Ha csak egyetlen cikket olvasol el a biztonságos napozásról, akkor ez legyen az! Hogyan szerezz gyönyörű barna bőrt, de biztonságosan? Íme hozzá az alábbi 6 lépés!

blog-egeszsegtippek-napozos-001.jpg

  1. Napozás biztonságos UV védelem mellett

Habár a Nap lehengerlően hat szervezetünkre, és számos előnyét élvezhetjük, a napozás veszélyt is rejt magában az UV-A, UV-B és IR sugarak miatt. A napfény, mint elektromágneses energia, nem megfelelő védelem mellett, ronthat szervezetünk egészségi állapotán. Éppen ezért, hogy a negatív hatásokat elkerüljük, ugyanakkor a pozitívakat pedig élvezhessük, nem árt pár óvintézkedést tenni napozáskor. Mielőtt kifekszünk a napra, mindenképpen kenjük le magunkat olyan napozóval, ami az UV sugárzás ellen szerves szűrővel védi bőrünket. A Verattiva@ baktériumos napozók pont ilyenek! Védenek az UV-A, UV-B és IR sugárzástól, milliárdos mennyiségben tartalmaznak hasznos baktériumokat, hogy gátolják a bőr öregedését, és még a barnulást is fokozzák!

  1. Válassz megfelelő faktorszámot

A faktorszám azt jelenti a napozókon, hogy hányszor több időt tölthetünk el a napon anélkül, hogy leégnénk. Például, ha neked extra fehér és érzékeny a bőröd, akkor akár 5 perc alatt is leéghetsz a napon, az épp aktuális UV sugárzás függvényében. Ezt az időt a Verattiva® 30 faktoros napozóspray 5x30 percre, azaz 150 percre tolja ki. Ha azonban van már egy kis alapszíned, mert a téli időszakban szoláriumoztál - ahova bátran magaddal viheted a Verattiva® 6 faktoros gyorsbarnító spray-t - akkor számodra a napon a következő lépés a Verattiva® 15 faktoros napozó lesz. Ugyanakkor a napon egy világos bőrtípusú számára a 6 faktoros védelem csak a kora reggeli és késő délutáni órákban nyújt elegendő védelmet: 10 óra előtt, és 17 óra után.

Az is fontos, amikor a faktorszámok közül választasz, hogy mikor és hol akarod majd a napozót használni. Bár itthon sem alacsony az UV-sugárzás, az egzotikus nyaralóhelyeken még nagyobb lehet. És ha a kritikus órákban - 11-15 óra között - is a napon leszel, például túrázol, akkor 50 faktornál kevesebbet akkor se válassz, ha csak az arcod és a lábaid lesznek szabadon. Keresd ilyenkor a Verattiva® 50 faktoros napozóspray-t – ez a faktorszám az, amit az egész család használhat, hiszen az 50 faktoros szerves UV-szűrő a kicsik és nagyok bőrét egyaránt védelmezi.

2020-06-03-blog-egeszsegtippek-barnulas-kesz2.jpg

 

  1. Válassz szerves tápanyagokban dúskáló napvédőt

Ahogy fent is írtuk a Verattiva® napozók milliárdos mennyiségben tartalmaznak hasznos baktériumokat, prebiotikumokkal és Thermus thermophilus erjesztéssel, mely védelmet nyújt UV és IR sugárzás ártalmaitól. Mindegyik napozó alapját organikus Aloe vera adja, havasi gyopár őssejtekkel. Ezen kívül a tirozin nevű növényi aminosav és hengeres szivacstök olaj kivonata felgyorsítja a barnulási folyamatokat.

Látható, hogy ezekből a napozókból nem hiányoznak a szerves UV szűrők mellett azok a szerves alkotók sem, melyek a bőr összes fiziológiai funkciójára hatással bírnak, mint a pH, bőrfiatalítás, rugalmasság, tónusos szép szín. Sőt, az összetevők serkentik a bőr természetes ceramid-szintézisét, amely az egészséges bőr valódi titka.

