hatékonyan léphetsz fel a frontérzékenység tünetei ellen!

 Frontérzékenység és fejfájás ellen természetesen

1 Víz a fejfájás ellen

A folyadékhiány és a kiszáradás veszélye önmagában is nagyon káros. Csökken a koncentráció készség, az ember ingerlékenyebbé válhat és fokozódik a fejfájások és migrének esélye is.

Ma már tudományos kutatások is igazolják, hogy naponta 20 kilogrammonként 1 liter víz fogyasztása mellett kisebb az esélye a fejtájéki feszültség kialakulásának.

Natur Tanya® tipp:

Egészítsd ki napi vízfogyasztásodat 1dl bio nyírfanedvvel, mert a fanedv kolloid összetevői enyhítik a fejfájások gyakoriságát és a frontérzékenység egyéb tüneteit, mint a levertség. A fanedv magában oldott szerves anyagokban gazdag élő szervezet, a legtermészetesebb izotóniás ital, ami egyensúlyba hozza a szervezet elektrolit háztartását, növeli a vitalitást és energiaszinteket, illetve segít elengedni a salakanyagokat, melyek mérgezőek és terhelők a szervezet számára.

Amikor bio nyírfanedvet iszunk nemcsak tápanyagaihoz férünk hozzá, de jótékony rezgéseihez is. Ez a szervezetnek olyan információs muníció, amely beindítja a test öngyógyító folyamatait.

Víz a fejfájás ellen

 

2. Magnézium a fejfájás ellen

Számos kutatás megerősítette a magnézium és a fejfájások, illetve a migrének kialakulásának kapcsolatát. A megfelelő magnézium státusz enyhíti a fejfájások gyakoriságát és a migrénes rohamok számát.

A magnézium kalciummal és káliummal kiegészítve hozzájárul a szív egészséges működéséhez, a normál vérnyomás kialakításához. Az alacsony magnéziumszint fáradtságot, idegességet és szívritmuszavarokat okozhat.

Natur Tanya® tipp:

Magnézium pótláshoz válasszunk Szerves korall port, ami ideális, 2:1 arányban tartalmaz magnéziumot és kalciumot, illetve további 70 féle ásványt. A könnyen adagolható és azonnal oldódó természetes erózióval keletkezett korall por mesterséges tartósítószer, színezék és aroma nélkül készül.

Hozzájárul a kifáradás csökkentéséhez, az elektrolit egyensúlyhoz, fokozza a fizikai teljesítményt, ellensúlyozza a stresszt, támogatja a csontok egészségét, fokozza az izmok teljesítményét. Szerezd be mielőbb!

Magnézium a fejfájás ellen

 

3. Gyömbér és mirha a fejfájás ellen

A gyömbér és a mirhakivonat tökéletes frontérzékenység tüneteinek enyhítésére, jelentős fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, ráadásul erősítik is egymás hatásait. Kutatások szerint a gyömbérpor legalább olyan jól csillapítja a fejfájást, mint némely fájdalomcsillapító gyógyszer. 

Viszont a gyömbér a heves fejfájás olyan velejáró tüneteit is képes csökkenteni, mint a hányinger vagy a rosszullét. A mirha összetevői szinergikusan hatnak az endorfinnal, melyet az agy termel. Csökkenti továbbá a béta-endorfint és az andrenalint, melyek megnövekednek pszichikai stressz idején. Fellép az olyan fájdalmakkal szemben is, mint a lázzal kapcsolatos fájdalmak, ízületi fájdalmak, izomfájdalmak, lumbális isiász és menstruációs fájdalmak. 

Natur Tanya® tipp:

A kutatások és szakirodalmak arra sarkallták a gyártókat, hogy létrehozzák a gyömbérgyökér és mirhagyanta legerősebb kivonatát, amit világszabadalommal is levédtek. Ez a szabadalommal védett kivonat került bele a Lenimyr kapszulába is. Nézd csak meg a kiemelésre kattintva!

Az olyan növények, mint a mirha és a gyömbér fájdalomcsillapítóként hatnak különböző, egymást kiegészítő hatásmechanizmussal. A mirha hatása a morfiuméhoz hasonlít, a gyömbér a szerotoninreceptorokra hat, mely a jólismert boldogság hormon. A tanulmányok arra utalnak, hogy ezen kivonatok fájdalomcsillapító hatása jelentősnek mondható.

Gyömbér a fejfájás ellen

4. Koffein a fejfájás ellen

A koffein vagy tein, melyet 1819-ben izolált a német vegyész, Friedrick Ferdinand Runge, egy alkaloid, mely természetes módon jelen van a kávéban, a kakaóban, a teában, a kóladióban, a guaranában, a matéban és az ezekből nyert italokban.

Kiegészítő aktív hatóanyagként használják a migrén kezelésében, mivel érösszehúzó hatású. A koffein javítja a közérzetet, növeli az éberséget és összehúzza az ereket, ezáltal pedig pozitívan tudja kezelni a fejfájás tüneteit és leküzdeni migrént.

Natur Tanya® tipp:

A koffein a központi idegrendszerre hat és orvosi vagy rekreációs célból használják álmosság esetén és aktív hatóanyagként migrén elleni tablettákban más érösszehúzó hatású és fájdalomcsillapító vegyületekkel együtt.

Így került a Lenimyr kapszulába is, a gyömbérgyökér és mirhagyanta kivonatok mellé.

Koffein a fejfájás ellen

5. Koenzim Q10 a fejfájás ellen

A koenzim Q10 (Ubikinon) növeli a fizikai és szellemi energiát, jelentős hatása van a sejtlégzésre, csökkenti a fáradtságot és támogatja a szív és érrendszer egészségét. A tudomány megállapította azt is, hogy a CoQ10 természetes módon képes enyhíteni a migrénes fájdalmakat.

A sejtek a növekedésükhöz és az egészséges fennmaradásukhoz szükséges energia előállítására használják a CoQ10-et. A sejtek energia-termelő részeiben található és az adenozin-5'-trifoszfát (ATP) néven ismert kulcsfontosságú molekula termelésében vesz részt. Az ATP a sejt fő energiaforrása és több fontos biológiai folyamathoz is hozzájárul, mint például a fehérjék termelése és az izmok összehúzódása.

Natur Tanya® tipp:

Egy 2006-os kutatásban 32 migrénes beteget kezeltek napi 150 mg koenzim Q10-zel. Három hónapos terápia után a betegek több mint 60%-nál átlagosan 60%-kal csökkent a migrénes napok száma. A rohamok gyakorisága több mint 40%-kal lett kevesebb, s mindez mellékhatások nélkül. Hasonló eredményt egyébként magyar kutatók is értek már el egy három hónapos, rendkívül magas evidenciaszintű vizsgálatban. Koenzim Q10-ből ma már választhatunk fermentált változatot is. Tegyél Te is így a lehető legjobb eredményekért!

Napi 60-120 mg Q10 pótlás javítja az izomkoncentrációt, maximális oxigénfogyasztást és hosszabb kimerülésig tartó időt eredményez. Növeli az aerob erőt, az anaerob küszöbértéket, az edzésteljesítményt, és/vagy az edzés utáni regenerálódást mind edzett sportolóknál, mind amatőröknél.

Koenzim Q10 a fejfájás ellen

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.