"Vöröset vagy fehéret parancsol?"

Mit gondolsz, ma milyen szín passzol a hangulatodhoz? Ha jól belegondolsz, van olyan, amikor épp élénk színű ruhákat van kedved felvenni és van, amikor egy sima fehér illik leginkább a lelkiállapotodhoz. Lehet, hogy nem is tudatosan, de ezáltal Te is használod a színterápiát a mindennapokban. Az indiai gyógyászatban a színeket a csakrákkal hozták összefüggésbe, ugyanis az egyes csakrák, és a nekik megfelelő szervek pozitívan reagálnak bizonyos színekre. A természetgyógyászok ma már kutatásokkal is igazolták, hogy a színek pozitív hatással vannak szervezetünk működésére.

Lehet, hogy nem is tudatosan, de Te is használod a színterápiát!

Hogyan is működik a színterápia?

A színek tulajdonképpen a fény különböző látható formái. A fény pedig pozitív hatással van hangulatunkra. Gondolj csak bele, hogy tavasszal már alig várjuk az első melegítő napsugarakat, amik melegséggel öntik el a szívünket. A színek mind egy-egy adott hullámhosszon rezegnek. Ezek a rezgések pedig átvihetők sejtjeink saját rezgőmozgásába, ezzel teremtve meg a sejtek közötti békét és összhangot. Ha a sejtekben diszharmónia fedezhető fel, akkor a megfelelő szín terápiájával visszaállítható ez a harmónia, így pedig újra nyugalom és béke honol majd a testben és a lélekben.

Legyünk színesek, hogy egészségesek legyünk. Melyik a Te színed?

A vörös az életerő, az energia színe.

Vörös

Az életerő, energia színe. Fokozza a szenvedélyt és a szexualitást. A vörös önbizalmat ad, határozottá, magabiztossá tesz. A vörös alkalmazásával növelhetjük önbecsülésünket, erőteljessé, jó fellépésűvé válhatunk.

A vörös növeli a vérbőséget, serkenti a vérkeringést. Légzőszervi hurutok, középfülgyulladás és jó néhány bőrbetegség kiegészítő kezelésére is alkalmas. A lábak, a vesék, a mellékvese, a végbél, a farokcsont és a nemi szervek energiaállapotának növelésére is alkalmazhatjuk.

Chela-Ferr® Forte

Vashiány, vérszegénység esetén nem mindegy, hogy milyen vasat juttatunk be a szervezetünkbe. Ebben az új generációs szerves vas készítményben aminosav keláttal borították a vasiont. Ez a szerves formula biztosítja a sejtszintű felszívódást és a magas biohasznosulást. A szabadalomnak köszönhetően a Chela-Ferr® vas készítmény annyira gyengéd, hogy akár csecsemők is fogyaszthatnák. Nem okoz kellemetlen tüneteket a gyomorban, és pontosan csak annyi szívódik fel belőle, amennyire valóban szükségünk van.

A narancssárga növeli az önbizalmat, a kreativitást. Életkedvet és optimizmust hoz a mindennapjainkba.

Narancssárga

A narancssárga szintén az energetizáló színek közé tartozik. Növeli az önbizalmat, a kreativitást. Életkedvet és optimizmust hoz a mindennapjainkba.

Testünkben a máj- és hasnyálmirigy-problémák orvoslására, a vérszegénység, tüdő problémák kezelésére alkalmazhatjuk. A kapcsolatok és a kedélyállapot gyors regenerálására is gyógyírt jelenthet. Esztétikai kezelés során főleg a zsíros, tömített pórusú, pattanásos bőrre, a túlzott faggyútermelődés kezelésére kiváló terápiás eszköz. Sőt, még az immunrendszert is erősíti.

Ha kreatív munkát végzel, akkor a munkaállomásodat mindenképpen narancssárga színekkel tarkítsd, hiszen ettől kaphatsz még nagyobb ihletet az alkotásaidhoz.

C-vitamin

A narancs színhez hasonlóan a C-vitamin is serkenti az immunrendszert, hiszen az összes folyamathoz, többek között az immunrendszer normál működéséhez is C-vitaminra van szükség. Az 1000 mg-os RETARD felszívódású szerves C-vitamint csipkebogyó kivonattal dúsították, hogy biztosítsák a legmagasabb szintű felszívódást. A C-vitamin az elsődleges antioxidáns a szervezetünkben, amely minden folyamathoz elengedhetetlen, így felel az immunrendszerünk, az ízületeink, a vérkeringésünk egészségért. A C-vitamin adagolása minden más étrend-kiegészítő biohasznosulását növelni tudja.

 A citromsárga a vidámság, boldogság, életöröm, intelligencia és megértés színe.

Citromsárga

A citromsárga a vidámság, boldogság, életöröm, intelligencia és megértés színe. Optimizmust, életkedvet sugároz, de mindemellett növeli a bátorságot és a tettrekészséget, sőt még a koncentráció képességet is fejleszti. Szervezetünkben betöltött szerepében javítja a bélműködést, enyhíti a gyomorbajok egy részét és növeli az ideg-, és immunrendszer ellenálló képességét.

No-Acid

A No-Acid természetes savlekötő szopogatós tabletta megnyugtatja a gyomrot, akárcsak a sárga szín. Savas, refluxos panaszokra, gyomorégésre, felfúvódásra kiváló gyógyír. Nagy előnye, hogy magát a gyomorégés okát szünteti meg, mégpedig úgy, hogy pótolja azokat az ásványi anyagokat, melyekkel a szervezet savakat köt meg.