  1. Ne feledkezz meg a barna bőr konzerválásáról sem

A napozás végeztével irány a zuhany, hogy a napozás barnító erejét még inkább kimaxolhassuk. A Verattiva® színvédő tusfürdő hidratálja a bőrt, nyugtatja a pirosságot és segít a barnaság megtartásában. Havasi gyopár őssejtek, prebiotikumok, probiotikumok, organikus Aloe vera, édesgyökér- és málna kivonat járulnak hozzá, hogy a bőr megőrizze gyönyörű barna színét. Tusolás után vegyük elő a Verattiva® színvédő testápolót, ami a napozás utáni bőr természetes kezelésére és a barna bőrszín mélyítésére szolgál. Havasi gyopár őssejtekkel, prebiotikumokkal és probiotikumokkal, organikus Aloe verával és édesgyökér kivonattal segít megtartani a napozás utáni barna bőrszínt, a feszességet és a bőr egészséges tónusát. Az eredmény barna, fiatal és gyönyörű bőr.

2020-06-03-blog-egeszsegtippek-barnulas-kesz3.jpg

  1. Belsőleg is szerelkezz fel!

Ha még ennél is jobban felturbóznád a barnaságod, és védelmeznéd bőrsejtjeidet, akkor nem szabad elfelejteni a célzott tápanyagokat sem! A beta-SOLAR® egy olyan világszabadalommal védett napozóvitamin, ami kétféleképp is hozzásegít a csokibarna bőr eléréséhez. Egyrészt megnöveli a szervezet melanin termelő képességét, míg karotinoid festékanyagai felhalmozódnak a bőr mélyebb rétegeiben, és ezáltal pigmentálják azt. Sőt, napozás nélkül is barnít, amikor például nem tudsz elegendő időt a napon tölteni.

Mindemellett szembeszáll a napallergiás bőrpanaszokkal, gátolja a bőröregedést, és megelőzhet számos nappal összefüggésbe hozható degeneratív bőrpanaszt. Gondolj bármely növényre, ami egész életét „kinn” tölti és sosem égeti meg a nap. Miért? Mivel tele van UV-védő vitaminokkal és antioxidánsokkal, amelyek segítenek leküzdeni a káros sugarakat.

Még a szemeinket is védi a káros UV-tól tápanyagaival. Bizony, mert az UV nem csak a bőrt, de szemeinket, sőt még a hajkoronánkat is károsítja. A beta-SOLAR® antioxidáns tápanyagai a bajban is társaink, segítenek helyrehozni a már napkárosodott bőrt, csökkentik a ráncok megjelenését és segít a bőrelszíneződések halványításában.

2020-06-03-blog-egeszsegtippek-barnulas-kesz4.jpg

  1. Hogy néz ki a napkárosodás a hajon?

A nyár széllel, klórral és sós vízzel jár együtt, melyek hajrostokat károsító szabadgyököket hoznak létre. Ezek a durva, szezonális ellenségek meggyengítik a haj épségét, és azt kockáztatják, hogy hajunk kiszáradt, törékeny megjelenésű lesz. (Sokszorozd ezt meg egy csomó hőformázással és kész a hajkatasztrófa.) Védd hajadat bio, extra szűz kókuszolajjal! Nem csak szépít, de varázslatos és ellenálhatatlan illatot is kölcsönöz Neked!

Váltsatok hát csokibarnára, gyorsítsátok fel a barnulás folyamatát, élvezzétek a napot, relaxáljatok és töltődjetek fel biztonságosan! A bőrötök mellett szemeitek, hajkoronátok védelmére is fordítsatok hangsúlyt. A nap így nem ellenség, hanem barát lesz újra!

Annál is inkább, mert a nap sugarai a testre és lélekre is pozitívan hatnak.  A napsugárzás, ugyanis segíti a szerotonin termelődését, ami a boldogságért felelős. Serkenti a vérkeringést, gyorsítja az anyagcserét és beindítja szervezetünk D-vitamint termelését. A napozás a bőrünket is táplálja, hiszen segít a pattanásos, aknés bőrön és még az ekcéma tüneteit is csillapítja. A napsugárzás elűzi a depressziót is, éppen ezért érezzük a nyár alkalmával, hogy sokkal energikusabbak vagyunk, több az életkedvünk és a motivációnk, mint a téli hónapokban.