A Specchiasol® laboratóriumából organikus tanúsítvánnyal rendelkező, bio kozmetikai termékvonal született, moringcé néven. A bioaktív anyagokban gazdag bőrfiatalítók hatékonyságát, in vivo tesztekkel is igazolták, mellyel a hatás is garantált!

moringcé bio bőrfiatalítók - Kihangsúlyozzák természetes szépséged!

Teljesen természetes Anti-aging hatás

Az organikus termékek elsősorban a Moringa levél és magolaj Anti-aging hatását használják ki, melyhez további bőrfiatalító kivonatok is társulnak, pl. az arckrémben antioxidánsokban gazdag tengeri fenyő kivonat, a szérumban baobab pép és hialuronsav, míg a fluid állagú arctejben a varázsmogyoró és Aloe vera kivonat.
A termékek önállóan is látványos eredményt nyújtanak, hiszen mindegyik hatása hitelesített, de ha együtt alkalmazzuk őket, akkor még látványosabb hatást érhetünk el.

Az organikus termékek a moringa levél és magolaj Anti-aging hatását használják ki,

Minden moringcé bio kozmetikum 

  • Koncentrált vitalitás és táplálás a természettől a bőrnek
  • Vegán termék 
  • Bőrgyógyászatilag, mikrobiológiailag tesztelt
  • Nikkel-króm-kobalt tesztelt < 0,00001%! 
  • Nincsenek bennük: génmódosított összetevők, állati eredetű anyagok, ásványi olajak, parabének, szilikon, PEG és szintetikus színezékek
  • A csomagolás újrahasznosítható és a 
  • felhasznált papír is felelős gazdálkodásból származik

moringcé - Koncentrált vitalitás és táplálás a természettől a bőrnek!

Moringa levél és magolaj 

A Moringcé termékvonal az Indiában és Afrikában őshonos organikusan termesztett Moringa Oleifera levelek és magok jótékony tulajdonságait összesíti. Ez növény a vitalitás és a bőrtáplálás koncentrátuma.

A Moringa az ókori Egyiptom óta ismert arról, hogy javítja a bőr rugalmasságát, leküzdi a bőrfertőzéseket és minden olyan állapotot, melyben baktériumölő képességre van szükség. Nicaragua és Guatemala közép-amerikai országokban a Moringa levelét borogatásként alkalmazzák fájdalomra, olaját pedig bőrbetegségek kezelésére.

A növény fehérjében, vitaminokban, ásványi sókban és béta-karotinban gazdag, de fenolos vegyületekben (flavonoidok, fenolsavak) és antioxidáns hatású fitoszterolokban is. A levelekből és magokból kinyert értékes anyagok segítenek meggátolni a szabadgyökök hatását, megtisztítják a bőrt a foltoktól és az oxidatív károsodástól, mélyen hidratálnak és táplálják a bőrt.

A moringa a vitalitás és a bőrtáplálás koncentrátuma.

 

A szakirodalom szerint a Moringa Oleifera levelek kivonata közvetlenül megakadályozza a hidroxil gyökök és hidrogén-peroxid által indukált DNS károsodást.
Különleges DNS-védő szerepét tovább alapozza, hogy gátolja a topoizomeráz I-t. Kimutatták a kivonat figyelemreméltó szabadgyök-elsöprő képességét is, a jelenlévő kvercetin, rutin, epikatekin, ferulinsav és más fontos polifenolok okán.

blog5.jpg

 

Természetes exogén antioxidánsokra - mint amilyenek a Moringa fából származnak - szükség van, hogy fenn lehessen tartani az egyensúlyt a ROS és az endogén antioxidánsok (fito-antioxidánsok) között. Ezek a természetes exogének a: zsírsavak (palmitinsav, palmitolsav, sztearinsav, olajsav, eikozénsav, behénsav), a polifenolok (galluszsav, klorogénsav, ferulinsav); a flavonoidok (miricetin, kvercetin, rutin, katekin, epikatekin, canferol), a karotinoidok, A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, epesav, melyeknek mind pozitív hatásuk van a bőr tartására, puhaságára, és a ráncokra nézve.
Az izotiocianátoknak nevezett speciális vegyületek hatékony antibakteriális erővel látják el a magokat, mely főképp az aknéban és a korpában közreműködő baktériumok gátlásában nyilvánul meg. A mikrobaölő és antibakteriális tulajdonságok nemcsak segítenek megóvni a bőrt, de segítik a bőrtisztítást, és javítják az aknés bőrön jelentkező hibákat.
A Moringa mag olaj, mely gazdag vitaminokban és zsírsavakban, főleg olajsavban (kb. 65-78%-ban), a legstabilabb olaj a természetben.

Szükségünk van az olyan természetes exogén antioxidánsokra, mint amilyenek a Moringa fából származnak...

Majomkenyérfa (baobab) gyümölcs pép

A majomkenyérfa egy Afrikában élő fa, melynek 20 méteres magassága és 12 méteres szélessége mintha összekötné az eget a földdel.
Kivételesen hosszú ideig élnek, 2000-3000 évig. Termésének pépjéből egy poliszacharidokban, szabad cukrokban és polifenolokban gazdag aktív hatóanyaghoz lehet jutni.

A bőr szempontjából az alfa-hidroxisavaknak keratoregulációs tevékenysége van, mivel ezek felgyorsítják a hámlást és serkentik a felhám anyagcsere tevékenységét. Ez oda vezet, hogy a bőr szarurétegének vastagsága csökken, ami a bőrhibák csökkenését eredményezni és javulást okoz a bőrfelszín látványában.  Nagy mennyiségű borkősav tartalmának köszönhetően – ez egy alfa-hidroxisav, mely összehúzó és bőrerősítő tulajdonságairól ismert – a majomkenyérfa pépnek feszesítő hatása van.

