Ma ünnepeljük Földünket, azt a bolygót, mely az életet adja számunkra. Ebben az évben kivételesen jeles napnak minősül április 22-e, hiszen a 30. magyar és az 50. világméretű Föld napját kísérhetjük figyelemmel, melynek fő témája a biológiai sokféleség megőrzése.

Ma ünnepeljük Földünket,..

Mit is jelent a biológiai sokféleség?

A biológiai sokféleség földünk megannyi élőlényét jelenti, azt, hogy rengeteg növény- és állatfaj van jelen bolygónkon, melyeknek a védelmére kiemelt figyelmet kell fordítanunk. Rettentő gyors ütemben csökken a fajok száma Földünkön. A vadon élő gerincesek 58%-a már eltűnt bolygónkról, ami igazán veszélyes lehet ránk nézve is. A vadon élő állatok életterét elveszik a háziállatok tartására szolgáló területek. Ezzel pedig elindultunk az úton, mely az ökoszisztéma felborulásához vezet.

A biológiai sokféleség földünk megannyi élőlényét jelenti...

Mit tehetünk mi Föld napján és azon túl?

A környezettudatos életmóddal sokat tehetünk élővilágunkért és a Földért. A szelektív gyűjtés, a műanyag zacskók- és -csomagolások nélküli megoldások is javítják Földünk egészségét. Aki teheti, ültethet fát, nevelhet saját kertjében növényeket vagy komposztálhat. Amivel viszont a legtöbbet tudjuk tenni a Földért az az, ha csökkentjük a húsfogyasztásunkat. Az erdők nagy részét azért vágják ki, hogy az egyre növekvő hús igénynek eleget tudjanak tenni és a háztartási állatok számára területet biztosítsanak. Éppen ezért, ha kevesebb húst fogyasztunk, kevesebb állattartásra alkalmas helyre lesz szükség és kevesebb erdőt vágnak, ki ezzel is hozzájárulva a fajok és az ökoszisztéma fennmaradásához.

Környezettudatos életmóddal sokat tehetünk élővilágunkért és a Földért...

Föld napja az iskolákban, óvodákban

Az óvodákban és iskolákban ma már kiemelt szerepet kap a Föld napja. A gyerekeknek megmutatják, mennyire fontos Földünk védelme. Gyakran fa- és virág ületetéssel ösztönzik a gyerekeket a természet szeretetére, felhívják a figyelmet az ivóvíz fontosságára. Segítenek megérteni a hulladék és a szemét közötti különbséget. Számos óvoda és iskola tartja a környezetvédelmi szempontokat elsőrendűnek, ezért odafigyeléssel és tanítással tesz a gyerekek tudatos viselkedéséért.

A Föld Napja és a Natur Tanya®

Föld Napja és a Natur Tanya®

Mi, Natur Tanyások, különösen feladatunknak tekintjük a Föld védelmét, hiszen számunkra a természet adja az igazi értéket. Ezen a napon egy fával mindig több lesz a világon, hiszen ilyenkor mindig ültetünk egyet.

És hogy miért is tiszteljük annyira a Földet? Mert termékeink mindegyike a Föld adománya. Erre az egyik legékesebb példa a mai napon az ipari titokkal védett Nordic Koivu® bio nyírfanedvünk.

Cégünk szorosan együtt működik a finnországi bio nyírfaerdő tulajdonosával, ahonnan ez a fanedv származik. Itt példaértékű, fenntartható biogazdálkodás folyik, az igénybevehető összes zöld energia bevonásával. Itt csapolják a nyírfákat a magában oldott szerves fanedv okán, ami az embereknek életelixír. És, hogy ez sokáig az is maradjon, bizony teljes egészében harmóniában kell álljunk a természettel. Vigyázva, hogy ne zsákmányoljuk ki a fákat. Védjük környezetünket, és a Föld meghálálja!