Máriatövismag olaj hidegsajtolással

A termék hidegen sajtolással készült, hőkezelés, tartósítószerek, színezékek és egyéb adalékanyagok hozzáadása nélkül.

Ennek köszönhetően teljes mértékben megőrzi a minőségi alapanyag minden értékes összetevőjét, így a termékben visszaköszön a magok természetes íz-, illetve színvilága, illata és értékes, egészségvédő tápanyagai sem szenvednek csorbát.

  • OMEGA-3, OMEGA 6 ÉS E-VITAMIN ANTIOXIDÁNS FORRÁS
  • PRÉMIUM MINŐSÉG
  • HASZNÁLJUK KÜLSŐLEG ÉS BELSŐLEG EGYARÁNT!
  • ADALÉKANYAGMENTES
  • NEM TARTALMAZ AROMÁT, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS SZÍNEZÉKET
  • DIÉTÁS ÉTREND KIEGÉSZÍTÉSÉHEZ
  • GMO-MENTES IGAZOLÁS

Máriatövismag olaj hidegsajtolással - gyulladáscsökkentő, immunmoduláló

A máriatövis hozzájárul

  • normál májfunkciókhoz
  • az epe egészségének megőrzéséhez
  • a teltségérzet csökkentéséhez
  • a májszövetek és a sejtek regenerációjához
  • emésztés támogatásához

Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

A máriatövis név eredete

A máriatövis név és a növény népies nevei (Boldogasszony teje, Boldogasszony káposztája, máriabogáncs, pápafű, Szűz Mária teje, Szűz Mária tövise, tarkabogáncs) arra a legendára vezethető vissza, amely szerint a levelek fehér márványozottsága akkor keletkezett, amikor Mária menekült Jézussal, és táplálása közben teje ráfröccsent a növényre. Valószínűleg ennek a hiedelemnek köszönhetően elterjedten alkalmazták a tejelválasztás fokozására. Melius Péter Herbáriumában (1578) Boldogasszony tövise néven elsősorban étvágygerjesztő, hasfájást enyhítő, görcsoldó szerként szerepelt (Csupor, 2013).

Máriatövismag olaj összetevők

A máriatövismag olaja élénksárga színű, kellemesen lágy vaj ízű.  A máriatövismag olaj gazdag biológiailag aktív anyagokban, telítetlen és többszörösen telítetlen Omega-6 és Omega-3 zsírsavakban és E-vitaminban. A népgyógyászat tradicionálisan már évszázadok óta alkalmazza. A máriatövis hozzájárul a normál májfunkciókhoz, az epe egészségének megőrzéséhez, a májszövetek és a sejtek regenerációjához és az emésztés támogatásához. A máriatövis kiemelt jelentősége abban is megmutatkozik, hogy 2013-ban az Év Gyógynövényének választották hazánkban. Antioxidáns hatású E-vitamin tartalma véd az oxidatív stressz ellen. Kozmetikai termékekben gyakran alkalmazzák. Használható bőrrepedezés, irritáció, napégégés és aknés bőr esetén. Hozzájárul a diétás étrendhez.

Simopoulos 2002 [10], 1999 [11]) szerint az emberek olyan étrenden fejlődtek ki és alakították ki a genetikai mintáikat, melynek Omega-6 és Omega-3 esszenciális zsírsavak aránya megközelítőleg 1 volt, míg a jelenlegi iparilag fejlett, nyugati országok étrendjében ez az arány 15:1-16,7:1. A nyugati étrendből hiányzik az Omega-3 zsírsavak megfelelő mennyisége, és túlzottan magas az omega-6 zsírsavakat tartalma (Nordgren és mtsai 2017) [12]. Pedig az étrend és az életmód kérdése szorosan összefügg a szív- és érrendszeri betegségek számtalan kockázati tényezőjével (Abeywardena és Patten, 2011) [26]. Tanulmányok azt mutatják, hogy az Omega-6 zsírsavak magas bevitele a fiziológiás állapotot megváltoztatja, amelyet a vér viszkozitásának növekedése, az érgörcs és az érszűkület jellemez. Calder (2015) [13] és Mori (2017) [25] szerint az Omega-3 zsírsavak azonban gyulladáscsökkentőek, kedvezően hatnak a vérnyomásra, emellett antitrombotikus, értágító és antioxidáns hatással rendelkeznek és nem lépnek kölcsönhatásba a gyógyszerekkel. Desnoyers, Gilbert és Rousseau (2018) [14] klinikai és kísérleti eredményeik arra utalnak, hogy az Omega-6 magas koncentrációja gyengítheti az Omega-3 zsírsavak jótékony szerepét a szív- és érrendszeri betegségekben. Az iparilag fejlett országokban fogyasztott magas Omega-6 szint miatt az Omega-3 kiegészítés hozzáadása nem lehet elegendő a védelem biztosításához, és 1:5-nél magasabb Omega-6 Omega-3 arányt kell megcélozn