Az összetevők higroszkopikus réteget képeznek a bőr felszínén, mely gátját állja a vízvesztésnek, mivel hidratálja a felhámot. Ezt fokozza a szabad cukrok hidratáló hatása. Ezek a cukrok természetes bőrvédő faktorok, közismerten képesek visszatartani a vizet a szarurétegben, és szoros kapcsolatban állnak a keratinnal. Konkrétan a glükóz és a xilóz képez olyan hidratáló higroszkopikus réteget, amely helyreállítja a víz természetes áramlását a bőrbe és nagyobb kohéziót biztosít a szarusejtek számára.

blog7.jpg

 

Miért és mitől öregszik a bőr? 

A bőr öregedése egy fokozatos dermatológiai változás, amelyet az alábbiak szerint osztályozhatunk:

  • BELSŐ ÖREGEDÉS vagy kronológiai öregedés (elkerülhetetlen jelenség)
  • KÜLSŐ ÖREGEDÉS (korai vagy fotoöregedés (elkerülhető jelenség), melyet fiziológiai és környezeti tényezők (exogénnek nevezett tényezők) okoznak.

25 év

Az öregedés első jelei 25 éves kortól kezdve jelentkeznek, általában finom ráncok formájában.

30 év

30 éves kor után a bőr barrier funkciója gyengébbé válik, az anyagcsere folyamatok lelassulnak, és a hialuronsav-mennyiség csökkenni kezd. 35 éves kor után a kollagén- és elasztin-termelődés is visszaesik. Következésképp a bőr elkezd megereszkedni.

40 év

40 éves kortól kb. 60 éves korig a bőrszerkezet megváltozik: a bőr drámai mértékben veszít rugalmasságából, a fehérjemennyiség lecsökken, a fennmaradók pedig hajlamosabbak a pusztulásra. A bőrtónusban éles hanyatlás áll be. A mikrokeringés lelassul, ami azt jelenti, hogy kevesebb tápanyag jut a sejtekbe és a méreganyagok tovább maradnak a keringésben. A bőr fakóbbnak tűnik.

60 év

60 éves kor után a bőrregeneráció lelassul és a bőr fokozottan elvékonyodik, emiatt veszít tartásából és rugalmasságából. Az UV sugarakra való érzékenység megnő, a sebgyógyulási folyamat pedig károsodik. A bőr immunvédelme csökken, ami gyakoribb bőrfertőzéseket eredményez.


A legfőbb exogén faktor, ami bőrkárosodást okoz: az UV sugaraknak való kitettség, de a bőröregedésnek a környezeti szennyezőanyagok (szmog, dohányfüst), melyek reaktív oxigénfajok (ROS) képződéséhez vezetnek, a fő okozói.

Az ultraibolya-sugárzásnak (UVR) és szennyezőanyagoknak való kitettség a fő okai az oxidatív stressznek, ezért ezek fontos kockázati tényezők a bőrbetegségek kialakulásában pl. ráncok kialakulásában, bőrkárosodásban, bőrrákban. A kitettséget követően a bőr molekulái felszívják az UVR-t, ami reaktív oxigénfajok kialakulását eredményezi. A reaktív oxigén lények „oxidatív stresszt” teremtve káros hatást fejtenek ki a sejtfrakciókra, köztük a sejtfalakra, a lipid membránokra, a mitokondriumokra, a nukleuszokra, és a DNS-re.

A környezeti szennyezőanyagok, főleg a szmog, az ipar és járművek okozta finomrészecske-kibocsájtás, a nehézfémek, és az illó organikus vegyületek szintén jelentős mértékben fokozzák a korai öregedés megjelenését, amely fakó, piszkos és érzékeny bőrt eredményez.

Egy másik környezeti faktor, ami közreműködik a korai öregedésben: a dohányzás. A dohányzás olyan szerkezeti és összetételbeli változásokat indukál mind a felhámban, mind az irhában, mint amilyet a krónikus UV-sugárzásnak való kitettség okoz, és ezért fontos környezeti faktor a korai bőröregedésben.

Az antioxidánsok a szabad gyökök, fémkelátoló anyagok, redukáló szerek elsöprőiként működnek...

 

A bőröregedését felgyorsító oxidatív stresszre a megoldás: fenolok és növényi antioxidánsok külsőleges alkalmazása.

Az oxidatív stressz valójában kontrollálható biztonságos antioxidánsokkal, melyek anti-aging hatást fejtenek ki úgy, hogy közben védelmezik is a bőrt.

Az emberi bőr egy komplex antioxidáns védelmi rendszer révén képes megóvni magát az UV-sugaraktól és szennyezőanyagoktól, ebben a rendszerben kétféle antioxidáns működik közre: az exogén és az endogén fajták. Az endogén antioxidánsokat a szervezetünk állítja elő és megtalálhatók a bőr felsőhám rétegében. A bőr és a felhám rétegeinek endogén antioxidánsai napfény és szmog hatására kifogynak. Folyamatosan használódnak el ahogy öregszünk, ezzel pedig nő az oxidatív stressz kockázata.

Ha egyensúlyhiány lép fel az oxidánsok (UVR és szennyezőanyagok) és az endogén antioxidánsok között, fontos, hogy legyen egy prevenciós-stratégiánk, ami exogén antioxidánsokon alapul – ezek olyanok, amelyeket az emberi szervezet nem képes szintetizálni. Ebbe a kategóriába vitaminok és polifenolok tartoznak, melyek aktív szerepet játszanak az oxidatív homeosztázisban.

blog9.jpg

 

 

A szennyezőanyagok hatása a bőrre...

A bőröd megérdemli a moring-t!