A kék a nyugalom és a hit színe. Megnyugvást és békét hoz alkalmazójára.

Kék

A kék a nyugalom és a hit színe. Megnyugvást és békét hoz alkalmazójára. Relaxációkor sokszor borítják a helyiséget kékbe, hogy a harmónia, a pihenés valóban megtalálja a helyet. A kék tisztítja a gondolatokat, kivonja a stresszt, megnyugtatja az idegeket. Kiválóan alkalmazható a helyi gyulladások enyhítésére, szemölcsök visszaszorítására, szem- és fülgyulladás csökkentésére, illetve a stressz okozta ráncok kezelésére.

Szerves Cink

A kék szín nyugtató hatással van a pajzsmirigyre, a cink pedig elengedhetetlen annak működéséhez. Mint az egyik legfontosabb antioxidáns egy sor fontos enzim működésében vesz részt. Hozzájárul a nemi szervek egészségéhez és a normál szellemi működés fenntartásához.

 A lila a jótékonyság, megbánás, elfogadás és a méltóság színe.

Lila

A legnagyobb energiával rendelkező szín a lila. A jótékonyság, megbánás, elfogadás és a méltóság színe. A belső béke és az egyensúly színeként is emlegetik. Társunk lehet a könnyű és mély alvásban és a depresszió leküzdésében is. Találékonyságot és inspirációt hoz számunkra, mindemellett pedig memóriajavító hatásáról, és a gyulladásos panaszok csökkentéséről is híres.

Szerves Szőlőmag

Ahogy a lila szín jótékonyan hat az idegrendszerre és a szellemi frissességre, hasonlóan sokat tesz a szőlőmag is érte. A szerves szőlőmag, egyedülálló 95%-os OPC tartalommal rendelkezik; ez az az antioxidáns, ami a szőlő kék színét adja. AZ OPC képes áthaladni a véragy gáton, vagyis képes az agyat ellátni tápanyaggal, ezért a demencia leküzdésében is jelentős szerepe van. Fokozza a vérkeringést, védi a hajszálereket, a szívet és a teljes érrendszert.

A fehér a koponya és a szemek egészséges működési folyamatait javítja.

Fehér

A remény és a béke színe. Az agykéreg, az agyalapi mirigy, a koponya és a szemek egészséges működési folyamatait javítja.

Luteina® komplex kapszula

A szemek egészséges működését támogatja a Luteina® kapszula. A benne található lutein a szem természetes antioxidánsa, elősegíti az egészséges szemműködést és segít megőrizni a makula- és a retina egészségét.

A zöld a természet, a regenerálódás, a növekedés színe.

Zöld

A természet, a regenerálódás, a növekedés színe. Csökkenti a fáradtságot és kimerültséget. A zöld a ritmus színe, így ez tartja kézben testünk ritmikus tevékenységeinek működését, mint a szív és a tüdő folyamatait. Mindemellett pedig a ráncok csökkentésében is kiemelt szerepe van.

Feltöltődésre vagy új dologra vágysz? Indulj el a természetbe, vedd körül magad zöld növényekkel és érezheted, ahogy szervezeted energiái újra a magasba emelkednek!

Cotifibra Bélradír

Ahogy a zöld szín felelős az általános regenerálódásért, úgy felel a Cotifibra bélradír a szervezetünk normál működéséért, hiszen egészségünk, mindig bélflóránk egészségénél kezdődik.

Az ivótasakonként 7000 mg prebiotikus rostot tartalmazó bélradír segít megszabadulni a salakanyagoktól, és felel a bélflóra egészségéért. Az ivótasak fedezi a napi szükséges rostbevitelt, így elősegíti az emésztést és az anyagcserét, ami a testsúlycsökkentő diéták  egyik legfontosabb pillére.

A prebiotikumok kedveznek a hasznos bélbaktériumok, azaz probiotikumok fejlődésének, ezáltal megteremtve a bélflóra egyensúlyát. A Cotifibra sikerrel alkalmazható laktóz- és gluténérzékenység esetén is, hiszen a bélflóra egyensúlyi állapotának visszaállítása megszüntetheti az allergiás panaszokat is.

A z öltözködés nem ez az egyetlen lehetőség, hogy a színek gyógyító hatását élvezhessük.

Hogyan alkalmazzuk a színeket?

A színek alkalmazásának legegyszerűbb módja az öltözködés. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy mennyire tudja befolyásolni hangulatunkat, ha színes ruhát veszünk fel. Ám nem ez az egyetlen lehetőség, hogy a színek gyógyító hatását élvezhessük.

Színes ételek-italok

Sokat tehetünk egészségünk érdekében, ha a javítani próbált területnek megfelelő színű ételt vesszük magunkhoz. Akkor járunk a legjobban, ha ezt nyers formában tesszük.

Színlégzés

Üljünk le, csendesedjünk el, figyeljünk a légzésünkre. Közben pedig képzeljük el azt, hogy a megfelelő színű levegőt lélegezzük be.

Rajzolás, alkotás

A művészetterápiának, a kreatív energiák felszabadításának gyógyító hatása van. Különösen akkor, ha az adott problémának megfelelő színnel dolgozunk.

Drágakövek, ásványok

Az ásványoknak rezgésük miatt gyógyító energiájuk van. Ezt a gyógyító energiát pedig célszerű kiegészíteni a színek hatásával.