Felhasználási javaslat: napi 3x1 teáskanálnyi fogyasztása (vagy a flakon pipettájának segítségével 3x2ml-nyi) mennyiséget önmagában, kb. 30 perccel étkezés elő, vagy adja kedvenc ételéhez, pl.: salátákhoz, tojáshoz. Külsőleg: közvetlenül kenje a bőrre, vagy nappali vagy éjszakai krémhez keverve alkalmazza. Hozzáadható arc és hajmaszkokhoz, testápolókhoz, ideális masszázshoz és spa folyamatokhoz.

Máriatövismag olaj hozzáadásával készült receptek lent olvashatóak.

Figyelmeztetés: a termék fogyasztása terhesség és szoptatás idején, valamint cukorbetegség, és vérhígító szedése mellett nem aján

Összetevők: 100% máriatövismag olaj (Silybum marianum)

Átlagos tápérték

100 g termékben

Energia

3695 kJ/899 kcal

Zsír

99,9 g

- amelyből telített zsírsavak

14,26 g

- amelyből egyszeresen telítettlen zsírsavak

23,94 g

- amelyből többszörösen telítettlen zsírsavak

58,33 g

- Omega-3 zsírsavak

3,05 g

- Omega-6 zsírsavak

55,28 g

Szénhidrát

< 0,03 g

- amelyből cukrok

< 0,03 g

Fehérje

< 0,2 g

< 0,03 g

E-vitamin

44 mg (367%*)

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

Nyomokban DIÓFÉLÉKET, MUSTÁRMAGOT, SZEZÁMMAGOT, KUKORICÁT tartalmazhat.

Származási hely: Magyarország

Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat, ami természetes folyamat, nincs hatással a termék minőségére.

Nettó mennyiség: 50 ml

100%-ban Magyar tulajdonú cég.A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

A termék gyártója hulladékmentes (zero waste) technológiával sajtol olajokat. Ennek a környe­zettudatos szemléletnek köszönhetően valamennyi mel­léktermék hasznosításra kerül értékes élelmiszer (gluténmentes mag­liszt, növényi krém), takarmány vagy natúrkozmetikum formájában.

Receptek

Blansírozott gyökérzöldségek máriatövis olajjal

Hozzávalók: 2 ek máriatövis olaj, 1 ek repceolaj, 2 db kelbimbó, ½ db karalábé, ½ db zellerszál, ½ db sárgarépa, só és őrölt bors

Elkészítés: A gyökérzöldségeket elkülönítve gyufaszál formára vágjuk. Egy fazékban vizet forralunk és enyhén megsózzuk. A zöldségeket fajtánként egy-két percig blansírozzuk a forró vízben. A zöldségeket szűrőkanállal jeges vízbe szedjük. (A jeges víz megállítja a zöldségek önmagukban való további főzését.) A blansírozás után a zöldségeket szűrőben alaposan lecsöpögtetjük, majd egy forró acél serpenyőbe 1 evőkanál repceolajat öntünk, és beletesszük a zöldségeket. Ne keverjük a zöldségeket, hagyjuk a serpenyőben egy kicsit lepirulni. A pirítás után hagyjuk hűlni az ételt, majd, ha már langyos, locsoljuk meg máriatövis olajjal. Frissen őrölt borssal hintsük meg.

Brokkolis turmix máriatövis olajjal

Hozzávalók: 100 brokkoli, 1 db zöldalma, 2 db banán, fél citrom leve, 2 ek máriatövismagolaj, 200 ml víz, 1 mk útifűmaghéj, ízlés szerint egy kis méz.

Elkészítés: Az összetevőket krémesre turmixoljuk.

Kapcsolódó kategóriák