Élelmiszerek

Natur Tanya® MÁKOLAJ - Hidegsajtolással készült, prémium gourmet olaj, külsőleg és belsőleg 250ml

Natur Tanya®

NATUR TANYA PRÉMIUM MÁKOLAJ

A Natur Tanya mákolaj adalékanyagmentes, prémium minőségű, világossárga színű, teljesen szagtalan és meglehetősen kellemes, édeskés-mandulás ízű gourmet olaj.  A Natur Tanya mákolaj élettani tulajdonságait magas E-vitamin, alfa- és gamma tokoferol, olajsav, palmitinsav, koncentrált linolsav és szterin tartalmának köszönheti.

 

Natur Tanya prémium mákolaj

 

  • E-VITAMIN, OMEGA-6 FORRÁS
  • PRÉMIUM MINŐSÉG
  • GLUTÉNMENTES
  • VEGÁN
  • HASZNÁLJUK KÜLSŐLEG ÉS BELSŐLEG EGYARÁNT
  • ADALÉKANYAGMENTES
  • NEM TARTALMAZ AROMÁT, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS SZÍNEZÉKET
  • DIÉTÁS ÉTREND KIEGÉSZÍTÉSÉHEZ
  • PALEO ÉTRENDBE BEILLESZTHETŐ
  • GMO-MENTES 

7 ÉRV A MÁKOLAJ TÁPANYAGAI MELLETT

1. idegrendszer egészség
2. mindennapi jó közérzet
2. immunrendszer támogatás
3. szellemi teljesítmény
4. szív és a pajzsmirigy egészség 
5. egészséges vérzsír profil kialakítás
6. mákliszttel kombinálva, részt vesznek a csontritkulás megelőzésében
7. Külsőleg is széleskörűen alkalmazható, arc- és testápoláshoz, hajápoláshoz, baba- és felnőtt testmasszázshoz

MÁKOLAJ KÜLSŐLEG

A mákszem 45-50%-a olaj. A mákolaj kiváló bázisolaj hiszen, tápláló, viszont nincs is illata, és lassan szívódik fel. Értékes zsírsavakat tartalmaz, linolsavat, olajsavat és palmitinsavat, E-vitamint, mind alfa-, mind gamma tokoferol formákat.

MIRE JÓ A MÁKOLAJ külsőleg?

  • öregedést gátló hatású arc- és bőrápoló olaj
  • használható irritált felületen
  • felgyorsítja a sebgyógyulást
  • tökéletes száraz hajra és fejbőrre
  • zsíros bőrre is használható, mivel egyáltalán nem tömíti el a pórusokat

Mákolaj, mint arcápoló

Az olaj maga nagyszerű hidratáló és megküzd a bőr gyulladásaival is. A mákolaj alkalmazása során, nem áll fenn a komedóképződés kockázata, hiszen, egyáltalán nem zárja el a pórusokat, nem okoz mitesszereket, így minden bőrtípus még a zsíros bőr is biztonsággal alkalmazhatja. Komedogén indexe: 0.

Natur Tanya tipp:
Készülhet belőle arcradír is a következőképpen: 1 teáskanál mákolaj és mákszemek vagy érzékenyebb bőr esetén mákliszt összekeverésével.

MÁKOLAJos KEZELÉS HAJGONDOKRA

A mák kiválóan táplálja a hajat és a fejbőrt. Segít növelni a fényességét és javítani az hajszálak és a fejbőr állapotát. Csökkenti a száraz, viszkető fejbőrt és a szétnyíló hajvégeket.

Natur Tanya tipp:
Készítsd el a saját hajszérumodat akár hajkezelésként, akár formázóként a hajszálakra. Keverd össze az alábbi összetevőket és vidd fel a fejbőrre vagy a hajra hajmaszkként néhány órával azelőtt, hogy megmosnád a hajad, vagy vigyél fel csak egy borsónyi mennyiséget az ujjbegyeiddel a haj hosszára és formázd, amint szeretnéd.

Hozzávalók:

  • 70 ml Mákolaj
  • Illóolajjal is dúsíthatod (20 csepp). Próbáld ezeket: 15 csepp grapefruit, 3 csepp ylang ylang, 2 csepp geránium

MÁKOLAJ, MINT MASSZÁZSOLAJ

A mákolaj felhasználható masszázsolajként is. Használhatjuk önmagában, vagy illóolajok hozzáadásával. Adjunk 6 cseppet a kedvenc illóolajunkból 15 ml mákolajhoz és masszírozzuk ki a stresszt és a fájdalmakat.

Natur Tanya relax tipp:
 2 csepp édesnarancs, 2 csepp levendula és 2 csepp ylang ylang illólaj és mákolaj összekeverésével, nagyon kellemes relaxáló masszázs végezhető.

MÁKOLAJ, MINT BABAOLAJ

A mákolaj kiváló babaolaj és tökéletes babamasszázshoz vagy az extra érzékeny felnőtt bőrön is. A mákolaj gyengéd hidratáló, ami csökkenti az irritációt. Használjuk hígítatlanul a test teljes területére, masszírozzuk a teljes felszívódásig.

MÁKOLAJ A KONYHÁBAN

„Amikor a mák virágát hagyják megérni és magot teremni, a legfinomabb salátaolajat is előállítja, melynek ugyancsak nagyszerű a gyógyászati értéke.”

Fogyasztható önmagában, vagy pirítósra csepegtetve. Gyakran alkalmazzák salátákhoz, öntetek készítéséhez, de akár péksütemények, palacsinta készítéséhez is. Jól harmonizál a citrommal és a különböző halételekkel.

MÁKOLAJOS DRESSZING (SALÁTAÖNTET)

Hozzávalók:

  • ½ csésze sima görög joghurt
  • 1/3 csésze almaecet
  • 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1/3 csésze mákolaj

Elkészítés: Keverd össze a joghurtot, az ecetet, a kókuszvirág cukrot, a hagymát, a mustárt és a himalája sót egy mixerrel és kb. 20 mp-ig. Mixelés közben lassan öntsd hozzá a mákolajat.
Add hozzá a máklisztet és turmixold még alacsony fokozaton kb. 3-4-szer, míg a hozzávalók jól elelegyülnek. A receptből 1 csészényi mennyiség vagy 8 adag lesz.

Felhasználási javaslat: napi 1-2 evőkanállal fogyasszon belőle. Kiváló salátaolajként, öntetek készítéséhez, de akár péksütemények, palacsinta készítéséhez is. Külsőleg a bőrön, vagy a fejbőrre kenve is alkalmazható.

Összetevők: 100% hidegen sajtolt mákolaj (Papaver somniferum L.)

Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia: 3700 kJ / 900 kcal

Zsír: 100 g

- amelyből telített zsírsavak: 12 g

- amelyből egyszeresen telítetlen zsírsavak 16 g

- amelyből többszörösen telítetlen zsírsavak 71 g

                - Omega-6 zsírsavak: 70,83 g

Szénhidrát: < 0,5 g

- amelyből cukrok: < 0,5 g

Fehérje: < 0,5 g

Só: 0,01 g

E-vitamin 23 mg ( 191,67%*)

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

Nyomokban DIÓT, FÖLDIMOGYORÓT, SZEZÁMMAGOT, MANDULÁT tartalmazhat.

Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó. Felbontást követően napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat, de ez természetes folyamat, nem befolyásolja a termék minőségét.

A készítmény természetes voltából eredően, a színe, íze, állaga, gyártási tételenként változhat, de ez nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát.

Származási hely: Magyarország
Kiszerelés: 250 ml

100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.