A kókuszvirág cukor valóban a kókusz virágjából készül.

Már az előállítása is lenyűgöző, amit kétlépcsős folyamat jellemez:

  1. Először bemetszést ejtenek a kókuszpálma virágain, és több napon keresztül „csapolják” nedvüket. A hatalmas konténerekben összegyűjtött sűrű nektárnak a 80%-a víz.

  2. Ezért a következő lépcsőben, alacsony hőmérsékleten, és kíméletesen elpárologtatják a virágnektárban található vizet, mely először sziruppá sűrűsödik, ezt követően pedig kikristályosodik.

És ez már maga a kókuszvirág cukor! – ami vegán, gluténmentes, Paleo és Diétás étrend része, Alacsony glikémiás indexszel.

A kókuszvirág cukor valóban a kókusz virágjából készül.

Mikor válaszd a kókuszvirág cukrot édesítőként?

  • ha fehérítetlen, finomítatlan, egészséges alternatívát keresel cukor helyett

  • ha nem elsődleges szempont a legalacsonyabb glikémiás index

  • ha mellékízmentes édesítőt szeretnél

  • ha fontos, hogy ne csak édes legyen, de tápanyagokat is tartalmazzon

  • ha szempont, hogy receptjeidben 1:1 arányban helyettesíthesd az asztali cukrot vele (nem kell átváltani, számolgatni)

  • ha valóban természetes cukorpótlót keresel

  • ha nem bírod a nyírfacukrot, hasmenésed van tőle

  • ha gluténmentes vagy paleo diétát követsz

Összetevők: 100 % Kókusz (Cocos Nucifera) virág cukor

Felhasználási javaslat: Édesítőereje a cukorral egyező. Nagyon könnyen oldódik, használható önmagában édesítőszerként, mivel hőálló, sütéshez-főzéshez is kiváló.

Kiszerelés: 250 g

100%-ban magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat! 

Kapcsolódó kategóriák