A zene lelkünk egyik legjobb gyógyítója.

Zeneterápia 

A zene lelkünk egyik legjobb gyógyítója. Rendkívüli mértékben elősegíti érzelmeink teljes megélését, feldolgozását. Legyen az öröm, bánat, csalódottság, izgalom, siker, zenével mindezt maximálisan átélhetjük. Ha pedig érzelmeinket teljes mértékben meg tudjuk élni, akkor az, az egészségünkre is jó hatással van. Sokkal könnyebben vesszük az akadályokat vagy emlékezetesebbé tehetjük a pozitív pillanatokat.

Hogyan is néz ki a zeneterápia?

A zeneterápiát végezhetjük egyénileg vagy akár csoportos foglalkozáson. Lehet aktív és lehet passzív – melyen a zenének csak hallgatói vagyunk – majd a zene alapján az érzelmeink leírása, lerajzolása következik. Az előbbi esetében a zenét előállíthatjuk mi magunk is. A terápián résztvevők kaphatnak hangszereket (dobot, ritmushangszert), mellyel elkezdenek játszani és ez által egy zenei nyelven létrejövő párbeszéd alakul ki.

A zeneterápiát végezhetjük egyénileg vagy akár csoportos foglalkozáson.

Prevenció és gyógyítás zeneterápiával

A zeneterápiát alkalmazhatjuk megelőzésként és lelki- vagy testi problémák esetén a gyógyulást elősegítő terápiaként is. A megelőzés esetében a zene elősegíti a kommunikációt, a kreativitást, a konfliktusfejlesztést, a személyiségfejlesztést, az önbizalmat és a beilleszkedési folyamatokat. A gyógyítási folyamatban a testi- és lelki rendellenességeket állítja helyre a zeneterapeuta a zene pszichoterápiájának eszközeivel.

A zeneterápia a gyermekek személyiségfejlődését, megoldási képességeit, önkifejezését nagymértékben segíti.

Zeneterápia kicsiknek és nagyoknak

A zeneterápia mind gyermekek, mind felnőttek esetében ajánlott. A kicsik személyiségfejlődését, megoldási képességeit, önkifejezését nagymértékben segíti. A felnőtteknek és időseknek is kiváló segítség lehet lelki és testi problémáik oldásában, hiszen lazítja a stresszt és a szorongást, fejleszti a kommunikációs képességet és a kapcsolatkialakítási képességet.

 A meditációs zenék segítenek ellazulni...

Zeneterápia hazánkban

Itthon is számos zeneterapeutát találhatunk. Akár egyéni, akár csoportos terápián vennénk részt érdemes megkeresnünk azokat a szakembereket, akik a segítségünkre lehetnek. A zenét számos területen alkalmazhatjuk terápiás célra, például gyermekeknél, kórházakban, idős otthonokban, szociális intézményekben, tehát fontos, hogy a számunkra pontosan megfelelő tapasztalattal és képesítéssel rendelkező terapeutával vegyük fel a kapcsolatot.

Natur Tanya® és a zene

Mi Natur Tanyások igazán kedveljük a zenét és rendkívül sokat hallgatjuk is. Nap, mint nap a hangulatunkhoz vagy a tevékenységünkhöz illő ritmust választjuk. Amit azonban egyik héten sem hagyhatunk ki, az a relaxáció, meditáció. Mi ezzel töltjük föl testünket és elménket. A meditációs zenék segítenek ellazulni és egy másik világba terelnek, ahol új erőre kaphatunk. Sokszor egy meditációt követően úgy érezzük, mintha órákat aludtunk volna és frissen lendületesen indulhatunk újra a céljaink megvalósítása felé.

HAMMAM rituálé és a zene

Biztos hallottatok már a Török HAMMAM rituáléról! Ha mégsem, most eláruljuk mi is az valójában.

Ez egy pihentető és bőrmegújító török fürdő, mellyel kikapcsolódhatunk, de még ezt a feledhetetlenül nyugtató otthoni szertartást is lehet fokozni, ha közben bekapcsoljuk kedvenc meditációs, nyugtató zenénket. Testileg megtisztulunk és szellemileg is regenerálódunk. Próbáljátok ki bátran!

Irány a kád, induljon a felfrissülés!