Étrend-kiegészítők

Natur Tanya® ESI® NO-DOL® Micellás kurkuma kivonat - 185-ször magasabb biohasznosulással a kurkuma porral szemben!

ESI®

ESI® NO-DOL® Micellás kurkuma kapszula

A liquid kurkuma kivonat olyan tiszta szuszpenzió, ami micellákba van kapszulázva. Ennek köszönhetően 185 X jobb a felszívódása a természetben előforduló, natív kurkuma porral szemben. Mindössze 1,1 óra alatt éri el a maximális plazmakoncentrációt, ami a természetben előforduló kurkuma esetében 7,5 órát jelent.


kapszula1.jpg

Micellás kurkuma technológia

A kurkuma fő hatóanyaga a kurkumin. Ez a hatóanyag zsírban oldódó, és rossz a felszívódása a belekben, így minden bevitt adagból csak egy kis része jut be a véráramba. Az ESI® kutatói ezt szerették volna javítani, és ez igen csak jól sikerült, hiszen 185x-ös felszívódást értek el. Ez a folyékony micellás kurkuma oldat kiemelkedő oldhatóság, biohasznosulás és felszívódási sebességet illetően is!

 

abra1.jpg

(Az ábra kimutatja, a felszívódási idő és a részecskék méretei közti arányokat a No-Dol Kurkuma savas pH közegben stabil marad, nincs lerakódás. Az ábrán a másik két esetben savas közegben instabil az anyag, azaz lerakódás képződik.)

A NO-DOL®Kurkuma folyékony micellás oldat kisebb, mint 30 nm-es átmérőjű részecskékből áll, pedig még a liposzómákból álló emulziók is (mely általában kurkuma + szója lecitin) általában 100-1000 nm nagyságúak. A kisebb részecskék könnyebben és gyorsabban szívódnak fel a belekben!abra3.jpg 

1. Magas biohasznosulású készítmény

Tudományosan igazolt 185x nagyobb felszívódás, mint a természetben előforduló kurkuma por esetén. Maga mögött tudja az emulziókat, a mikronizált és liposzómás változatokat is. 

abra2.jpg

(Tudományosan bizonyított, hogy ez a formula gyorsabban és 185x hatékonyabban szívódik fel, mint a sima, porított kurkuma gyökérpor.)

2. HAMARABB ÉRI EL A MAXIMÁLIS PLAZMAKONCENTRÁCIÓT A VÉRBEN

1,1 óra alatt éri el a maximális koncentrációt a plazmában, mely a természetben előforduló kurkuma esetén 7,5 óra. A vérplazmában 24 órán át jelen van, hatása folyamatos.

A kurkuma támogatja

  • az ízületek és a csontok egészségét (0,1-3.0 g gyökér)
  • máj egészségét (1,5-3 g gyökér)
  • az emésztést és a normál májfunkciót (1,-3 g kurkuma gyökérpor, vagy ennek megfelelő extrakt)
  • Megakadályozza a zsírok felhalmozódását és megkönnyíti a máj általi eltávolítását (60 mg 95%-os curcumin extract)
  • bőr egészségét (0,1-3.0 g gyökér)
  • az immunrendszer hatékonyságát (0,1-3.0 g gyökér)
  • szívműködést, és a vérkeringést (0,1-3.0 g gyökér)
  • az idegrendszer működését (0,1-3.0 g gyökér)
  • Segít fenntartani a tüdő és a felső légutak egészségét (0,1-3.0 g gyökér) 

Vegán termék. 

Összetevők: Standardizált kurkuma kivonat minimum 6% kurkumin tartalommal (Polioxietilén-szorbitán-monoleát, Curcuma longa L. gyökér kivonat),  Hidroxi-propil-metil cellulóz, antioxidáns: aszkorbin-sav

  Hatóanyag a napi adagban                                                

  /2 kapszula

  Kurkuma kivonat  (D/E-70/1)
  min. 6 % kurkumin tartalomra titrálva

  1440 mg

  min. kurkumin tartalom

  86,4 mg 

Adagolási javaslat: napi 2 liquid kapszula, lehetőleg étkezés közben, bőséges folyadékkal.

Minimum időtartam - Maximum időtartam: Fogyaszd minimum 60, maximum 120 napon át. A kúraidők között tarts 4 hét szünetet.

Kiszerelés: 24 g /30 liquid  kapszula

Figyelmeztetés: Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott.  Az étrend- kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.  A termék kisgyermek elől elzárva tartandó.  Epehajtó hatása miatt epeköves betegeknek nem javasolt. Véralvadásgátló gyógyszereket szedőknél fokozhatja a vérzések kockázatát. Terhesek nem szedhetik, az esetleges méh összehúzó hatás miatt.

OGYÉI ny.sz: 21154/2018

abra-lezaro.jpg

 

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.