Kipróbálnál valami újat, ami átmozgat, feltölt és amitől úgy érzed teljes lényedben szabaddá váltál? Biztos hallottál már az Aerial gravitációs jógáról, ez a mozgásfajta pontosan ezt az érzést adja neked. Lényegében egy hammock nevezetű, mennyezetre rögzített hintával kell a különböző jóga pozíciókat megvalósítanod. De ez nem minden, itt átélheted újra a gyerekkorodat, amikor a játszóterek mászókáiról fejjel lefelé lógva vagy a hintákban mindenféle pozíciókban tetted próbára ügyességed!

blog-mozgas-1.jpg

Aerial jóga előképzettség nélkül

Hogy ehhez szükséges-e előképzettség, oroszlán erő, egyensúly érzék vagy légtornász véna? Nem, ezekre garantáltan semmi szükség! Az aerial jóga lehetőséget ad más nézőpontból tekinteni a világra és mindezt úgy, hogy a hinta segítségével nem kell azon aggódnod, hogy meg tudod e tartani magad vagy elborulsz egy pozícióban.

Mi is az a hammock

A hammock egy különleges selyemhinta, melyet a plafonra rögzítenek. Két, egymástól 50 cm-re lévő ponton rögzítik, melynek teherbírása 300 kg. A hammock anyaga igazán különleges, így maga az érzés is, amikor ezt az eszközt használva a levegőbe emelkedsz és újra átéled a végtelen mozgás örömét.

Jóga a talajon és levegőben

Az aerial jóga óra alatt nem csak a levegőben történik a mozgás, hiszen a lényeg, hogy a hinta segítségével jobban be tudjuk azonosítani a helyes irányokat és a testtudatosságot is fejlesszük. A mennyezetről logó eszköz segítségével képesek vagyunk beleengedni magunkat az egyes pozíciókba és megfigyelhetjük melyek azok az izomcsoportok, melyek valójában nem is kellenek a testhelyzet megtartásához. Az izmok nem hirtelen kerülnek terhelés alá, hanem fokozatos nyújtásnak vannak kitéve, így biztosítva a lépcsőzetes fejlődést. A gerinc a jóga közben nem terhelődik, így fordított testhelyzeteket is könnyedén hajthatunk végre. Az Aerial jóga folyamán a gravitáció csak teszi a dolgát, a hinta pedig segíti a test és az elme ellazulását.

blog-mozgas-2.jpg

Az Aerial jóga és a világnézetek

Az egyes pozíciókat különböző fordított testhelyzetekben vagyunk képesek a hinta segítségével végrehajtani, ami nem csak a határaink kitolását teszi lehetővé, de felhívja az elménk figyelmét is arra, hogy a dolgok más nézőpontból is mindig megközelíthetőek. A jóga közben nem csak a test kerül inverz helyzetekbe, de a szellemünket is motiválja a lehetőségek megtalálására.

Az antigravitációs jóga jótékony hatásai

Az aerial jóga gyakorlása tömérdek pozitív következménnyel jár. A hammock segítségével javul az egyensúly érzék és rendkívül könnyűvé válik az izmok nyújtása. Az irodai egész napos ülőmunkát tudjuk ellensúlyozni az antigravitációs jógával, hiszen a levegőben végzett fordított mozdulatokkal az összecsuklott csigolyák közti távolságot tudjuk újra megnövelni, a porckorongokat helyreállítani. A felfüggesztett testhelyzet elősegíti a teljes mértékű relaxációt, az elme szabadságát és az energiák áramlását. A pozíciók megtartása hozzásegít a helyes testtudathoz, ezáltal a két agyfélteke közti együttműködést javítja és új idegrendszeri kapcsolatok kialakítására késztetik az idegrendszert.

blog-mozgas-3a.jpg

Emelkedj a gravitáció fölé és élvezd a szabadság érzését

A saját testsúlyos gyakorlatokat a hinta közreműködésével a levegőben is el tudjuk végezni, így nem véletlenül hívják az aerial jógát a hagyományos jóga és a levegő akrobatika ötvözetének. A gyakorlatok azon túl, hogy mód felett látványosak, kiváló nyújtó funkciót látnak el és kitűnően oldják a felgyülemlett stresszt. A fejjel lefelé lógás a gyermekkori szabadságot hozza el újra, azt az önfeledt érzést, mikor még kevesebb szabálynak kellett megfelelnünk, így elmondhatjuk, hogy az antigravitációs jóga energizál, harmóniát ad és megtelít minket a szabadság érzésével.